Nieuwsbrief VPB Emmen jaargang 8, Editie 3

Beste ondernemers,

Ook deze keer in de VPB Nieuwsbrief Editie 3 van 2016 weer veel nieuws over activiteiten die door ons en door anderen worden georganiseerd. Het ondernemersevenement 'Modern Noaberschap' bij de Sligro op 9 maart komt snel dichterbij. De aanmelding stromen al binnen op dit moment. We geven u nog enkele tips van de brandweer door middel van een bijgesloten checklist. Ook mag u  diverse leden feliciteren zoals u onderstaand kunt lezen. Kortom er wordt volop aan de weg getimmerd door de VPB en haar leden.

 

Broodje Bahco bij Brands extra gevuld!

Voor het Broodje Bahco bij Brands Bouwgroep dat plaatsvond op maandag 8 februari jl. was zoveel belangstelling, dat we er een wat uitgebreider Broodje van gemaakt hebben deze keer. Zo'n 40 ondernemers schoven aan voor de netwerklunch die deze keer als thema had 'Onderling zakendoen in de regio'. Blijkbaar sprak dit onderwerp de ondernemers zeer aan. Er werd dan ook een levendige discussie over gevoerd. Wij als VPB zijn met verschillende vragen van de ondernemers huiswaarts gekeerd en zullen hier ook snel op terugkomen. Eén van de vragen en opmerkingen betrof onder meer het late betalingsgedrag van grote ondernemingen aan het MKB. De VPB heeft deze problematiek (al eerder) aangekaart in haar netwerk met gunstig resultaat Klik hier Ook werd een voorstel door de ondernemers gelanceerd om een blad uit te geven één à twee keer per jaar waarin nieuws van ondernemers en gemeente gepubliceerd wordt, bijvoorbeeld op het gebied van leegstaande panden die beschikbaar zijn etc. Verder kwam aan de orde een VPB-app waarin op een eenvoudige manier alle nieuws en activiteiten te vinden zijn. Er wordt door ons onderzocht of dit haalbaar is.

 

22 februari - Ondernemersbijeenkomst

Uitnodiging ondernemersbijeenkomst “Uw innovatie realiseren sámen met de Provincie?”

Graag nodigen Commerciële Club Emmen, VPB Emmen, Ondernemerskring Emmen en Projectenbureau Drenthe u uit voor een innovatieve ondernemersbijeenkomst “Uw innovatie realiseren sámen met de Provincie?” Naast een informele borrel en de mogelijkheid tot netwerken bieden we ook een kort inhoudelijk programma aan. Lees meer ... >

1 maart - Sligro de Voorjaar Opstapdag

Kan je ook niet wachten tot de winter weer voorbij is? Ontdek dan de nieuwste lentetrends voor de horeca al voordat het voorjaar officieel z’n intrede doet: kom naar de Voorjaar Opstartdag! Dan laten wij je graag zien met welke verrassende smaakmakers en inspirerende producten je er een succesvol voorjaar van kunt maken.

Wat je kunt verwachten
■ Onderscheidende dranken voor op het terras
■ Nieuwe concepten voor op het menu
■ Inlading voor het nieuwe ijsseizoen
■ € 50,- korting

Kies je favoriete dagdeel
Start je ’s ochtends makkelijk op? Dan is de ochtendsessie van de Voorjaar Opstartdag geknipt voor jou! ’s Middags herhalen we deze sessie. Voor iedereen die liever wat later aansluit.
■ 10.00 - 12.00 uur
■ 13.00 - 15.00 uur

De Voorjaar Opstartdag: voor iedereen die wel een beetje inspiratie kan gebruiken!

Klik hier voor de complete uitnodiging

9 maart - Ondernemersevenement Emmen 'Modern Noaberschap'

Medewerkers voorgaande editie

De Emmense Ondernemersbeurs heeft een nieuwe naam. Vanaf deze 9e editie noemen we het Ondernemersevenement Emmen. Zoals gebruikelijk hebben we een thema. Deze editie is dit 'Modern Noaberschap, het nieuwe netwerken'. De werkgroep is samen met de studenten van het AD International Hospitality Management (Stenden) druk bezig met de voorbereidingen. De laatste puntjes worden op de i gezet. De studenten hebben net als vorig jaar lekkere gerechtjes voor u en we houden een interactief netwerkspel. Neemt u daarvoor voldoende visitekaartjes mee! Verder is het aan u zelf met wie u netwerkt. We hopen vanzelfsprekend op een mooi netwerkfeestje bij de Sligro en hopen u allen weer te mogen verwelkomen. De uitnodiging is naar onze leden gestuurd en is huis-aan-huis verspreid op de bedrijventerreinen. De aanmeldingen stromen dan ook binnen. Mocht u zich nog niet hebben aangemeld, doe dit dan snel via office@vpb-emmen.nl 

Klik hier voor de uitnodiging van dit Ondernemersevenement!

