Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 8, Editie 8

Beste ondernemers,

We hebben een paar heerlijke zomerdagen achter de rug en wij zijn enthousiast aan de slag met onder meer de voorbereidingen van de Algemene Leden Vergadering die gehouden wordt op dinsdag 31 mei a.s. U treft een verslag aan van het Broodje Bahco dat heeft plaatsgevonden bij FID Uitzendbureau op dinsdag 10 mei jl. met een zeer actueel thema. U leest er onderstaand meer over. Verder wordt er in deze regio ook het één en ander door derden georganiseerd en hebben onze leden u van alles te melden. Ook daarvan houden we u graag op de hoogte. In deze nieuwsbrief valt weer genoeg te lezen. Wij wensen u dan ook veel leesplezier.

 

Broodje Bahco bij FID Uitzendbureau

Voor het Broodje Bahco waren we dit keer te gast bij FID Uitzendbureau, waar de gasten rond het klokje van 12 werden ontvangen. De aangeboden lunch heeft goed gesmaakt bij de aanwezige gasten op de drukbezochte bijeenkomst. Na ontvangst en het openingswoord van Liesbeth Horstmann, gevolgd door een voorstelronde van alle aanwezigen, heeft Ciska van Huizen een presentatie gegeven. Voor de ondernemers en met name de ZZP’ers een gevoelig thema. Thema voor de presentatie was veranderingen van regelgeving voor de VAR (verklaring arbeidsrelatie).

Sinds 1 mei 2016 is de VAR-regeling veranderd in de zogenoemd DBA (deregulering beoordeling arbeidsrelaties). Dit is veranderd om dienstverbanden van ZZP’ers die eigenlijk als loondienst kunnen worden aangemerkt, tegen te gaan. Ciska heeft in haar presentatie uitleg gegeven over de nieuwe regeling en wat de consequenties hier van zijn. Zo mag een ZZP’er geen dienstverband uitvoeren waarbij er sprake is van een gezagsverhouding  of waarbij sprake is van gebruik maken van bedrijfsgoederen.

Dat de nieuwe wet- en regelgeving nieuws is bleek wel uit het feit dat er een levendige discussie tussen de aanwezigen op gang kwam. Enkele gestelde vragen die hierin naar voren zijn gekomen:

Wat is nu precies de regeling en waar ligt precies de grens? Hoe kunnen we hier als ondernemer het beste mee omgaan?

Antwoorden op deze vragen vindt u via onderstaande link op de website van de belastingdienst.

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/ondernemen/zzp_ers/modelovereenkomsten_ipv_var/komende_nieuwe_wet_en_regelgeving_voor_de_var_de_belangrijkste_punten 

De VPB heeft de intentie om in de tweede helft van het jaar een bijeenkomst te organiseren over dit onderwerp waarbij de belastingdienst en arbeidsrecht- en of ondernemersadvocaten hun expertise kunnen inbrengen.

Presentatie ZZP - VAR

Checklist geen werkgeversgezag

 

Het volgende Broodje Bahco zal worden gehouden bij Mulder Schilders, Jules Verneweg 40 in Emmen op maandag 13 juni aanstaande. Thema is deze keer; 'Buiten schilderen in de winterperiode'  Indien u aan wilt schuiven kunt u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl 

 

Match Day is een blijvertje

Match Day is een blijvertje

Emmen, 11 mei 2016.

Vandaag werd in de JENS Vesting van FC Emmen de tweede editie van Match Day georganiseerd. Match Day is een evenement dat hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt verbindt aan carrièrekansen in de regio.

De organisatie was erg trots op de aanwezigheid van Bram Gebbeken van het ICT-bedrijf Aareon en Dianne Veldman van uitzendorganisatie Manpower. Beiden waren in november tijdens de eerste editie nog aanwezig als werkzoekende kandidaat. Dankzij Match Day hebben ze nu een baan in de regio en helpen ze hun werkgever mee nog meer talenten te vinden.

