Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 7, Editie 19

De VPB Nieuwsbrief editie 19 van 2015 is uit. We schenken aandacht aan onze rubriek; 'Hoe haalt ù meer, voordeel, uit de VPB?' Verder treft u verslagen aan van de HRM Netwerkontbijtbijeenkomst en van de uitreiking van het certificaat van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen voor bedrijventerrein de Tweeling. Ook willen we u graag wijzen op het bestaan van de pagina 'Marktplaats' op onze website. Tevens hebben onze leden het één en ander te melden en ook daarvan stellen we u graag op de hoogte.

 

HRM Netwerk bij Area

Dinsdag 1 december 2015 was er een ontbijtbijeenkomst bij het Area Kennis & Regie centrum, met de HRM-Netwerkgroep, met als onderwerp: Financiële problemen bij de werknemer.

Deze presentatie werd gegeven door Hanneke Gortmaker, consulent Schulddienstregeling en Anita Geraets, Schuldregelaar beide werkzaam bij de Gemeente Emmen.

In eerste instantie werd door hun duidelijk gemaakt in wat voor traject werknemers met schulden terecht komen en hoe de gemeente Emmen hun daarmee zou kunnen helpen. Niet iedereen kan door de gemeente geholpen worden, daar worden voorwaarden aan gesteld. Uitgelegd is onder welke voorwaarden mensen met schulden door deze afdeling van de gemeente geholpen kunnen worden en op welke wijze dat gebeurt.

Daarbij werd in deze interactieve meeting ook duidelijk, dat er behoefte was aan preventie en rees de vraag: Hoe deze financiële problemen eerder te signaleren? Verzuim, gerelateerd met psychische klachten, is vaak een duidelijk signaal maar ook verzoeken aan de werkgever voor eerdere uitbetaling van bijvoorbeeld vakantiegeld. Gesproken werd ook over de vraag hoe werkgevers hun werknemers kunnen helpen om financiële problemen te voorkomen zijn en hoe de gemeente daar aan bij zou kunnen dragen, bijvoorbeeld door informatievoorziening  en samenwerking met werkgevers.

Gezien de berichten in de media dat 1 op de 5 gezinnen, met een problematische schuldenlast zit, is het een probleem waar bijna elke werkgever vroeg of laat mee te maken krijgt. Deze schuldenlast is niet alleen bij laaggeschoolde werknemers, maar komt in alle lagen van de bevolking voor. Binnenkort komt er dan ook een speciale nieuwsbrief uit, waar we dieper op deze materie ingaan. En waarbij alle informatie die gedeeld werd meegenomen wordt. Tevens besteden we dan extra aandacht aan de column van de afdeling Schuldendienstverlening.

Interessante websites;

www.schuldinfo.nl

www.nibud.nl

vragen voor de gemeente;

schulddienstverlening@emmen.nl 

 

Keurmerk Veilig ondernemen voor bedrijventerrein De Tweeling

Bedrijventerrein De Tweeling heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) behaald. Dit Keurmerk wordt uitgereikt aan bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. Ondernemers, politie, brandweer en gemeente Emmen werken samen om overlast, criminaliteit, onderhoud en beheer aan te pakken. Het doel is een veiliger bedrijventerrein. 

Om het keurmerk te krijgen hebben de ondernemers een enquête ingevuld. Daarnaast is de werkgroep die zich met dit keurmerk heeft bezighouden, op pad geweest om een dag- en een nachtschouw te houden. De knelpunten die in de enquête en tijdens de schouw naar voren zijn gekomen worden gezamenlijk opgelost. Hierbij wordt gekeken naar criminaliteit, maar ook verkeersveiligheid en groenonderhoud. De samenwerking tussen de partijen zorgt voor meer betrokkenheid op het bedrijventerrein. Ook kunnen bedrijven een forse korting krijgen op de brandverzekering. 

Herstructurering

Op dit moment vindt er op het bedrijventerrein een herstructurering plaats. Als deze is afgerond wordt er gekeken welke zaken vanuit het KVO aangepakt worden. 

 

 

Hoe haalt รน, meer, voordeel uit de VPB?

De Zorgverzekering van Zilveren Kruis en de VPB

Kies de zorgverzekering die bij u past. 

