Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 8, Editie 6

Beste ondernemers, 

Ook deze keer een VPB nieuwsbrief gevuld met uitnodigingen voor activiteiten die door ons en anderen worden georganiseerd. VPB-lid M.S.C. wil u graag laten weten dat ze een nieuwe bandenpers hebben. Verder nodigt de VPB u graag uit voor de uitreiking van het KVO-B certificaat door Wethouder de heer B. Arends. Wanneer kunt u onderstaand lezen. Ook wordt er door de Sligro in samenwerking met de VPB een Ladies Night georganiseerd en wil Herman Idema (VPB) graag nog wat kwijt over de Stichting Werk in Beweging. U lees het allemaal in deze nieuwsbrief.

 

11 april - Broodje Bahco bij Multicopy Emmen

Op maandag 11 april a.s. wordt het Broodje Bahco bij Multicopy Emmen aan de Hoenderkamp 16 gehouden. deze keer is het thema; Maak jezelf zichtbaar of laat jezelf zien. Helaas kunt u niet meer aanschuiven aangezien er geen stoelen meer vrij zijn. 

 

 

Wel kunt u zich aanmelden voor het volgende Broodje Bahco op dinsdag 10 mei a.s. U kunt dan aanschuiven bij FID Uitzendbureau aan de Nautilusstraat 1C in Emmen. Thema is; ZZP'ers en VAR, hoe nu verder? Aanvang is zoals gebruikelijk om 12.00 uur. Het volledige programma is te vinden op www.vpb-emmen.nl/activiteiten. Indien u aan wilt schuiven kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl 

 

13 april Duits-Nederlandse Handelsdag

Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum 2016 

Klik hier voor de Nederlandse uitnodiging voor de Duits - Nederlandse Handelsdag

Sehr geehrte Damen und Herren,

Freunde treffen, Zusammenarbeit stärken! Unter diesem Motto findet alljährlich das Deutsch-
Niederländische Wirtschaftsforum in Papenburg statt. Mit rund 400 Gästen aus unterschiedlichsten Branchen hat sich das Netzwerktreffen im vergangenen Jahr für zahlreiche Unternehmen aus der Grenzregion als eine hochinteressante Kontaktbörse und Türöffner für den Markt im Nachbarland erwiesen. Wir laden Sie herzlich ein, am Mittwoch, 13. April 2016, auf dem Deutsch-Niederländischen Wirtschaftsforum im Forum Alte Werft in Papenburg, erste Geschäftskontakte ins Nachbarland zu knüpfen oder vorhandene Kontakte zu vertiefen.
Beiliegendem Einladungsflyer können Sie weitere Einzelheiten entnehmen. Wir freuen uns auf Ihre Teilnahme!

Mit freundlichen Grüßen


Industrie- und Handelskammer
für Ostfriesland und Papenburg


Dipl.-Ökonom Hartmut Neumann
Referent Standortpolitik

14 april KVO-B certificaat Bedrijventerrein Bargermeer en BP A37

Onlangs is de hercertificering van het  KVO-B certificaat voor het Bedrijventerrein Bargermeer en Bedrijven Park A37  in Emmen behaald. De wethouder van Economische Zaken de heer Bauke Arends zal het certificaat onder andere uitreiken aan de voorzitter van de VPB de heer Jelle Dokter onder toeziend oog van politie, brandweer en werkgroepleden. Hierna is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers.

U bent van harte uitgenodigd om deze uitreiking bij te wonen! De uitreiking vindt plaats bij VPB-lid:

Wever Logistics
Abel Tasmanstraat 9
Emmen

Aanvang: 16.00 uur

Beoogde eindtijd 17.00 uur

Aanmelden : office@vpb-emmen.nl 

               

14 april Sligro Ladies Night

Sligro organiseert in samenwerking met de VPB een speciale verwenavond voor de vrouw achter de ondernemer of de vrouwelijke ondernemer! We laten u ons prachtige assortiment zien en laten u genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Klets met bekenden en ontmoet nieuwe mensen onder het genot van een glaasje bubbels en andere wijnen of dranken.

Klik hier voor de complete uitnodiging

 

        

19 april - HRM Netwerk; thema Levensloop Demotie

Tijdens deze bijeenkomst gaan we aan de slag met het thema "Levensloop - demotie". Personeel wordt ouder en groeit mee in de organisatie. Wellicht is er een moment dat een personeelslid de groei niet meer kan bijbenen, de technologische ontwikkelingen te snel gaan of men het leidinggeven niet meer aan  kan, wat nu?

