Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 8, Editie 7

Beste lezers, 

Alweer een VPB Nieuwsbrief bomvol met informatie voor ondernemers, door ondernemers. De onlangs gehouden uitreiking van het KVO certificaat door wethouder de heer B. Arends bij Wever Logistics komt aan bod, evenals het HRM Netwerk dat gehouden is bij Hondsrug Personeels Management. Verder is een verslag te vinden van de Sligro VPB Ladies Night en van het onlangs gehouden Broodje Bahco. Ook brengen we u op de hoogte van de verschillende activiteiten die nog plaats gaan vinden en we willen u graag nog wijzen op onze volgende Algemene Leden Vergadering. We denken dat we weer een aantrekkelijk programma voor u hebben samengesteld. Alle informatie hierover vindt u onderstaand in deze nieuwsbrief. We hopen natuurlijk dat u allen weer in groten getale aanwezig zult zijn.

 

Broodje Bahco bij Multicopy Emmen

Op maandag 11 april waren we voor een Broodje Bahco te gast bij Multicopy Emmen aan de Hoenderkamp. Een staand Broodje deze keer met als thema; Maak jezelf zichtbaar of laat jezelf zien.

Een staand Broodje deze keer

Er werd bijvoorbeeld besproken hoe je je zichtbaarheid digitaal kan verbeteren bijvoorbeeld via Twitter, Facebook e.d. Je kunt ook speciale flyers laten maken om je bedrijf te presenteren die je vervolgens uit kunt delen bij een evenement dat je organiseert. Ook daarmee maak je jezelf zichtbaar. Belangrijk is vooral om je te onderscheiden van je concurrent dus geen standaard dingen. Het onderwerp werd goed opgepikt door de aanwezigen. 

Onderscheid je van de massa geen broodjes deze keer, maar pizzastukken

 

Bij het volgende Broodje Bahco zijn we te gast bij FID Uitzendbureau aan de Nautilusstraat 3 in Emmen op dinsdag 10 mei aanstaande. Thema is; ZZP'ers en VAR, hoe nu verder? Ook daar bent u van harte welkom om aan te schuiven. U kunt zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl Aanvang zoals gebruikelijk om 12.00 uurHet volledige programma is te vinden op www.vpb-emmen.nl Graag tot dinsdag 10 mei.

 

KVO certificaat voor Bedrijventerrein Bargermeer en BP A37

Op donderdag 14 april jl. heeft wethouder Economische Zaken van de gemeente Emmen, Bouke Arends, het KVO certificaat uitgereikt. Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen is voor de 5e keer uitgereikt! Sinds 2007 is de VPB bezig om de bedrijventerreinen Duurzaam Veilig te krijgen en te houden. Door de samenwerking met politie, brandweer, ondernemers en gemeente zorgen we in gezamenlijkheid voor veiligere bedrijventerreinen. Zo is het aantal inbraken afgenomen, is de verkeersveiligheid op verschillende punten verbeterd en zijn de bluswatervulpunten beter zichtbaar.

Natuurlijk kan het altijd beter! Daarom willen we blijven oproepen om overlast te blijven melden, inbraken en pogingen daartoe blijven aangeven, want ook hierin geldt Samenwerkenloont!! U heeft met het KVO certificaat recht op een reductie van uw verzekeringspremie. Het nieuwe certificaat is terug te vinden op de website van de VPB; http://www.vpb-emmen.nl/useruploads/files/160113_certificaat_kvo_bargermee.pdf 

Het certificaat werd uitgereikt aan de voorzitter van de VPB, Jelle Dokter, Jan Rozenboom van Brandweer Emmen, Kor Everts van politie Emmen.

Sligro VPB Ladies Night

14 april was het zover de 1e Sligro VPB Ladies Night. Om 18.30 uur hebben wij 40 dames mogen ontvangen nadat ze op de foto zijn gekomen op de rode loper en in de limousine. Na een heerlijke cocktail geserveerd door Gea en Marissa en een hapje geserveerd door onze culinair adviseur Rinie Kameling hebben we de groep verdeeld in 3 kleinere groepen. Deze 3 groepen werden rondgeleid langs diverse afdelingen om heerlijke verrassende hapjes en drankjes te proeven.

 

 

Onder andere werden er oesters, fresh lemonades, sprinkhanen, bier cocktails, wijnen, crass groentes, petit fours, etc etc geproefd en gegeten. Aansluitend was er mogelijkheid om te netwerken op onze non-food afdeling waar wederom Rinie en Marissa heerlijke gerechtjes en wijnen lieten proeven.

