Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 8, Editie 4

Beste ondernemers,

In deze nieuwsbrief volop aandacht voor het Ondernemersevenement 'Modern Noaberschap' dat is gehouden bij de Sligro op woensdag 9 maart jl. We hebben een nieuwe contractpartner en verder geven we graag VPB-leden de gelegenheid om zich in de nieuwsbrief aan de collega-ondernemers voor te stellen. Ook kunt u in deze nieuwsbrief weer allerlei activiteiten vinden die in onze regio plaatsvinden.

 

“Modern Noaberschap” Ondernemersevenement 2016

Op 9 maart was het zover, voor de 9e keer werd er een feest voor de ondernemers van Zuidoost Drenthe georganiseerd. De deur van Sligro Emmen ging om 18.00 uur open. Dit jaar is als thema gekozen voor “Modern Noaberschap”. Aan het thema was een visitekaartjesspel gekoppeld. De deelnemers kregen een visitekaartjeshouder om zoveel mogelijk verschillende visitekaartjes te verzamelen.

Na het ontvangst met al dan niet een alcoholhoudend drankje werden de aanwezigen welkom geheten door voorzitter Jelle Dokter van de VPB. Vervolgens werd het lokale menu bestaande uit onder meer een cappuccino van rundvleesbouillon, een quiche van hutspot en arretjescake met vlierbessenijs, naar keuze al dan niet gedrenkt in whisky, door de studenten van Stenden en het Drenthe College uitgeserveerd terwijl leerlingen van PRO Emmen de drankjes voor hun rekening namen.

 

Opening door Jelle Dokter

Een aantal leden hadden een stand, zo profileerden Firma Fruit, CarXpert ABS, Van Tuijl Tuinmachines, M-Lease, Sent Waninge, Broekhuis Auto, Rabobank Emmen - Coevorden en Gemeente Emmen zich extra. Dit alles werd ondersteund door de sfeervolle muziek op een mobile piano bespeeld door Matthijs.

Binnenkort maken we bekend wie het visitekaartjesspel heeft gewonnen.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde avond!!

Bedankt aanwezigen en tot volgend jaar waar we voor de 10e keer dit evenement gaan organiseren voor u; de ondernemer

 

De werkgroep en studenten

 

 

Hondsrug Personeels Management nieuwe contractpartner VPB

Sinds deze week heeft de VPB er een nieuwe contractpartner bij; Hondsrug Personeels Management wil de VPB-leden graag ondersteunen met het opzetten van beleid rondom Duurzame Inzetbaarheid. We zien het als onze missie om samen met onze klanten nieuwe ideeën of beleidsvormen succesvol te implementeren. U kunt alle informatie over dit bedrijf vinden op hun website www.hondsrugpm.nl 

 

li Herman G. Idema (VPB) re Gerrit Smit(Hondsrug Personeels Management)

14 maart Broodje Bahco bij Flynth Adviseurs - Accountants

De locatie van het Broodje Bahco van maandag 14 maart is door omstandigheden gewijzigd!! Het volgende Broodje Bahco wordt gehouden bij Flynth Adviseurs - Accountants aan de Hoenderkamp 3 in Emmen. Aan bod komt het thema 'Zakendoen met Duitsland'. Als lid van de VPB bent u van harte uitgenodigd om aan te schuiven. Indien u deel wilt nemen kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl De aanvang is zoals gebruikelijk om 12.00 uur. Het programma van dit Broodje is te vinden op onze website in de activiteitenkalender www.vpb-emmen.nl/activiteiten 

 

 

 

Het Broodje Bahco  in april vindt plaats bij Multicopy Emmen aan de Hoenderkamp 16 in Emmen op maandag 11 april.  Het thema is dan 'Versterk uw herkenbare identiteit, zo wordt uw bedrijf nog herkenbaarder'. Ook bij dit Broodje bent u natuurlijk welkom om aan te schuiven. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden bij office@vpb-emmen.nl 

 

17 maart GreenDrinks @ W & O Drenthe

Hierbij de uitnodiging voor een bezoek aan W&O-Drenthe, gevestigd aan de Oosterbracht 2 in Emmen. 

Zoals eerder al aangegeven richten we ons met ingang van 2016 niet meer alleen op de Planet, maar komt People daar bij, vanuit de gedachte dat een integrale aandacht voor beide P’s automatisch tot een hogere Profit leidt. . . Bij integrale aandacht voor de 3 P’s kun je dan spreken vanMVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en daar geeft de GreenDrinks bij W&O-Drenthe een mooie invulling aan.“People” staat bij W&O centraal en misschien gaat hun aanpak nog wel een stapje verder, naar MBOMaatschappelijkBetrokken Ondernemen, maar dat kunt u zelf beoordelen na deelname aan deze GreenDrinks.