Uw gezondheid en van uw werknemers vinden wij belangrijk. Daarom hebben VPB  en Zilveren Kruis goede afspraken gemaakt over de zorgverzekering. Zo kunnen we u, uw werknemers en de gezinsleden een goede zorgverzekering bieden met 7,5% korting op de basisverzekering en 10% korting op de aanvullende verzekeringen. 

Basis Plus Module dekt onverwachte zorg
Om te voorkomen dat u hoge kosten uit eigen zak moet betalen, introduceerde Zilveren Kruis in 2015 de Basis Plus Module. Deze slimme uitbreiding maakt uw basisverzekering net iets completer. Met deze Basis Plus Module bent u voor € 3,56  (2015)  per maand verzekerd voor onverwacht hoge kosten. Dit bedrag is inclusief uw collectiviteitskorting.

Uw tandartsverzekering  met een nieuwe dekking
Nieuw! Met de Aanvullend Tand Basis krijgt u: elk jaar 2 controles en 15 minuten gebitsreiniging bij uw tandarts of mondhygiënist. Of 1 keer controle en 25 minuten gebitsreiniging.

Daarnaast vergoeden we ook de kosten van het vullen van een klein gaatje of het trekken van een kies.  Liever meer verzekeren? Kies dan een van de andere tandartsverzekeringen.

Profiteer van voordelen
VPB heeft met Zilveren Kruis afspraken gemaakt over een collectieve zorgverzekering. Daarmee profiteert u van korting op uw basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Voordelen op een rij:

  1.       7,5% korting op Basis en 10% korting op Aanvullend
  2.       Ruime keuze in zorgverleners vanaf Basis Zeker
  3.       Maak uw basisverzekering compleet met de Basis Plus Module
  4.       Regel veel zaken online met Mijn Zilveren Kruis

Bereken uw premie en sluit af

U bepaalt welke verzekering het beste bij u past en daarmee ook hoeveel premie u betaalt. Op www.zk.nl berekent u eenvoudig uw premie. U vindt daar ook alle informatie over de vergoedingen.  

Heeft u nog geen collectieve zorgverzekering via VPB? 

U kunt ook contact opnemen met uw accountmanager Jan Blokzijl, Jan.Blokzijl@zilverenkruis.nl  en 06-53 41 50 58. 

Tip: overstappen is eenvoudig. Zilveren Kruis zegt uw huidige verzekering op als u zich vóór 1 januari 2016 bij ons aanmeldt. 

Project Duurzame Inzetbaarheid Personeel

Betreffende Duurzame Inzetbaarheid verspreiden wij een nieuwsflits. Deze keer hierin onder meer aandacht voor de week van de werkstress, het project Duurzame Inzetbaarheid en voor de Duurzame Inzetbaarheid Workshop bij Area Reiniging.

Klik hier om deze nieuwsflits te lezen

 

Stichting Werk in Beweging > Sectorplan Vierkant voor Werk

Het Rijk heeft het sectorplan 'Vierkant voor Werk' als eerste regionale sectorplan goedgekeurd. In het plan hebben werkgevers, gemeenten, provincie, UWV en vakbonden uit de Arbeidsmarktregio Drenthe en de gemeente Hardenberg projecten voorgesteld om meer banen in de regio te krijgen en te behouden. Het Rijk stelt hiervoor ruim drie miljoen euro beschikbaar. Werkgevers kunnen de helft van de kosten vergoed krijgen voor het om- of bijscholen van een nieuwe werknemer, die werkloos was of dreigde te worden. De uitvoering is 1 november jl. van start gegaan.

Bij het opstellen van het sectorplan is de vraag van de werkgevers leidend geweest. Met de Stichting Werk in Beweging, waarin werkgevers vertegenwoordigd zijn, zijn de acties in het sectorplan opgesteld. Doel is om de match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Wethouder Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn reageert namens het samenwerkingsverband: "Dit is een prachtig resultaat van de samenwerking in onze regio voor meer werk. Ik hoop en verwacht dat werkgevers volop gebruik gaan maken van de mogelijkheden uit dit sectorplan, zodat meer inwoners van deze regio een baan kunnen krijgen en aan het werk kunnen blijven." 

Vierkant voor Werk

De goedkeuring van het sectorplan is een groot succes van het actieplan Vierkant voor Werk. Vanuit dit plan werken de gemeenten Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen samen voor behoud en uitbreiding van het aantal banen. Binnen drie jaar tijd willen de gemeenten de werkloosheid in de regio terugbrengen naar het landelijk gemiddelde.  