 

 

Om 21.00 uur werd de Ladies Night afgesloten en gingen de gasten tevreden naar huis.
Iedereen tot volgend jaar.

HRM Netwerk; thema Levensloop Demotie

We waren te gast bij Hondsrug Personeels Management op dinsdag 19 april jl. Na een korte voorstelronde vertelde Stefan Foekens kort over Hondsrug Personeels Management. Vervolgens nam Alma Suelmann van De Kernpraktijk het woord over om in te gaan op het thema Levensloop – Demotie.

Lees meer ... >

Open dag Techniekplein

Op dinsdag 19 april jl. werd de open dag van het Techniekplein gehouden. Onder het genot van een drankje en een hapje was het een drukke en goede bijeenkomst. Tijdens deze open dag werd het contract tussen Elektromotoren Emmen en  Siemens Nederland getekend. Elektromotoren Emmen is nu een officiële Siemens partner geworden.

25 april Young Business Award

Na een succesvolle start van  de Young Business Award 2016 in Hoogeveen (zie onderstaande YouTube video), willen wij u bij deze graag uitnodigen voor de voorronde in Emmen. Tijdens de voorronde in Emmen zullen opnieuw zes unieke startups elk zestig seconden pitchen om één van de twee finaletickets te bemachtigen. Deze tweede voorronde organiseren in nauwe samenwerking met het Kennispoort Drenthe en Stenden Hogeschool. Het bezoeken van de  voorronde in Emmen van de Young Business Award 2016 op maandag 25 april is gratis.

Klik hier om de 1e voorronde in Hoogeveen te zien

De inloop start om 19:00 uur en het programma van de Young Business Award zal om 19:30 uur van start gaan. Hierbij willen wij u uitnodigen om deze voorronde bij te wonen en u te laten verbazen door de startups, pitches en wellicht met vele nieuwe ideeën voor uw eigen bedrijf huiswaarts te keren. Gezien het beperkte aantal plaatsen willen we u vragen om via de onderstaande link uw plaats te reserveren; http://www.youngbusinessaward.com/evenementen/voorronde-emmen/ 

De  teams van het Kennispoort Drenthe, Stenden Hogeschool en de stichting Young Business Award hopen u op aanstaande maandag (inloop 19:00 uur) te mogen verwelkomen bij het Kennispoort Drenthe (Van Schaikweg 94, 7811 KL Emmen.

11 mei Match Day - starters op de arbeidsmarkt

Match Day is een evenement dat regionale hoogopgeleide talenten in contact brengt met aantrekkelijke werkgevers in en om Emmen. Vorig jaar werd op 25 november de eerste editie van Match Day georganiseerd in de Jens Vesting van FC Emmen. 114 pas afgestudeerde talenten hebben kennisgemaakt met werkgevers in en om Emmen. 25 talenten hebben ook daadwerkelijk een sollicitatiegesprek gevoerd. Nu, een aantal maanden later wordt duidelijk dat Match Day ook daadwerkelijk regionaal talent aan een baan heeft geholpen. 

Het resultaat

De initiatiefnemers zijn zeer verheugd te kunnen melden dat de eerste twee deelnemers een contract bij een werkgever hebben getekend. Zowel Bram Gebbeken als Srdjan Mircetic zijn inmiddels aan het werk voor het Emmense ICT bedrijf Aareon. Bram Gebbeken als supportspecialist team CRM & Markt. Srdjan Mircetic  als supportspecialist Handel & Logistiek. Andere werkgevers zoals Domesta en Rabobank geven aan goede kandidaten gesproken te hebben die worden benaderd zodra ze een geschikte vacature voor hen hebben. Lees meer ... >

12 mei Nederlands-Duitse Netwerkbijeenkomst

Nederlands-Duitse Netwerkbijeenkomst: werk uitvoeren aan beide kanten van de grens

Wat kunt u verwachten?

Doet u zaken aan de andere kant van de grens of wilt u dit gaan doen? Wilt u hierover kennis opdoen en handelsmogelijkheden ontdekken? Dan is het hebben van contacten onontbeerlijk. Daarom nodigen de Kamer van Koophandel, Kompetenzzentrum Wirtschaft Nino Hochbau, Nederlands Duitse Handelskamer  en de Industrie – und Handelskammer Osnabrück – Emsland – Grafschaft - Bentheim u uit voor dit ondernemerstreffen.

Waarom mag u deze bijeenkomst niet missen! 

Lees meer ... > 

 

12 mei Uitnodiging GreenDrinks @ Do-Re-Mi-Fa

De eerstvolgende GreenDrinks is op donderdag 12 mei in het “Do-Re-Mi-Fa”-appartementencomplex aan de Kapelstraat in Emmen.