Klik hier voor de uitnodiging

20 maart Proef de Lente bij Leth

Eindelijk begint de Lente! Dit vieren we graag samen met jou op 20 maart van 12-17 uur.

Kom langs voor een exclusieve bierproeverij, wijnproeverij, vlees van de woeste grond, prachtige chansons, kunst, prachtige kleding en meer. 

Laat je verrassen! 

Klik hier voor de flyer

14 april Sligro Ladies Night

Sligro organiseert in samenwerking met de VPB een speciale verwenavond voor de vrouw achter de ondernemer of de vrouwelijke ondernemer! We laten u ons prachtige assortiment zien en laten u genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Klets met bekenden en ontmoet nieuwe mensen onder het genot van een glaasje bubbels en andere wijnen of dranken.

Klik hier voor de complete uitnodiging

VPB-lid Twepa aan het woord

 

Hierbij een korte impressie over wie Twepa is en wat Twepa voor bedrijven kan betekenen. We hebben geprobeerd om deze impressie zo kort mogelijk te houden, want dat is niet eenvoudig met meer dan 50.000 producten in het assortiment en een oneindig aantal mogelijkheden om deze producten speciaal voor u samen te stellen en te bedrukken. 

Twepa is een betrouwbare en gedreven organisatie met hart voor uw zaak.

Onze producten, die voor veel bedrijven als ‘saaie’ objecten van dagelijkse kost beschouwd kunnen worden, zijn voor Twepa een ware passie en dat doen we inmiddels al 85 jaar!  Neem bijvoorbeeld een pen, een object die buiten uw core-business valt, maar wel een product dat onmisbaar is voor het uitvoeren van uw dagelijkse werkzaamheden.

Wij leveren alle essentiële producten waarmee wij uw dagelijkse werkzaamheden kunnen vergemakkelijken. Deze producten hebben wij gegroepeerd in 5 productgroepen;

-   Verpakkingen

-   Kantoorartikelen

-   Schoonmaakartikelen

-   Disposables

-   Bedrijfskleding 

Twepa is een betrokken partner voor diverse bedrijven, industriële organisaties, gemeentes, scholen, zorginstellingen, horecagelegenheden, verenigingen en evenementenorganisaties.

‘Voor mekaar’ is onze merkbelofte. Dat houdt in dat u in principe nergens naar hoeft te vragen, omdat wij automatisch inspelen op de behoefte die eventueel bij u ontstaat.  

Al vele jaren leveren wij aan diverse industriële klanten waaronder de banden-, tabak-, metaal- en productie industrie. Ons assortiment binnen deze branche is zeer uitgebreid omdat er per klant wordt bekeken welke producten het beste bij de wensen/behoeften van de klant aansluit. Een kleine greep uit de producten zijn; disposable kleding, noppenfolie, machinefolie, palletfolie,  tape en tape afrollers, wikkels, (bedrukte) dozen maar ook industriële schoonmaak artikelen en bedrijfskleding. 

LED Buizen van VPB-lid Pro Elektro

LED buizen

Een TL-buis is een reeds een energiezuinige lichtbron maar toch kan het nog zuiniger met een LED buis.

Deze tubes zijn in een standaard TL armatuur eenvoudig te vervangen en de aanschafprijs is momenteel erg laag zodat de terugverdien tijd erg kort is. 

  • Leverbaar in verschillende witkleuren
  • Leverbaar in verschillende lengtes.
  • Leverbaar in verschillende wattages
  • Levensduur meer dan 20.000 branduren. 

Rekenvoorbeeld:

TL buis 150 cm van 58 watt verbruikt inclusief trafo ongeveer 65 watt.

Zijn LED vervanger verbruikt ongeveer 22 watt.

Uitgaande van 3000 branduren per jaar bij een KWH prijs van € 0,20 is de besparing per lamp zo'n  € 25,80 per jaar. 

Vraag uw installateur voor meer informatie of kijk op www.proelektro.nl

Voorbereidingen nieuwe aansluiting N34 Exloo

Vanaf 11 maart beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de ongelijkvloerse kruising met de N34 bij Exloo. Het gaat om grond- en asfaltboringen en landmetingen. Ook wordt een perceel bomen
aan de westkant van de N34 gekapt. Lees meer ... >

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen we begroeten:

 

Support 4 Safety B.V.
Roald Amundsenstraat 56
7825 AV  EMMEN

Tel. 0591 - 56 42 08
Email info@support4safety.nl
Website www.support4safety.nl 

 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454