Of deze tweede editie van Match Day wederom succesvolle matches op gaat leveren, is nog even afwachten. De eerste reacties van de ruim 20 deelnemende bedrijven met in totaal 40 vacatures zijn in ieder geval veelbelovend. Zeker is dat Match Day ook in november van dit jaar weer plaats gaat vinden. Match Day is een blijvertje.

Match Day is een initiatief van Stenden hogeschool, stichting marketing regio Emmen, FC Emmen, VPB parkmanagement, Lounge13 en expertisecentrum Plato. De organisatie ligt in handen van studenten van Stenden Hogeschool. Deze tweede editie is georganiseerd door Hannah Reimers, Ferdie Ottens en Bram Nijhof. 

Dianne Veldman (rechts) die dankzij Match Day een baan heeft bij Manpower. Foto Marina Kamminga

De aftrap van Match Day (eigen foto)

 

 

18 mei Technieksociëteit bij Proxcys Downstream Biosystems

Beste ondernemer, 

Op 18 mei aanstaande is er weer een bijeenkomst van de Technieksociëteit. 

Dit keer zijn we te gast bij Proxcys Downstream Biosystems. 

Marcel Raedts, directeur van dit bedrijf vertelt over zijn bedrijf en over de radiale chromatografie apparatuur waarmee eiwitten geïsoleerd worden voor de biofarmacie.

Voor het fabriceren van deze apparatuur maakt Proxcys vooral gebruik van lokale toeleveranciers. 

We zien u graag op 18 mei, 16.00 uur aan de Bedrijvenweg 4 in Nieuw Amsterdam

AANMELDEN : jb.snippe@emmen.nl 

 

Klik hier voor de complete uitnodiging

19, 20 en 21 mei PROEF Wines & Bites

Anything But Chardonnay
Een aantal jaren geleden is vanuit Amerika de ABC-beweging ontstaan: Anything But Chardonnay. Bedoeld als antwoord op de Chardonnay-moeheid die er heerste. Gelukkig heeft dit plaatsgemaakt voor meer interesse in frisse, complexe en andere witte druivensoorten.

Verrassende combinaties

Preicies daarom brengen wij een ode aan ABC: ontdek nieuwe verrassende Wine & Bites combinaties op 19,20 en 21 mei. Sligro inspireert je en samen gaan we op zoek naar talrijke mogelijkheden. Smaak is natuurlijk belangrijk, maar het oog wil ook wat! Wie weet bedenk je een verfrissende combinatie met één van de vele wijnen die je tijdelijk nóg voordeliger kunt inkopen. Als het maar geen Chardonnay is!

Data en Tijden

-Donderdag 19 mei 13.00 - 20.00 uur

-Vrijdag 20 mei 13.00 - 17.00 uur

-Zaterdag 21 mei 10.00 - 16.00 uur

 

Wij hopen je 19, 20 of 21 mei te mogen verwelkomen.

Eric Blaauwe
Vestigingsdirecteur
Sligro Emmen

Klik hier voor de poster van dit Wijn-event

 

20 mei Masterclass Leiderschap met Impact!

Kennispoort Drenthe organiseert in samenwerking met Stenden Professionals: 

Masterclass Leiderschap met Impact! 
Met Professor Gabriël Anthonio


Vrijdag 20 mei 2016 van 9.00 - 14.00 uur 

Kennispoort Drenthe, Van Schaikweg 94 in Emmen

Bekijk hier de volledige uitnodiging

31 mei Algemene Leden Vergadering

Op dinsdag 31 mei a.s. is onze 1e Algemene Leden Vergadering van 2016 gepland. Deze keer zal de ALV worden gehouden bij de Fijnfabriek van Hampshire Hotel Zuid-Drenthe in Erica. Door middel van een korte presentatie zal worden verteld welk breed en gevarieerd aanbod van mogelijkheden en arrangementen het duurzame Hotel biedt. Voor zakelijke bijeenkomsten ligt het bijbehorende prachtige industriële rijksmonument conferentieoord De Fijnfabriek waar we vandaag te gast zijn.

