Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 7, Editie 20

Beste ondernemers,

Voor u heeft u alweer de laatste nieuwsbrief van 2015. In het afgelopen jaar hebben we u steeds op de hoogte gehouden van de activiteiten van de VPB en onze leden. Daar gaan we in 2016 graag mee door. We zetten onder meer ons project Duurzaam Inzetbaarheid Personeel voort en we houden vanaf februari weer elke maand een Broodje Bahco bij één van onze leden. Ook onze HRM Netwerkontbijtbijeenkomsten worden in 2016 voortgezet. Genoeg om naar uit te kijken. Ook in deze laatste nieuwsbrief van 2015 willen we u op de hoogte brengen van wat er speelt. We hebben een bericht over het sectorplan Vierkant voor Werk en tips en trucs over hoe te handelen op het bedrijventerrein qua veiligheid in deze donkere dagen. In onze vast rubriek; 'Hoe haalt ù, meer, voordeel uit de VPB?' kunt u lezen welke aanbiedingen onze contractpartners op het gebied van zorgverzekeringen hebben en we sluiten de Nieuwsflits Duurzame Inzetbaarheid bij. Als laatste willen we u nog wijzen op de Emmense Ondernemersbeurs voor 2016. De datum is vastgelegd; Dit evenement wordt gehouden op 9 maart 2016! Zet u deze datum alvast in uw agenda. We hebben voor deze editie gekozen voor een nieuwe naam; Ondernemersevenement; Modern Noaberschap. We zijn met de werkgroep bezig om van dit evenement weer een leuke netwerkbijeenkomst te maken. Binnenkort zullen wij meer informatie geven. Verder wensen wij u nog twee ondernemende laatste weken van 2015 toe en zien u graag terug in 2016!

 

Eerste subsidie vanuit sectorplan Vierkant voor Werk

VPB-lid DMH Technology krijgt bijdrage in scholingskosten

Het Emmense DMH Technology is het eerste bedrijf dat subsidie krijgt vanuit het sectorplan Vierkant voor Werk. Met dit geld gaat het bedrijf nieuwe werknemers, die overgenomen zijn van een failliet bedrijf, laten scholen. Eind augustus stelde het Rijk ruim drie miljoen euro beschikbaar voor het sectorplan. Bedrijven uit de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen en Midden-Drenthe kunnen hiervoor in aanmerking komen.

DMH Technology
Het Emmense bedrijf DMH Technology bewerkt metaalproducten. Directeur Jarno Koert: “Ik heb het bedrijf uit een faillissement overgenomen, waarbij ik ook het personeel heb overgenomen. Zij hebben jarenlange praktijkkennis in huis, maar nog geen diploma.” Omdat de werknemers een ww-uitkering ontvingen toen ze opnieuw werden aangenomen, komt het bedrijf in aanmerking voor een vergoeding vanuit het sectorplan. “Ik kan mijn medewerkers nu laten bijscholen, zodat ze voldoen aan de gestelde eisen.”

Sectorplan Vierkant voor Werk
Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft geld beschikbaar gesteld om de werkgelegenheid in de regio te behouden en te bevorderen. Dit geld is bedoeld om de overgang van werk naar werk en van werkloosheid naar werk te vergemakkelijken en te zorgen voor een betere match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.
Aanvragen Bedrijven die meer willen weten over de mogelijkheden vanuit het sectorplan Vierkant voor Werk, kunnen contact opnemen met het Europees Bureau Diensten Drenthe via tel. (0591) 64 52 77 of met de eigen gemeente.

Het sectorplan Vierkant voor Werk is een samenwerking tussen Stichting Werk in Beweging, gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen en Midden-Drenthe, provincie Drenthe, UWV, FNV, CNV, MKB Noord en VNO-NCW.

HRM Netwerk; Financiële Problematiek bij medewerkers

December, de dure maand wordt er wel gezegd. Dat kan met alle feestdagen natuurlijk ook zo zijn, wellicht merkt u er niets van bij uw medewerkers. Toch verkeerd momenteel 1 op de 5 gezinnen in financiële problemen én 1 op de 6 werknemers verzuimt door financiële problemen (Bron; NU.nl ) Kortom als werkgever kan je hiermee te maken krijgen, vooral als er ook nog een loonbeslag wordt gelegd, wat mag en kan je dan doen?

Tijdens het HRM Netwerk van 1 december jl. bij Area Reiniging hebben we uitgebreid stil gestaan bij het onderwerp "Financiële Problematiek bij medewerkers". Wat kan je doen en wat juist niet als werkgever, hoe vang je signalen op.
Signalen;
  1. regelmatig ziekteverzuim met psychische klachten
  2. vragen om een voorschot van salaris, vakantiegeld of 13e maand.
  3. Loonbeslag vanuit schuldeisers.

