Nieuwsbrief VPB Emmen, Jaargang 7, Editie 12

Beste ondernemers,

Na een wat ons betreft heerlijke zomerperiode is de VPB Nieuwsbrief terug. Ook de rest van 2015 houden wij u graag op de hoogte van al het nieuws voor en door ondernemers. Er staan weer verschillende projecten bij de VPB op stapel. Het project Duurzame Inzetbaarheid Personeel gaat weer volop van start en de deelnemers hieraan zullen binnenkort van ons horen. Ook het Actieplan Jeugdwerkloosheid wordt voortgezet. Tot nu toe zijn al zo'n 280 jongeren aan een baan geholpen. U wordt vanzelfsprekend door ons op de hoogte gehouden. 8 september houden we het eerste Broodje Bahco na de vakantie bij FirmaFruit en op woensdag 26 augustus is het KVO-B Certificaat voor het Business Park Meerdijk en Industriegebied Barger-Oosterveld uitgereikt door wethouder B. Arends. Op maandag 31 augustus wordt het certificaat KVO-B voor het Industrieterrein Klazienaveen door hem aan het bestuur van de VPB uitgereikt. U ziet; we zijn weer terug!

 

Verdubbeling N34 goed voor regionale ontwikkeling

De VPB heeft met positieve belangstelling dit weekend kennis genomen van het interview met gedeputeerde de heer Brink, ten aanzien van de verdubbeling van de N34.

Sinds 2010 heeft de VPB tezamen met haar collega organisatie uit Coevorden gepleit voor de verdubbeling van de N34, dit om de bereikbaarheid van Emmen en Coevorden ook in de toekomst te waarborgen én voor de bereikbaarheid van de ondernemers in de regio. Dit alles is goed voor de verdere economische ontwikkeling van Zuidoost Drenthe. Voor meer informatie zie het artikel van Dagblad van het Noorden en de verschillende stukken die de VPB de afgelopen 5 jaar heeft ingediend. 

Dagblad vh Noorden "Onderzoek naar verdubbeling N34"

Dagblad vh Noorden "Het werk aan de N34 nog lang niet klaar"

Zienswijze Provincie Drenthe februari 2010

Inspreeknotitie omgevingsvisie mei 2010

Omgevingsvisie Provincie Drenthe maart 2014

Zienswijze VPB aan Provincie Drenthe januari 2015

KVO-B Certificaat uitgereikt door wethouder Bouke Arends

Op woensdag 26 augustus is bij Bouwcenter Die Twee het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen uitgereikt. Wethouder Bouke Arends reikte onder toeziend oog van de ruim 15 aanwezigen het certificaat uit aan Gijs van den Hengel (VRD Brandweer Emmen), Kor Evertse (Politie Emmen), Han Venema (Vicevoorzitter VPB) en Jennie Snippe (namens de gemeente Emmen). Met de uitreiking van het certificaat is de her certificering van bedrijventerrein Barger-Oosterveld en Business Park Meerdijk beklonken. Het is de eerste her certificering en in de afgelopen twee jaar is er onder meer hard gewerkt aan de bereikbaarheid van de terreinen, het onderhoud van de diverse terreinen en de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. 

Zo is de ovonde, Rondweg, Stadionweg, Statenweg gemaakt. Dit heeft voor enig overlast gezorgd, maar het resultaat mag er zijn! De VPB heeft zich hard gemaakt voor de OV verbinding, zodat de leerlingen naar de scholen kunnen blijven komen. Verder zet de VPB zich in voor een structurele oplossing om het parkeeroverlast van het vrachtverkeer op bedrijventerrein Barger-Oosterveld op te lossen. Kortom het Keurmerk Veilig ondernemen Bedrijventerreinen is een doorlopend project, waarbij de samenwerking tussen brandweer, politie, gemeente én ondernemers de basis is. Alle betrokken partijen bedankt voor de inzet van het afgelopen jaar en op naar de uitvoering van het Plan van Aanpak zoals het er nu ligt!

Jeroen Suelmann, de gastheer en eigenaar van Bouwcenter Die Twee vertelde nog in het kort over zijn bedrijf en de uitbreidingsplannen die ze hebben. Na de verschillende toespraken werd er nog nagepraat en vervolgde ieder zijn weg.

Wethouder Bouke Arends reikt het certificaat uit aan de vicevoorzitter van de VPB de heer H. Venema

 

Het KVO-B certificaat

8 september - Broodje Bahco bij FirmaFruit

Het eerstvolgende Broodje Bahco zal worden gehouden op dinsdag 8 september bij FirmaFruit, Maxwellstraat 25 in Emmen. Het thema is deze keer; Van teelt naar consument. De wereld van groente en fruit.  FirmaFruit is dé leverancier van vers fruit op het werk in de regio Emmen-Coevorden-Hoogeveen. Altijd vers, gevarieerd en in een handige verpakking. U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze netwerklunch. Indien u interesse heeft om aan te schuiven kunt u zich opgeven via office@vpb-emmen.nl 

Let op! het aantal stoelen is beperkt en Vol = Vol!