In een interactieve presentatie gaan we met het onderwerp, demotie, aan de slag, Alma Suelmann zal haar kennis, als HR Manager bij een multinational en coach, met u delen. Tevens heeft Mariska Harbers jurisprudentie over het thema demotie.

Daarnaast wordt er tijdens de bijeenkomst stilgestaan bij de do's en don'ts in gesprekken. Aan het eind van de bijeenkomst gaat u naar huis met handreikingen waarmee u aan de slag kan.

Locatie: Hondsrug Personeels Management, De Bukakkers 20 in Emmen

Start bijeenkomst 7.45 uur, beoogde eindtijd 10.00 uur.

Aanmelden kan via office@vpb-emmen.nl 

 

19 april Uitnodiging Open Dag Techniekplein

Graag willen we u uitnodigen voor de Open Dag van 'Het Techniekplein' op 19 april a.s. vanaf 13.00 uur. Lees meer ... >

11 mei Match Day - starters op de arbeidsmarkt

HBO starters aan het werk dankzij Match Day

Match Day is een evenement dat regionale hoogopgeleide talenten in contact brengt met aantrekkelijke werkgevers in en om Emmen. Vorig jaar werd op 25 november de eerste editie van Match Day georganiseerd in de Jens Vesting van FC Emmen. 114 pas afgestudeerde talenten hebben kennisgemaakt met werkgevers in en om Emmen. 25 talenten hebben ook daadwerkelijk een sollicitatiegesprek gevoerd. Nu, een aantal maanden later wordt duidelijk dat Match Day ook daadwerkelijk regionaal talent aan een baan heeft geholpen. 

Het resultaat

De initiatiefnemers zijn zeer verheugd te kunnen melden dat de eerste twee deelnemers een contract bij een werkgever hebben getekend. Zowel Bram Gebbeken als Srdjan Mircetic zijn inmiddels aan het werk voor het Emmense ICT bedrijf Aareon. Bram Gebbeken als supportspecialist team CRM & Markt. Srdjan Mircetic  als supportspecialist Handel & Logistiek. Andere werkgevers zoals Domesta en Rabobank geven aan goede kandidaten gesproken te hebben die worden benaderd zodra ze een geschikte vacature voor hen hebben. 

Tweede editie

Mede door deze bemoedigende resultaten hebben de initiatiefnemers besloten dat er een tweede editie komt. Deze wordt op 11 mei van dit jaar georganiseerd. Wederom in de Jens Vesting.  Nieuw is dat er ook bemiddeld wordt in afstudeerstages. Een afstudeerstage is namelijk een mooie manier voor de student en het bedrijf om elkaar te leren kennen. Bij wederzijdse tevredenheid is er kans op een baan. Hierdoor blijft regionaal talent behouden voor de regio en het regionale bedrijfsleven. 

Kosteloos uw vacatures doorgeven

De VPB roept  bedrijven op hun startersvacatures voor hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt te mailen wat uiteraard kosteloos is via de website www.emmenmaakhetmee.nl/matchDay.  

Match Day is een initiatief van Stenden hogeschool, stichting marketing regio Emmen, FC Emmen, VPB Emmen en Expertisecentrum Plato. De organisatie ligt in handen van studenten van Stenden Hogeschool. Deze tweede editie wordt georganiseerd door Hannah Reimers, Ferdie Ottens en Bram Nijhof. 

Klik hier voor het filmpje op YouTube

 

Wat kan de VPB voor รน betekenen?

Schone en veilige bedrijventerreinen

Vanuit de VPB maken we ons sterk voor schone, veilige bedrijventerreinen binnen de gemeente Emmen. Dit doen we onder meer met het project Keurmerk Veilig Ondernemen. Verder kunt u via onze website eenvoudig meldingen doen over het openbaar gebied, we hebben hiervoor een speciale link.

Link website VPB

Sinds enige tijd is er nog een makkelijkere methode om een melding te doen, via de Buiten Beter App. Deze App is gratis via Appstore of Google Play te downloaden.