 

                   

                                                                     

 

17 maart - Masterclass Sustainable Entrepreneurship

De overgang naar de bio-based economy wordt gedreven door de innovatieve kracht van het MKB. Maar dit gaat echter niet zonder slag of stoot. Want hoe kom je van een technologie in het lab tot een product op de markt? Waarom slaat een product niet aan als het businessplan wel lijkt te deugen? Hoe kun je succesvoller ondernemen in de bio-based economy? Lees meer ... >
 

VPB-lid Multicopy wint Sign Award 2015

We mogen ons lid Multicopy Emmen feliciteren met het winnen van de Sign Award 2015. Lees meer ... >

Keurmerk Veilig Ondernemen - Nieuws vanuit de brandweer

Expeditie brandveiligheid
Het (brand)veiligheidsbewustzijn van mensen is een zéér belangrijke factor voor de feitelijke  brandveiligheid in uw bedrijf of onderneming.
 
Download de expeditie lijst brandveiligheid en ontdek mogelijkheden om het brandveiligheidsbewustzijn en daarmee de brandveiligheid in uw bedrijf te verbeteren. Klik hier voor de checklist 
 
Door de vragen in te laten vullen door iedereen in uw bedrijf, wordt brandveiligheid  door de hele organisatie heen, bespreekbaar. Kennis en ervaring kan met elkaar worden gedeeld en afspraken kunnen worden gemaakt en geborgd.
 
Reageer
De gevolgen van een brand op het bedrijf, de omgeving en ook op de hulpverleners zijn enorm. De brandweer heeft deze expeditie lijst ontwikkelt als tool om de (brand)veiligheid in uw bedrijf bespreekbaar te maken en het risicobewustzijn te vergroten.
We hopen dat de lijst u helpt bij het ontdekken van mogelijkheden om uw organisatie goed voor te bereiden en risico’s te verminderen. Immers, brand kan ons allemaal overkomen!
 

VPB Nieuwflits Duurzame Inzetbaarheid februari 2016

 

Deze week is de VPB Nieuwsflits Duurzame Inzetbaarheid februari 2016 verspreid. Ook u willen we deze nieuwsflits niet onthouden.

De eerste maand van het nieuwe jaar is voorbij, ook in 2016 zetten we Duurzame Inzetbaarheid op de kaart. Vandaar dat u hierbij de nieuwsflits ontvangt. In deze editie gaan we dieper in op financiële problematiek bij medewerkers. Vanuit het rapport "Huishoudens in de rode cijfers 2015" van Panteia, november 2015 blijkt dat 1 op de 5 huishoudens te maken heeft met schulden én dat het aantal huishoudens met problematische schulden is toegenomen sinds 2012. Dit alles heeft ook consequenties voor u als werkgever. Financiële problematiek heeft invloed op het functioneren van medewerkers. Lees meer ... >

Voorzitter Bouwend Nederland bezoekt bouwproject VPB-lid De Roo

De voorzitter van Bouwend Nederland, de branche-organisatie voor bouw- en infra aannemers, de heer Maxime Verhagen, was op donderdag 11 februari jl. op werkbezoek in Drenthe. Hij deed op deze dag een aantal Drentse bouwprojecten aan. 

Eén van de projecten die bezocht werd was het project van VPB-lid De Roo Wegenbouw - Milieutechniek die momenteel werkt aan de kruising Hondsrugweg - Ermerweg in Emmen.

Deze kruising ondergaat een reconstructie die nodig is om straks de verwachte 1,5 miljoen bezoekers in goede banen naar Wildslands Adventure Zoo te kunnen leiden.

Samen met het bestuur van Bouwend Nederland Drenthe is het project en alle uitdagingen die dit project met zich meebrengt besproken. 

 

Verdubbeling N34 in het nieuws

De VPB pleit al jaren voor de verdubbeling van de N34, we zijn dan ook blij dat de provincie Drenthe gaat investeren. Meer weten over de verdubbeling? Zie het Digitale Magazine Drenthe met daarin onder andere een interview met Herman Idema.