Wij zien uw aanmeldingen graag tegemoet. Het volledige programma is te vinden op onze website www.vpb-emmen.nl/activiteiten 

 

    

 

 

In de maand oktober (www.vpb-emmen.nl/activiteiten) vindt het Broodje Bahco plaats bij het Verzekerings Collectief Emmen aan de Bukakkers 20. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl 

 

24 september - Workshop Goede Zaken in Assen

 

Hierbij willen wij u uitnodigen om deel te nemen aan de workshop 'Goede Zaken'. deze workshop wordt aangeboden door de Rabobank Foundation en is ter voorbereiding op de Beursvloer Assen Er zijn beperkte plekken beschikbaar; de eerste 25 personen kunnen meedoen met de workshop dus geef je snel op!

Waarom Goede Zaken?
Veel stichtingen en verenigingen hebben moeite om partners te vinden die de exploitatie en/of uitvoering van projecten mogelijk maken. Veel van deze maatschappelijke organisaties zoeken financiële stuen bij fondsen en overheid, maar vergeten de mogelijkheden van samenwerking-in natura- met het bedrijfsleven. terwijl dit juist veel kansen biedt, zowel voor maatschappelijke organisaties, maar ook voor bedrijven zelf. Dat is de kerngedachte achter de workshop Goede Zaken en een mooie voorbereiding op de Beursvloer Assen, die op 11 november bij Theater/Bioscoop de Nieuwe Kolk in Assen wordt georganiseerd.

Doel
Met de workshop Goede Zaken wil de Rabobank Foundation de samenwerking tussen diverse maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven op lokaal niveau stimuleren en versterken. De workshop is bedoeld voor maatschappelijke organisaties die hun 'sociaal ondernemerschap' willen vergroten. Ze worden uitgedaagd om zich beter te profileren en minder bescheiden te zijn. Om te geloven in datgene wat zij bedrijven te bieden hebben. En om met een heldere vraagstelling te komen. En dit hoeft niet altijd in de vorm van geld te zijn. Met een beetje creativiteit zijn er vele andere manieren te bedenken dan geld om de realisatie van maatschappelijke initiatieven mogelijk te maken. 

AANMELDEN : info@asseruitdaging.nl

30 september - Kennispoort Drenthe Nazomer Event

Laat u inspireren door het Nazomer Event van Kennispoort Drenthe!

Benieuwd hoe kennis waarde kan toevoegen aan uw bedrijf? Stenden Hogeschool en Kennispoort Drenthe nodigen u hierbij van harte uit voor het Nazomer Event op woensdag 30 september in het nieuwe Restaurant Stones van Stenden. Graag luiden we samen met al onze partners en relaties het nieuwe ondernemers- en onderwijsjaar in met als overkoepelend thema gastgericht ondernemerschap. Lees meer ... >

7 november - Open Bedrijvendag Emmen - Doe mee!

Op zoek naar dé mogelijkheid om uw bedrijf op spraakmakende wijze te presenteren aan andere bedrijven en bezoekers? Dat kan!  Samen met u organiseren wij op zaterdag 7 november a.s. de Open Bedrijvendag Drenthe voor Emmen. We bouwen hiermee voort op het succes van de Open Bedrijvendag vanaf 2012. Dit event trok al veel bezoekers! Deelname aan de Open Bedrijvendag is gratis. 

Tijdens de Open Bedrijvendag kunt u:

  •   laten zien hoe uw producten/diensten tot stand komen
  •   uw bedrijf presenteren aan particulieren/scholieren/familie én aan uw relaties
  •   relatie met onderwijs zoeken
  •   de gevarieerde bedrijvigheid in deze gemeente laten zien
  •   rondleidingen in uw bedrijf geven
  •   business to business contacten leggen
  •   jongeren kennis laten maken met beroepen en opleidingsmogelijkheden 

Open Bedrijvendag Drenthe 

De Open Bedrijvendag vindt niet alleen plaats in de gemeente Emmen maar bijna alle gemeenten in Drenthe houden op 7 november een Open Bedrijvendag. Marketing Drenthe en de provincie Drenthe zorgen voor de coördinatie en afstemming tussen de gemeenten.  

Voor de gemeente Emmen is de organisatie in handen van diverse ondernemersverenigingen en de gemeente Emmen.  

Aanmelden kan via de website www.openbedrijvendagemmen.nl 

 Als u deelneemt aan de Open Bedrijvendag Emmen kunt u zich aanmelden via de website www.openbedrijvendagemmen.nl.Tevens kunt u ons volgen via  twitter via #OBDemmen1. 

Samen realiseren we een succesvolle vierde Open Bedrijvendag Emmen!

Om u aan te melden kunt u contact opnemen met Jennie Snippe, 06 50 27 87 20  via  jb.snippe@emmen.nl of via de website www.openbedrijvendagemmen.nl 

 

                                     

Cursus: DO YOU SPEAK ENGLISH?!