 

   

Buiten Beter App

Met deze App kunt u eenvoudig een foto maken en een omschrijving van de klacht geven. Vervolgens wordt de melding naar gemeente Emmen gestuurd en kan de klacht worden opgelost. De meldingen die u heeft gedaan worden in de App bewaard. Voor meer informatie zie ook www.buitenbeter.nl

Heeft u een AED en stelt u deze bij calamiteiten beschikbaar voor derden? Dan kunt u deze aanmelden bij de website https://www.aed4.eu/ . Bij een calamiteit is dan eenvoudig te zien welke AED het dichtstbijzijnde is. Ook hiervoor is er een App beschikbaar in de Appstore of via Google Play.

Column Gemeente Emmen Schulddienstverlening

Het intakegesprek bij team Schulddienstverlening 

In de vorige column heeft Hanneke verteld over de aanmelding en de gegevensverzameling die vooraf gaan aan het intakegesprek bij team Schulddienstverlening. Als uit de aanmelding en de gegevensverzameling geen bijzonderheden naar voren komen, kan er een intakegesprek worden gepland. De mogelijkheid bestaat dat Kim of Hanneke dit gesprek met uw medewerker voert. Lees meer ... >

VPB-lid MSC heeft een nieuwe bandenpers!

Beste relatie, 

Onze afdeling Bandenservice is uitgebreid per 29 maart 2016 met een nieuwe bandenpers.

Deze bandenpers is voor het monteren en demonteren van vol rubber banden met name voor de heftruckbanden (zogenaamde cushion banden).

Deze hydraulische pers heeft een capaciteit van 120 ton en kan heftruckbanden tot een diameter van 15 inch wisselen.Met deze uitbreiding heeft MSC de mogelijkheid u snel en efficiënt te helpen met het vervangen van uw heftruckband.Voor u betekent dit, dat de combinatie met reparatie en onderhoud in één keer geregeld kan worden.

Voor al uw heftruckonderhoud, inclusief banden, bent u bij MSC aan het juiste adres. 

- Onderhoud en reparatie (inclusief voorzet apparatuur)
- Heftruck keuring (inclusief lader)
- Banden levering en montage (vol rubber en luchtbanden)
- Verhuur van heftrucks
- Haal- en brengservice heftrucks 

Vraag naar onze scherpe banden- en montageprijzen.

Contactpersonen zijn: 

Henk Rossingh                  tel.: 0524-596 589 e-mail: henk.rossingh@msc-bv.com

Freek Breukelman             tel.: 0524-596 580 e-mail: freek.breukelman@msc-bv.com

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

Met vriendelijke groet, 

MSC vestiging Coevorden en Emmen
Gerrit J. Hazelaar

 

Werk in Beweging, opleiden voor de toekomst!

We staan als regio voor grote uitdagingen zoals vergrijzing, automatisering van processen, langer doorwerken en een terugtrekkende overheid. In de Arbeidsmarktregio Drenthe en Hardenberg, is vraag naar medewerkers in de technische beroepen (prodesindustrie, metaal, installatie, bouw). Vooral voor de topsectoren chemie, hightech systemen en materialen, logistiek en agro-business. Ook is er in de regio veel bedrijvigheid op het gebied van (off-shore)olie en gaswinning waardoor er veel vraag is naar maintenance beroepen. In de metaalindustrie en de bouwsector zijn ook diverse ontwikkelingen gaande waardoor er vraag is naar gekwalificeerd personeel. De Stichting Werk in Beweging en het WerkgeversServicepunt Drenthe werken nauw samen binnen dit sectorplan om de match tussen vraag en aanbod tot stand te kunnen brengen. Het doel van het sectorplan is vergemakkelijken van werk naar werk en van werkloosheid naar werk (arbeidsmobiliteit). Daarnaast moet het sectorplan de match tussen vraag en aanbod verbeteren. Er wordt ingezet op het (her)plaatsen van 700 werklozen en met werkloosheid bedreigde werknemers bij (nieuwe)werkgevers in kansrijke beroepen. de ambitie is hoog: beoogd wordt dat tenminste 90% van de mensen die een om- of bijscholingstraject hebben gevolgd, ook daadwerkelijk in een baan bij een nieuwe werkgever zullen worden geplaatst.

Voor meer info www.stichtingwerkinbeweging.nl of neem contact op met Herman G. Idema, h.idema@vpb-emmen.nl 

 

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen wij begroeten:

HR Groep Emmen
Vasco da Gamastraat 33
7825 VJ  Emmen

Tel. 0591 - 66 88 80
Email emmen@hrgroep.nl 
website www.hrgroep.nl  

 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454