Verder zal u worden gepresenteerd dat “green" tegenwoordig business is. Green Planet laat u zien wat zij doet om “green” te zijn en geeft aan hoe zij u kan helpen om “green” te worden. Verder wordt uitgelegd waarom het, ook voor u, business is!

U ziet we hebben weer ons best gedaan om een aantrekkelijk programma samen te stellen en hopen dan ook dat u allen weer in groten getale aanwezig zult zijn bij deze Algemene Leden Vergadering en zien uw aanmelding graag tegemoet. 

AANMELDEN : office@vpb-emmen.nl  

Klik hier om de volledige uitnodiging te lezen


                                                                                 

 

1 juni Symposium Internationaal Zakendoen

U bent al actief in het internationale handelsverkeer? En u wilt eens flink met collega-ondernemers netwerken, sparren? Dat kan 1 juni! Of u overweegt eigenlijk al jaren om internationaal zaken te gaan doen, maar hebt nog nooit antwoord op al uw vragen kunnen krijgen? Is mijn product of dienst wel geschikt voor export? 

Lees meer ... >

21 juni Fris uw Engels op in één dag!

Easier English in One Day

Via VPB-lid Lynn Coleman kunt u op 21 juni uw Engels opfrissen in één dag (Emmen). U krijgt uitleg over een aantal tijdsbepalingen, over beleefdheidsvormen en u gaat vooral zelf aan de slag met praktijksituaties, zoals bellen en gasten ontvangen. Na afloop weet u alweer hoe het zat en heeft u meer zelfvertrouwen gekregen. Naast een map met uitleg, voorbeelden en tips, ontvangt u ook een handige overzicht voor het bellen – handig voor in de bureaulade! En u hoort van mij wat de Britten u nooit zelf zullen zeggen. Nieuwsgierig? Meer informatie of aanmelden bij Lynn Coleman via www.skyhookprojects.nl ,  info@skyhookprojects.nl of 06-54 71 07 95.   

5 november Open Bedrijvendag Emmen

Het duurt nog even maar de organiserende partijen van de Open Bedrijvendag Emmen zijn alweer druk bezig om deze dag opnieuw op de kaart te zetten, daarom vragen we nu alvast uw aandacht hiervoor.  Lees meer ... >

 

Overname Telecom2Business B.V. van alle contracten van BoerEL Te

Geachte Relatie,

Middels dit schrijven wil ik u informeren omtrent de overdracht van alle mobiele contracten van BoerEL Telecom.

Per 20 April 2016 heeft Telecom2Business B.V. alle contracten van BoerEL Telecom overgenomen. Wij verwachten hiermee een juiste keuze te hebben gemaakt om uw continuïteit te lees meer ... >

1 mei 2016;10 jaar Bedrijfsveiligheidsadvies!

Op 1 mei 2016 was Gerard Kruiter exact 10 jaar gevestigd als zelfstandige met Bedrijfsveiligheidsadvies. Waar hij vanaf mei 2006 begon met het aanbrengen van de signalisatie van pictogrammen bij bedrijven, is dit ondertussen nog maar een klein percentage van de werkzaamheden die Bedrijfsveiligheidsadvies doet. Ieder jaar worden ongeveer 350 personen (veelal op locatie) als BHV-er opgeleid en wordt er in 130 panden onderhoud gepleegd aan de blusmiddelen en de noodverlichting bij onze klanten. Regelmatig maken we vluchtwegplattegronden, plaatsen we blusmiddelen en voor een groot aantal van de meer dan 250 klanten realiseren we, naast de RI&E, het totale Arbo-plaatje door intern veiligheidskundigen in te zetten bij deze bedrijven, zodat deze klanten weer kunnen doen waar zij goed in zijn. Daardoor wordt er altijd actief gekeken naar de veiligheid op de werkvloer en dit werkt preventief voor bedrijfsongevallen. En mocht dit nu toch eens voorkomen, dan kunnen wij onze klanten hierin ook ondersteunen in de gesprekken met de Arbeidsinspectie. Daarnaast implementeren en begeleiden we VCA en ISO bij onze klanten tot de externe audits aan toe. Dit heeft er afgelopen jaren toe geleid dat elke klant in welke branche of vakgebied dan ook, Bedrijfsveiligheidsadvies vraagt bij iedere vraag op het gebied van Arbo. Door veel samen te werken met andere bedrijven hebben wij altijd een oplossing op uw vraag, overal in Nederland. Vanuit het kantoor aan het Westeind in Emmen, worden vele VPB-bedrijven bediend en komen we graag bij uw bedrijf langs!

