Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 7, Editie 18

Beste lezers, 

Hierbij vindt u de VPB Nieuwsbrief Editie 18. We houden u weer graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in deze regio. Een verslag van een succesvolle Algemene Leden Vergadering, die donderdag 12 november jl. gehouden is, is terug te lezen. Tevens schenken we aandacht aan de Open Bedrijvendag Emmen die plaats vond op zaterdag 7 november jl. Ook de 2 dagen Technics4U waar ca. 800 leerlingen uit groep 7 en 8 aan deelgenomen hebben, worden niet vergeten. In onze vaste rubrieken kunt u lezen hoe u bijvoorbeeld, meer voordeel kunt halen uit uw lidmaatschap van de VPB.

 

Wat doet de VPB voor ù?

Buurtsupport start met schoonmaak verwijsborden VPB

De samenwerking tussen VPB en Buurtsupport heeft een extra invulling gekregen. Het Buurtsupport VPB-team is al actief op bedrijventerrein Bargermeer I met het schoonhouden van de openbare ruimte. Nu start het team ook met het schoonmaken van de verwijsborden op alle bedrijventerreinen. Deze borden zijn in opdracht van de VPB geplaatst en worden beheerd door City Outdoorsigns.

Het Buurtsupport VPB-team combineert het werken aan een schoon, heel en veilig bedrijventerrein met het bieden van extra kansen op de arbeidsmarkt voor de medewerkers van Buurtsupport. Het team werkt ook graag voor individuele bedrijven. Neem gerust contact met ons op (Paul Steffens, p.steffens@buurtsupport.nl, Tel. 06-81 18 06 97)


Het officiële startmoment. Het Buurtsupport VPB-team gaat aan de slag. Links VPB directeur Herman Idema.

Technics4U 5 en 6 november

800 basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 uit de gehele gemeente Emmen hebben op donderdag 5 en vrijdag 6 november jl. deelgenomen aan het evenement Technics4U. Het evenement werd uitgevoerd in het vernieuwde gebouw DC-Tech van Drenthe College aan de Van Schaikweg 98.


DC Tech - de hal vol kinderen

Doelstelling van het evenement is kennismaking met de techniek, dit door middel van zelf aan de slag gaan, een quiz, muziek en film. Na afloop kregen de kinderen een koffer mee met daarin de 4 vouchers die recht gaven op een stuk gereedschap bij het bezoek van het deelnemende bedrijf. De vier bedrijven, en VPB-leden, die dit jaar meededen zijn: De Groot Installatiegroep, JD Techniek, CarXpert ABS en Emkon – Lupekon. 


De gereedschapkoffer

Wanneer de kinderen de stempelkaart met 4 stempels weer bij Drenthe College inleveren, wordt er 1 winnaar getrokken die een week lang haar/zijn kleur en snelheidscombinatie mag bepalen van de verlichting in de Hondsrugtunnel. Tot en met vrijdag 20 november as. kunnen de kinderen de stempelkaart nog inleveren.

Naast bedrijven die middels de vouchers aan het evenement waren gekoppeld, is ook veel dank verschuldigd aan de sponsoren. Stevens Engineering, Werk en Vakmanschap, BedrijfsVakschoolTechniek. Sponsor Firma Fruit zorgde ervoor dat de kinderen iedere dag een vers stuk fruit kregen.

Volgend jaar hopen we dat we weer samen met bedrijven uit gemeente Emmen dit evenement kunnen organiseren en we hopen vanzelfsprekend op net zo'n succesvolle editie. 

Open Bedrijvendag Emmen 7 november 2015

De Open BedrijvenDag Emmen 2015 was de vierde op rij.    

 

 

De dag begon om 09.30 uur met de opening op het bedrijventerrein in Barger-Oosterveld.

Aangezien wethouder de heer Bouke Arends ziek was, hield de directeur van de VPB, Herman G. Idema de openingsspeech en voerde de projectmanager van de VPB, Liesbeth Horstmann de openingshandeling zeer nauwkeurig en professioneel uit.

 

Met een wolk van gouden glitters werd de Open Bedrijvendag Emmen geopend.