Ook hier geldt dat met preventie een hoop ellende bespaard kan worden. Denk bijvoorbeeld aan om het bespreekbaar te maken, juist ook bij de intake van nieuwe werknemers. Tevens zijn financiële problemen niet iets alleen voor lagere lonen, zeker ook werknemers die hoger opgeleid zijn. 

Vanuit de gemeente Emmen heeft de afdeling Schulddienstverlening er een speciale Column aan gewijd;
Column Loonbeslag en beslagvrije voet

Maak Financiën bespreekbaar! Mocht u toch een medewerker hebben met een loonbeslag volg dan de bovenstaande tips of neem contact op met afdeling Schulddienstverlening van de gemeente Emmen. Tel 14 0591 of per mail; schulddienstverlening@emmen.nl  

Hoe haalt ù, meer, voordeel uit de VPB? (1)

Samen met VPB Emmen verzekerd bij Univé

VPB Emmen heeft een collectief contract met Univé. Dat betekent dat werknemers van alle bedrijven die bij de VPB zijn aangesloten hun zorgverzekering met een aantrekkelijke korting bij Univé kunnen afsluiten. Op www.unive.nl/zorgverzekering kunt u direct uw premie berekenen. Geef daarbij aan dat u gebruik wilt maken van een collectieve zorgverzekering via VPB Emmen. U kunt de naam van de vereniging invullen, zodat uw korting meteen verrekend wordt.   

Waarom Univé? 

Lid worden bij Univé biedt meer dan een goede polis tegen een aantrekkelijke prijs. Het geeft u toegang tot de kennis, ervaringen, hulp en steun van de medewerkers én leden van Univé. Op ons zorgplatform 365.unive.nl/zorg hebben we alle kennis en ervaring van onze leden verzameld, zodat u de beste keuze kunt maken.   

  • Univé is bereikbaar op de manier die bij u past: op een vestiging bij u in de buurt, aan de telefoon of online, u wordt altijd deskundig geholpen
  • U kunt online uw wijzigingen doorgeven en vergoedingen controleren via mijnunivezorg.nl. Ook kunt u hier eenvoudig uw declaraties uploaden
  • Bij Univé kunt u al uw verzekeringen onderbrengen. Makkelijk, zo heeft u alles onder één dak, bent u nooit dubbel verzekerd en heeft u een eigen contactpersoon  

Via onze website sluit u binnen 5 minuten een zorgverzekering af op uw computer, tablet of smartphone. Door het overzichtelijke aanbod aan verzekering kunt u eenvoudig uw eigen keuze maken. Wij zijn u graag van dienst als u vragen heeft, u kunt ons bereiken op (0591) 66 45 00. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor aan de Weerdingerstraat 20 in Emmen.

Klik hier voor flyer Univé

Hoe haalt ù, meer, voordeel uit de VPB? (2)

De Zorgverzekeringen van VPB en Zilveren Kruis

Kies de zorgverzekering die bij u past. 

Uw gezondheid en van uw werknemers vinden wij belangrijk. Daarom hebben VPB  en Zilveren Kruis goede afspraken gemaakt over de zorgverzekering. Zo kunnen we u, uw werknemers en de gezinsleden een goede zorgverzekering bieden met 7,5% korting op de basisverzekering en 10% korting op de aanvullende verzekeringen. 

Basis Plus Module dekt onverwachte zorg

Om te voorkomen dat u hoge kosten uit eigen zak moet betalen, introduceerde Zilveren Kruis in 2015 de Basis Plus Module. Deze slimme uitbreiding maakt uw basisverzekering net iets completer. Met deze Basis Plus Module bent u voor € 3,56  (2015)  per maand verzekerd voor onverwacht hoge kosten. Dit bedrag is inclusief uw collectiviteitskorting. 

Uw tandartsverzekering  met een nieuwe dekking

Nieuw! Met de Aanvullend Tand Basis krijgt u: elk jaar 2 controles en 15 minuten gebitsreiniging bij uw tandarts of mondhygiënist. Of 1 keer controle en 25 minuten gebitsreiniging.

Daarnaast vergoeden we ook de kosten van het vullen van een klein gaatje of het trekken van een kies.  Liever meer verzekeren? Kies dan een van de andere tandartsverzekeringen.  

Profiteer van voordelen

VPB heeft met Zilveren Kruis afspraken gemaakt over een collectieve zorgverzekering. Daarmee profiteert u van korting op uw basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Voordelen op een rij:

  1.       7,5% korting op Basis en 10% korting op Aanvullend
  2.       Ruime keuze in zorgverleners vanaf Basis Zeker
  3.       Maak uw basisverzekering compleet met de Basis Plus             Module
  4.       Regel veel zaken online met Mijn Zilveren Kruis

Bereken uw premie en sluit af 

U bepaalt welke verzekering het beste bij u past en daarmee ook hoeveel premie u betaalt. Opwww.zk.nl berekent u eenvoudig uw premie. U vindt daar ook alle informatie over de vergoedingen.  