Het sectorplan Vierkant voor Werk is een samenwerking tussen Stichting Werk in Beweging, gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen en Midden-Drenthe, provincie Drenthe, UWV, FNV, CNV, MKB Noord en VNO-NCW. Voor meer informatie graag contact opnemen met Herman G. Idema, h.idema@vpb-emmen.nl of kijk op www.stichtingwerkinbeweging.nl 

VPB-lid Sligro - Schitter met Kerst

Kom voor inspiratie op 10 - 11- 12 december naar Sligro Emmen

De kerstperiode vraag net dat beetje extra om uw gasten te imponeren met een onvergetelijk diner. Om u daarbij te helpen, Lees meer ... >

VPB-lid Hobo Hydrauliek B.V. viert 15-jarig jubileum

 

 

 

Martkplaats VPB

Op de Marktplaats van de VPB kunt u uw oproep kwijt indien u iets te verkopen hebt of een leuke aanbieding hebt voor uw collega VPB-leden. Ook u op zoek bent naar producten en/of diensten  kunt u uw oproep hier kwijt. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan kunt u mailen naar office@vpb-emmen.nl. Dan zorgen wij dat uw bericht geplaatst wordt. Bijvoorbeeld een aanbieding zoals bovenstaand van Hobo Hydrauliek kunt u op de pagina Marktplaats vinden.

 

Klik hier voor de Marktplaats van de VPB

Nieuwe mkb-subsidieregeling VIA-Versneller Innovatieve Ambities

Bent u ondernemer in Drenthe, Groningen of Friesland? De VIA subsidieregeling stimuleert innovatie en economische ontwikkeling in het midden-en kleinbedrijf. Hiervoor is 7 miljoen euro beschikbaar. De regeling wordt uitgevoerd door het SNN en richt zich op ontwikkelings projecten. Binnen de VIA is een apart budget beschikbaar voor projecten die een bijdrage leveren aan de CO2-reductie. Samenwerkingsprojecten van meerdere mkb’ers worden extra gestimuleerd door een hoger subsidiepercentage.
Lees meer ... >

Klik hier om de factsheet betreffende de VIA te lezen

 

Even voorstellen nieuwe stagiaire bij de VPB

 Geachte VPB-leden,

 Graag wil ik mij aan u voorstellen, mijn naam is Gerda Schipper-Aeilkema, 50 jaar, getrouwd en  moeder van 2 dochters van 18 en 16 jaar.

 Sinds 2 november 2015 loop ik stage bij de VPB, voor de duur van 3 maanden. De  werkzaamheden bestaan uit administratieve taken, zoals het ledenboek bijwerken en algemene  dienstverlening. Deze stage zie ik als een interessante en leerzame periode, waar ik mijn netwerk  hopelijk kan verbreden, want mijn doel is een nieuwe baan.

Sinds september 2014 ben ik (helaas) werkeloos, maar ben jarenlang als leidinggevende werkzaam geweest in de horeca, zowel in het restaurant als in de keuken, mijn laatste functie was vestigingsmanager bij een buffetrestaurant. Ik sta open voor functies in alle sectoren, parttime maar het liefst fulltime.

Door mijn jarenlange ervaring in de horeca, weet ik als geen ander hoe belangrijk klantvriendelijkheid en service is, en met mij krijgt u een positieve collega, die een team kan sturen en leiden. Hou van een open en duidelijke communicatie, het motiveren en stimuleren van anderen geeft mij energie. Sta open voor een nieuwe uitdagingen, waarin ik mij verder kan ontplooien en waar ik mijn competenties ten volle kan benutten. Ben nog steeds leergierig en ambitieus.

Zoals ik al vermeldde ben ik inmiddels 50 jaar, sommigen zien dat als een nadeel, maar ik wil u op de voordelen wijzen; ruime mate van levenservaring en mensenkennis, flexibel, stressbestendig, en met mij verzekert u zich van een gemotiveerde en loyale medewerker die de klappen van de zweep kent.

Dus….heeft u of kent u iemand met een geschikte vacature? Dan zou ik graag met diegene in gesprek komen, alvast bedankt.

Gerda Schipper-Aeilkema.

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen wij begroeten:

Botter Verspaantechniek B.V.
David Livingstonestraat 20
7825 AD  EMMEN

Tel. 0591 - 31 28 36
E-mail info@botterverspaantechniek.nl 
Website www.botterverspaantechniek.nl 

 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454