 

In totaal 68 bedrijven in de gemeente Emmen heetten bezoekers welkom in hun bedrijf. Vele ondernemers kregen tot hun plezier honderden bezoekers over de vloer. Zij kregen een kijkje achter de schermen en werden vaak verrast met een leuke activiteit. Het enthousiasme van de ondernemers en de nieuwsgierigheid van de bezoekers maakten van de Open Bedrijvendag Emmen weer een zeer geslaagde dag.

Volgend jaar is het eerste lustrum van de Open Bedrijvendag Emmen, het wordt lastig om de voorgaande edities te overtreffen, maar als we weer met z'n allen de schouders eronder zetten gaat het zeker lukken.

Algemene Leden Vergadering VPB 12 november

De Algemene Leden Vergadering van de VPB vond plaats op donderdag 12 november in de aanwezigheid van vele leden in het nieuwe gebouw van Drenthe College genaamd DC Tech aan de Van Schaikweg 98 in Emmen. Er werd een boeiende presentatie gehouden door de heer A. Bruins - Slot, voorzitter College van Bestuur, waarin duidelijk werd gemaakt waar het Drenthe College voor staat. Ook een filmpje hierover werd getoond.

Klik hier voor het filmpje


de heer A. Bruins - Slot voorzitter College van Bestuur

Hierna werd de formele vergadering gehouden die geopend werd door de voorzitter van de VPB; Jelle Dokter. Het concept-verslag van de vorige ALV werd goedgekeurd door de aanwezigen net als de begroting die gepresenteerd en toegelicht werd door penningmeester Roy Posthuma. Na afloop van de formele vergadering nam Herman Idema, directeur VPB, het woord. Hij vertelde onder meer over de diverse projecten waar de VPB zich mee bezig houdt en ook vertelde hij de leden alles over de Stichting Vierkant voor Werk en de Sectorplannen. Binnenkort zullen verschillende leden hierover benaderd worden. In de presentatie leest u hier meer over. Klik hier voor de presentatie van de VPB

Daarna kwam de heer D. Bultje directeur van Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) aan het woord. Hij verzocht de aanwezigen om eerst een drankje te pakken en daarna weer naar voren te komen voor zijn presentatie betreffende de manier om bedrijven, zorginstellingen, kennisinstellingen en overheden met elkaar te verbinden om oplossingen te ontwikkelen en te implementeren die gezond ouder worden bevorderen. Tot slot deed een door het HANNN uitgenodigde ondernemer een elevator pitch om uit te dragen waarom de producten (kantoormeubelen) die hij verkoopt zo goed zijn voor de gezondheid van de werknemers. Deze presentatie werd door de aanwezigen als zeer interessant en leerzaam ervaren. Klik hier voor de presentatie van HANNN


de heer D. Bultje, directeur HANNN


Een deel van de aanwezigen

Na dit alles werd er door diverse ondernemers over de besproken onderwerpen nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. We bedanken iedereen voor hun bijdrage en aanwezigheid en hopen u allen weer te zien bij de volgende Algemene Leden Vergadering in het voorjaar van 2016. 

 

25 november Uitnodiging Match Day

Beste relatie, 

In dit begeleidend schrijven willen we u graag meer informatie geven over de Match Day, ter aanvulling op onze flyer. Als u momenteel op zoek bent naar starterstalent nodigen we u van harte uit deze brief te lezen!

Aanleiding

Jaarlijks studeren technische en economische HBO talenten af bij Stenden Hogeschool in Emmen. Deze alumni zijn op zoek naar een baan om van waarde te zijn voor een organisatie en om zich verder te ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt dat deze alumni niet altijd even goed zicht hebben op het potentieel HBO startersbanen in onze regio en zoeken daarom veelal in een groter gebied dan alleen regio Emmen. Deze zogenoemde ‘braindrain’ is een mooie uitdaging voor onze regio en daarom slaan we nu de handen ineen. Lees meer ... >