 

VPB-lid Broekhuis winnaar Automotive Company of the Year Award

VPB-lid Broekhuis trotse winnaar Automotive Company of the Year Award 2015 - 2016!

Broekhuis is uitgeroepen tot Automotive Company of the Year 2015-2016. Namens Broekhuis ontving Jaco Remijn, algemeen directeur, deze prachtige onderscheiding. De uitreiking vond plaats tijden het Innovam-RDC Automotive Gala. De andere twee genomineerden waren Terberg Leasing en ABS All Brake Systems. Lees meer ... >

Klachten Openbaar gebied? Meld dit via Melding openbare ruimte

Op de website van de VPB vindt u een button waarmee u rechtstreeks naar de pagina van de gemeente Emmen gaat. Op deze pagina kunt u uw klachten in het openbaar gebied doorgeven. Op dit moment krijgen wij veel meldingen over de slechte staat van het wegennet in de gemeente Emmen. Merkt u dit ook op op bepaalde plaatsen? Geef dit door via onze website www.vpb-emmen.nl Met één klik zit u op de juiste pagina van de gemeente Emmen. Ook andere klachten die het openbaar gebied betreffen, kunt u via deze pagina doorgeven. 

Nieuwe leden!

Als nieuwe leden mogen wij begroeten: 

Hemmen B.V. Wegenbouw en Aanneming
Oosterwijk WZ 30
7885 TN Nieuw-Dordrecht

Tel. 0591 - 61 26 80
Emailadres d.niland@hemmen-bv.nl
Website www.hemmen-bv.nl 

 

 

Hondsrug Personeels Management B.V.
De Bukakkers 20
7811 KZ  Emmen

Tel. 0591 - 67 73 58
Emailadres g.smit@hondsrugpm.nl 
Website www.hondsrugpm.nl 

 

Wij heten hen van harte welkom en vertrouwen op een prettige samenwerking!

Afscheid stagiaire VPB Gerda Schipper

Geachte VPB-leden,                                                                                                                                             

Deze week loopt mijn stage bij de VPB alweer ten einde, ik heb er dan ruim 3 maanden met veel plezier gewerkt.

Deze stage was een interessante en leerzame periode, waar ik heb kennisgemaakt met een groot aantal bedrijven, vele interessante projecten voorbij heb zien komen, en zelf ervaren heb wat een energiek team VPB Emmen is, waar hun motto “samenwerken loont” echt uitgedragen wordt!

De afgelopen periode heb ik zeer zeker mijn algemene administratieve vaardigheden kunnen verbeteren, maar helaas ben ik nog steeds werkzoekend,daarom wil ik mij op deze manier toch nog even onder uw aandacht brengen: Als leidinggevende jarenlang werkzaam geweest in de horeca, maar zoals ik al eerder vermeldde, sta ik open voor functies in alle sectoren, parttime maar het liefst fulltime. Ambieer een functie waar organiseren en plannen een hoofdrol spelen, omdat dat is wat ik het liefst doe en waar ik goed in ben!

Door mijn jarenlange ervaring in de horeca weet ik als geen ander hoe belangrijk klantvriendelijkheid en service is, en met mij krijgt u een positieve collega, die een team kan sturen en leiden. Hou van een open en duidelijke communicatie, het motiveren en stimuleren van anderen geeft mij energie. Sta open voor een nieuwe uitdaging, waarin ik mij verder kan ontplooien en waar ik mijn competenties ten volle kan benutten. Ben nog steeds leergierig en ambitieus.

Zoals ik al eerder vermeldde ben ik inmiddels 50 jaar, sommigen zien dat als een nadeel, maar ik wil u op de voordelen wijzen; ruime mate van levenservaring en mensenkennis, flexibel, stressbestendig en met mij verzekert u zich van een gemotiveerde en loyale medewerker die de klappen van de zweep kent.

Dus….heeft u of kent u iemand met een geschikte vacature? Dan zou ik graag met diegene in gesprek komen, alvast bedankt.

Op 9 maart verwelkom ik u graag op het Ondernemersevenement 'Modern Naoberschap', locatie Sligro Emmen, waar ik dan de laatste keer, voor de VPB Emmen, als gastvrouw bij aanwezig ben.

Tot 9 maart!
Gerda Schipper-Aeilkema.

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454