Heeft u nog geen collectieve zorgverzekering via VPB? 

U kunt ook contact opnemen met uw accountmanager Jan Blokzijl, Jan.Blokzijl@zilverenkruis.nl en 06-53 41 50 58.  

Tip: overstappen is eenvoudig. Zilveren Kruis zegt uw huidige verzekering op als u zich vóór 1 januari 2016 bij ons aanmeldt. 

Maak het vandalisten niet al te gemakkelijk!

Namens de gemeente Emmen willen wij u erop attenderen dat in de gemeente Emmen beleidsregels gelden voor festiviteiten tijdens de jaarwisseling in de vorm van feesten met carbidschieten en oud- en nieuwvuren. Het doel hiervan is een duidelijk beleid te voeren en de omstandigheden beheersbaar te houden. Er zal intensief toezicht plaatsvinden, zowel door de politie als door de gemeente, om de festiviteiten in goede banen te leiden en de openbare orde te handhaven. Met het oog op de gevaarzetting en milieuaspecten wordt erop toegezien dat er niet op allerlei locaties illegale branden ontstaan. De wijkagenten en de milieupolitie houden hierop toezicht en zullen zo nodig proces-verbaal opmaken van geconstateerde strafbare feiten. Wij verzoeken u in dit kader om medewerking door brandbare materialen op een zodanige wijze op te slaan en af te schermen dat deze niet door derden kunnen worden weggesleept naar een illegaal vuur. Om tijdens de winterperiode te voorkomen dat er vandalisme met deze goederen wordt gepleegd of dat men zelfs goederen in brand gaat steken, verzoeken wij u om alle losliggende goederen veilig binnen op te ruimen en auto’s binnen de hekken te zetten. Dit geeft minder aanleiding om rottigheid uit te halen. 


Voorbeeld

Daarnaast willen we u attenderen op uw buitenverlichting, doet deze het nog? Hoe meer uw pand in de (led) verlichting staat hoe minder kans dat criminelen uw pand komen bezoeken. Licht schrikt af!


Mocht u onverhoopt ongewenst bezoek hebben gehad, geef dit te allen tijde door aan de
politie! Mail: kor.evertse@politie.nl  hij is de wijkagent en helpt u graag op weg!
Alvast hartelijk dank voor de medewerking!


Voorbeeld

Nieuwsflits Duurzame Inzetbaarheid

De laatste nieuwsflits Duurzame Inzetbaarheid van 2015. In deze nieuwsbrief blikken we kort terug op het jaar 2015, maar vooral kijken we vooruit! Duurzame Inzetbaarheid van u en uw personeelsleden kan hem in kleine dingen zitten. Bijvoorbeeld de zorgverzekering! Lees meer ... >

VPB-lid Itass IT-consultants ISO 20000 en 27001 gecertificeerd

EMMEN - VPB-lid Itass IT-consultants, onderdeel van Itass B.V. in Emmen, heeft de certificering voor de ISO 20000-1 en de ISO 27001:2013 gerealiseerd. Itass IT-consultants is daardoor één van de weinige (IT) bedrijven in Nederland die in het bezit zijn van beide certificaten. “En daar zijn we trots op.” Lees meer ... >

 

Actieplan Jeugdwerkloosheid Zet in op Talent

U leest de derde en laatste nieuwsbrief over het Actieplan Jeugdwerkloosheid ‘Zet in op Talent’ van de arbeidsmarktregio Drenthe. In de gemeenten Emmen/Borger-Odoorn, Coevorden, Midden-Drenthe en
Hoogeveen/De Wolden zijn, in nauwe samenwerking met het UWV, wederom mooie trajecten en projecten gestart en met het beoogde resultaat afgesloten. Een aantal trajecten hebben een blijvend karakter gekregen en zijn
inmiddels geborgd in de arbeidsmarktregio. Lees meer ... >

 

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen wij begroeten:

Claassen, Moolenbeek&Partners
Willem Barentszstraat 5
7825 VZ Emmen

Tel. 06-21 572 756
E-mail Jan.lubbers@cmenp.nl 
Website www.cmenp.nl 

Jan Lubbers stelt zijn bedrijf en zichzelf graag aan u voor : Klik hier

 

HB Systems
Handelsweg 9
7826 TC  Emmen

Tel. 0591 - 64 66 26
E-mail info@hbsystems.nl 
Website www.hbsystems.nl 

 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking.

Bereikbaarheid VPB tijdens de feestdagen

Zoals gebruikelijk zijn wij in de weken van Kerst en Oud en Nieuw bereikbaar. Vanaf 21 december t/m 1 januari kunt u in dringende gevallen mailen met Herman Idema, h.idema@vpb-emmen.nl 


Wij danken u  voor uw vertrouwen in 2015 en hopen op een prettige samenwerking in 2016!

 

Namens het bestuur en het team van de VPB wensen wij u allen fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en een gezond 2016!

 

oud en nieuw

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454