1 december HRM Netwerk bij Area Reiniging

Graag nodigen wij u uit voor de volgende HRM Netwerkontbijtbijeenkomst. Deze wordt gehouden op dinsdag 1 december a.s. en we zijn deze keer te gast bij Area Reiniging aan de Columbusstraat 32 in Emmen. Inloop is zoals gebruikelijk om 07.45 uur en de start is om 08.00 uur. We hebben een interessant thema en wel 'Financiële problemen bij de werknemers'. Hoe kan, mag, moet je hier als werkgever mee omgaan. Welke mogelijkheden kunnen, mogen, moeten er geboden worden. Hanneke Gortmaker, consulent schulddienstverlening gemeente Emmen, zal dit thema begeleiden. Het complete programma is te vinden in de activiteitenkalender op onze website www.vpb-emmen.nl/activiteiten Aanmelden kan via office@vpb-emmen.nl Wij begroeten u graag op 1 december.

 

8 december Broodje Bahco gaat niet door!

 

Helaas moeten wij onze leden mededelen dat het Broodje Bahco om meerdere redenen op dinsdag 8 december a.s. niet doorgaat. Deze datum kunt u dus uit uw agenda schrappen. In februari 2016 gaan wij weer met plezier van start met een nieuwe reeks. We hebben daarvoor al contact gehad met een paar ondernemers. Indien data en locaties bekend zijn, kunt u deze vinden in onze activiteitenkalender op onze website www.vpb-emmen.nl   

Wilt u volgend jaar ook uw bedrijf presenteren aan uw collega VPB-leden? U kunt contact opnemen met Jeanette Otter, office@vpb-emmen.nl 

 

Hoe haalt ù, meer, voordeel uit de VPB? (1)

Samen met VPB Emmen verzekerd bij Univé 

VPB Emmen heeft een collectief contract met Univé. Dat betekent dat werknemers van alle bedrijven die bij de VPB zijn aangesloten hun zorgverzekering met een aantrekkelijke korting bij Univé kunnen afsluiten. Op www.unive.nl/zorgverzekering kunt u direct uw premie berekenen. Geef daarbij aan dat u gebruik wilt maken van een collectieve zorgverzekering via VPB Emmen. U kunt de naam van de vereniging invullen, zodat uw korting meteen verrekend wordt.  

Waarom Univé? 

Lid worden bij Univé biedt meer dan een goede polis tegen een aantrekkelijke prijs. Het geeft u toegang tot de kennis, ervaringen, hulp en steun van de medewerkers én leden van Univé. Op ons zorgplatform 365.unive.nl/zorg hebben we alle kennis en ervaring van onze leden verzameld, zodat u de beste keuze kunt maken.  

  • Univé is bereikbaar op de manier die bij u past: op een vestiging bij u in de buurt, aan de telefoon of online, u wordt altijd deskundig geholpen
  • U kunt online uw wijzigingen doorgeven en vergoedingen controleren via mijnunivezorg.nl. Ook kunt u hier eenvoudig uw declaraties uploaden
  • Bij Univé kunt u al uw verzekeringen onderbrengen. Makkelijk, zo heeft u alles onder één dak, bent u nooit dubbel verzekerd en heeft u een eigen contactpersoon  

Via onze website sluit u binnen 5 minuten een zorgverzekering af op uw computer, tablet of smartphone. Door het overzichtelijke aanbod aan verzekering kunt u eenvoudig uw eigen keuze maken. Wij zijn u graag van dienst als u vragen heeft, u kunt ons bereiken op (0591) 66 45 00. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor aan de Weerdingerstraat 20 in Emmen.

Klik hier voor flyer Univé

Hoe haalt ù, meer, voordeel uit de VPB? (2)

 Betaalbaar snel en stabiel internetten via de glasvezel in Emmen? Jazeker, op industrieterrein Bargermeer is al jaren glasvezel leverbaar en ook nog eens voor betaalbare tarieven en inmiddels zijn de eerste aansluitingen succesvol opgeleverd. Waar u eerder rekening moest houden met een vanaf prijs per maand van net boven de € 200,- voor de traagste verbinding (10Mbit/s), kunnen wij u nu een 5x snellere verbinding leveren voor € 132,50.