Van Nie Beheer transformeert de voormalige CQ-muziekschool samen met Ruud Room op basis van het “Passief Bouw-principe” naar 36 duurzame appartementen.

Het 1e (Do-)deel met 8 appartementen is op 30 maart opgeleverd,zie bijgaande scan van het artikel in het DvhN, het 2e (Re-)deel wordt opgeleverd in mei, het Mi-deel volgt in juni en het Fa-deel staat gepland voor na de vakantieperiode.

Volop gelegenheid dus om midden in de transformatie/verbouw geïnformeerd te worden over de maatregelen om het complex zo energiezuinig mogelijk te maken, zonder de laagdrempeligheid qua huurprijs geweld aan te hoeven doen.

Namens beide gastbedrijven, Van Nie Beheer en Ruud Room Ontwerp en Bouwadvies, nodig ik u van harte uit voor de GreenDrinks op donderdag 12 mei aanstaande, van 16:45-19:00 uur, bij Do-Re-Mi-Fa Klik hier voor de complete uitnodiging

31 mei 2016 Algemene Leden Vergadering

Op dinsdag 31 mei a.s. is onze 1e Algemene Leden Vergadering van 2016 gepland. Deze keer zal de ALV worden gehouden bij de Fijnfabriek van Hampshire Hotel Zuid-Drenthe in Erica. Door middel van een korte presentatie zal worden verteld welk breed en gevarieerd aanbod van mogelijkheden en arrangementen het duurzame Hotel biedt. Voor zakelijke bijeenkomsten ligt het bijbehorende prachtige industriële rijksmonument conferentieoord De Fijnfabriek waar we vandaag te gast zijn.

Verder zal u worden gepresenteerd dat “green" tegenwoordig business is. Green Planet laat u zien wat zij doet om “green” te zijn en geeft aan hoe zij u kan helpen om “green” te worden. Verder wordt uitgelegd waarom het, ook voor u, business is!

De uitnodiging is inmiddels bij onze leden bezorgd en vanzelfsprekend hopen wij dat u allen weer in groten getale aanwezig zult zijn bij deze Algemene Leden Vergadering. wij zien uw aanmelding graag tegemoet. 

AANMELDEN : office@vpb-emmen.nl  

Klik hier om de volledige uitnodiging te lezen

 

Bezoekers ALV 12 november 2015

16 juni Eindevent Minor Green Logistics Stenden Hogeschool

 

Vooraankondiging Eindevent Minor Green Logistics Stenden Hogeschool

Graag maken wij u alvast attent op de minor Green Logistics van Stenden Hogeschool op 16 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het betreft een minor die onderdeel uitmaakt van de studie Logistiek en Economie en waar Circulaire Economie een belangrijk onderdeel vanuit maakt. Studenten presenteren de resultaten van hun onderzoek bij lees meer ... >

21 juni Fris uw Engels op in één dag!

Easier English in One Day

Via VPB-lid Lynn Coleman kunt u op 21 juni uw Engels opfrissen in één dag (Emmen). U krijgt uitleg over een aantal tijdsbepalingen, over beleefdheidsvormen en u gaat vooral zelf aan de slag met praktijksituaties, zoals bellen en gasten ontvangen. Na afloop weet u alweer hoe het zat en heeft u meer zelfvertrouwen gekregen. Naast een map met uitleg, voorbeelden en tips, ontvangt u ook een handige overzicht voor het bellen – handig voor in de bureaulade! En u hoort van mij wat de Britten u nooit zelf zullen zeggen. Nieuwsgierig? Meer informatie of aanmelden bij Lynn Coleman via www.skyhookprojects.nl  i

nfo@skyhookprojects.nl 

of 06-54 71 07 95.   

AED, heeft u er één of wilt u er één aanschaffen?

Heeft u binnen uw bedrijf een AED defibrillator of wilt u er één aanschaffen? Meld deze dan aan bij de website van het Rode Kruis! Via www.aed4.eu kunt u direct zien welke AED’s er bij u in de buurt zijn. Tevens is er van deze website een APP, waarop in één oogopslag te zien is waar zich een AED bevind. 

Wilt u in een collectief een AED aanschaffen laat het ons weten via Liesbeth Horstmann, l.horstmann@vpb-emmen.nl wie weet kunnen we de vraag bundelen.

 

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen wij begroeten:

 

2Com2 Internet en Communicatie
Cornelis Houtmanstraat 14
7825 VG EMMEN

Tel. 085 - 30 15 015
E-mail info@2com2.nl 
Website www.2com2.nl 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

 

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454