De VPB biedt haar leden een unieke kans om in een kleine groep, de Engelse taal bij te spijkeren. In 5 lessen krijgt uw zakelijk Engels een opfrisbeurt en leert u meer over de (zakelijke) cultuurverschillen. In een groep van maximaal 8 deelnemers gaat u praktisch aan de slag. U geeft tijdens de intake aan wat u wilt leren, hierop worden de lessen aangepast. Lees meer ... >

In onderstaand filmpje vertelt Lynn Colemann over het essentiële communicatieverschil tussen Nederlanders en Britten

Bekijk hier het filmpje

NIEUW de column Schulddienstverlening

Sinds kort heeft de VPB een nieuw item dat met regelmaat zal terug keren; een column van de afdeling schulddienstverlening.  

De gemeente Emmen heeft een afdeling Schulddienstverlening, deze afdeling kan inwoners van de gemeente Emmen helpen bij problematische schulden. In een column vertellen Hanneke en Kim hun ervaringen, in de eerste column stellen ze zich graag aan u voor. Naar de column>

Waarom deze column? Schulden trekken een zware wissel op mensen, ook bij u in uw onderneming kunnen mensen zijn met schulden. Wat kan je als werkgever doen om dit op te lossen, bespreekbaar te maken of om ze te voorkomen. Schulden zijn namelijk één van de oorzaken dat mensen uitvallen!Lees meer..> 

2 vrijkaarten voor Proeflokaalemmen.nl

VPB-LEDEN HEBBEN EEN STREEPJE VOOR - 2 VRIJKAARTEN VOOR EEN WIJNPROEVERIJ BIJ PROEFLOKAALEMMEN.NL

 

VPB-lid Reinier Hiddink (McDonald's) is begonnen met Proeflokaalemmen.nl Op zijn website (www.proeflokaalemmen.nl) legt hij als volgt uit hoe hij hiertoe is gekomen:

Mannen van een zekere leeftijd hebben zo hun hobby's. Gaan ze 45+ voetballen, een berg beklimmen voor het goede doel, organiseren ze een popfestival of kopen een wijnrekje!! Vullen dat rekje met een paar wijnflessen en gaan dan zitten wachten tot die flessen op dronk zijn. Dat houden ze twee weken vol en dan zijn de flessen leeg!!

Zo is het bij mij ook gegaan met dat verschil, dat het wijnrekje is uitgegroeid tot een heus Proeflokaal. Maar daarvoor ben ik mij natuurlijk wel gaan verdiepen in wijn. En zo is het gekomen. Begonnen met een bescheiden wijncursus in Groningen, heb ik uiteindelijk de vinologen opleiding van de wijnacademie gedaan.

En daar zat ik dan als gediplomeerd vinoloog bij de open haard met mijn glaasje wijn! Dan is het toch veel leuker om de opgedane kennis te delen.

Een gezellige wijnproeverij met mooie wijnen van verschillende leveranciers en die dan met elkaar beoordelen. Daarnaast wil ik de basis wijncursussen gaan opstarten.

Zo ontstond het idee van Proeflokaalemmen.nl Een sfeervol proeflokaal aan de Hoofdstraat 142 ( de warme kant van de Hoofdstraat ) in Emmen. 

U bent van harte welkom.

Vriendelijke groet,

Reinier Hiddink

Reinier geeft aan de leden van de VPB 2 vrijkaarten weg voor een wijnproeverij op 3 september a.s. Hiervoor moet u de volgende prijsvraag beantwoorden:

Wat is de slagzin van Proeflokaalemmen.nl?

Het lid dat het snelst het goede antwoord mailt naar de VPB via office@vpb-emmen.nl wint deze kaarten!

Succes!!

 

 

Talentenkrant juli 2015, geef de jeugd een kans

 

Veel te veel jongeren in onze regio zitten thuis. Ze gaan niet naar school en hebben geen baan. Kansloos? Nee, talentvol! U kunt ze helpen om hen dat zetje te geven naar een succesvolle toekomst. Veel jongeren willen wel weer naar school, maar zien er tegenop om volle dagen in de schoolbanken te zitten. Zij geven de voorkeur aan
een BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) opleiding. Dit betekent dat ze 3 à 4 dagen per week werken en 1 dag per week naar school gaan. Op deze wijze combineren zij praktijk en theorie met als resultaat werkervaring, een diploma en uiteindelijk meer kansen op de arbeidsmarkt. Lees meer ... >

Innovatieve ondernemers opgelet: MIT-regeling van start

Bent u ondernemer en heeft u plannen om te innoveren? Dan kunt u subsidie aanvragen voor de MIT-regeling Noord-Nederland.

LET OP! DIT KAN TOT 1 SEPTEMBER 2015

Wat is de MIT-regeling?

De MIT-Regeling is een subsidieregeling om innovatie en economische ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. De regionale MIT-regeling Noord Nederland heeft 4 miljoen euro beschikbaar voor het mkb in Fryslân, Groningen en Drenthe. Lees meer ... >

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454