Bij een contract van 12 maanden bedragen de éénmalige aansluitkosten € 825,- en de maandelijkse kosten voor::

- 50/50Mbit       € 132,50

- 100/100Mbit   € 144,50 

Bij een contract voor 36 maanden GEEN éénmalige aansluitkosten.

Aanbieding geldig tot 31 december 2015. 

Bedragen zijn excl. BTW. De diensten Pinnen over IP en Alarm over IP zijn inclusief. 

Zakelijk Glas van Eilie betekent;  betrouwbaar, veilig en een snelle verbinding voor zowel uw spraak- als internetdiensten.

Vindt u de maandelijkse kosten nog aan de hoge kant maar wilt u wel snel en betrouwbaar internet? Laat ons met u meedenken over een besparing op uw infrastructuur door bijvoorbeeld ook uw telefonie over de glasvezel te laten verlopen, uiteraard ook mogelijk in combinatie met uw huidige systeem.

Meer weten over de mogelijkheden? Bel ons vrijblijvend op 0591-82 02 82 of mail ons op ikwilsnellerinternet@eilie.nl 

 

Gemeente Emmen - Mantelzorgvriendelijke Werkgever

Op 11 november jl. kreeg Wethouder de heer Jan Bos uit handen van de Stichting Werk en Mantelzorg het certificaat 'Mantelzorgvriendelijke Werkgever' uitgereikt. Namens de VPB waren Herman G. Idema en Liesbeth Horstmann aanwezig bij deze uitreiking die plaatsvond tijdens een feestelijke lunch op het gemeentehuis. 

De missie van de gemeente Emmen is: wij durven samen met anderen kansen te creëren. De wil om samen te werken is al decennia lang terug te zien in het gebiedsgericht werken in de 35 dorpen en wijken die Emmen rijk is. Verbinden, Ruimte, Daadkracht en Realistisch. Onze kernwaarden hebben we samengevat in het voor ons betekenisvolle woord VeRDeR: lees meer op de site van Stichting Werk en Mantelzorg

LET OP! 16 t/m 25 november rotonde Nijbracht gestremd

BEDRIJVEN BLIJVEN BEREIKBAAR!!!

De gemeente is voornemens om de rotonde Nijbracht opnieuw te gaan asfalteren. Tegelijkertijd wordt de weg vanaf de rotonde naar het Emmtec-terrein iets aangepast.  

Om alles zo goed mogelijk en zo veilig bereikbaar te houden gaan we een noodweg aanleggen voor het Emmtec-terein vanaf de Glenervanstraat. Ook gaan we een noodweg aanleggen naar de Nijbracht. Vanaf de Nijbracht kan men niet naar de Glenervanstraat, dan moet men via de Rondweg en de Phileas Foggstraat. 

VPB-leden Century, Gamma en Dijkstra Citroën en overige ondernemers blijven gewoon bereikbaar via alle toegangswegen.  

Hieronder de planning: 

- 11, 12 en 13 november voorbereidende werkzaamheden (aanleggen noodwegen etc.) Hier heeft het verkeer geen tot weinig hinder; 

- 16 t/m 25 november stremmen rotonde i.v.m. werkzaamheden; 

- 26 t/m 27 november opruimwerkzaamheden en afwerking werkzaamheden. Hier heeft het verkeer ook geen tot weinig hinder.

Bovenstaande is een planning. Uiteraard is men afhankelijk van het weer.

Bijgaand een kaartje ter verduidelijking van de noodwegen en stremming rotonde. 

Klik hier voor het kaartje

Rabobank Emmen - Coevorden Ledenbijeenkomst

Terugkijkend naar het verleden en met een open blik naar de toekomst nodigt VPB-lid Rabobank Emmen-Coevorden u van harte uit voor de jaarlijkse ledenbijeenkomst op maandag 23 november 2015. De avond wordt muzikaal geopend door Ellen ten Damme met het prachtige nummer Darling Drenthe. De presentatie ligt in handen van Anita Witzier. Lees meer ... >

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen we begroeten:

Re-Move
Praam 2
7833 DD NIEUW-AMSTERDAM
Tel. 0591 - 55 13 41
Website www.re-move.nl

 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

 

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454