U kunt contact opnemen met Gerard Kruiter tel. 06 - 21 21 69 87 of info@bedrijfsveiligheidsadvies.nl

Nieuws van VPB-lid Sommer Schilderwerken

Sommer Schilderwerken b.v. is al meer dan 65 jaar een begrip in Emmen en omgeving. En daar zijn we reuze trots op.

Eigenlijk hoeven we niet te vertellen hoe goed we zijn in schilderwerk. Per slot zijn we al jaren actief en het schilderen zit ons in het bloed. 65 jaar actief in onderhoud aan (monumentale) panden, appartementen en gebouwen, kantoren en fabrieken. Daarmee creëerden we vele langdurige relaties in de particuliere en zakelijke sfeer. Bij woningbouwverenigingen, aannemers, bedrijven, de overheid, verenigingen van eigenaren, scholen, zorginstellingen en particuliere huizenbezitters.

Op 11 februari 2016 overleed mijn echtgenoot Geert Blekkink. Sinds 1988 was Geert werkzaam bij Sommer Schilderwerken en sinds 1-1-1998 was hij directeur/eigenaar. Sinds die tijd assisteer ik hem daarbij. Een groot verlies…

De harde realiteit en de continuïteit vraagt om een juiste invulling van de ontstane situatie. Daarom is Anne Helder (42) aangesteld als bedrijfsleider. Hij is verantwoordelijk voor alle operationele zaken binnen het bedrijf.
Anne heeft in zijn loopbaan ervaring opgedaan in diverse functies in de wereld van het vastgoedonderhoud. Zo is hij werkzaam geweest bij Kerbof Schilders te Delfzijl, onderdeel van de Sanders Groep b.v. en was hij Inspecteur Schilderwerk bij Interpolis Vastgoed.
“Ik ben zeer verheugd dat ik een functie heb gevonden die bij me past en waar ik me in kan herkennen, het is de mooiste uitdaging die ik de afgelopen jaren op mijn pad ben gekomen”, aldus Anne Helder.

Volgens mij is Anne Helder de juiste persoon, hij is een resultaatgerichte leider die graag voorop gaat in de strijd. Hij is een teamspeler, klantgericht en is vooruitdenkend, eigenschappen die we nodig hebben om ons bedrijf te versterken en te verstevigen.

Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord. We zijn zeer geïnteresseerd in de VPB en haar leden. Wie een opdracht aan ons toevertrouwt, kan ervan op aan: Sommer Schilderwerken……………………… voor zorgeloos onderhoud!

Met vriendelijke groeten,

Anneke Blekkink 

Vasco da Gamastraat 30
7825 VJ  EMMEN
tel. 0591-612211
info@sommerschilderwerken.nl
www.sommerschilderwerken.nl

Hulp schapen en koeien bij groenbeheer op de Bedrijventerreinen

Op dit moment wordt er door de gemeente Emmen hard gewerkt aan het aanbrengen van afrastering op verschillende locaties in de gemeente Emmen. Ook op het bedrijventerrein Bargermeer wordt er momenteel afrastering aangebracht. Op deze locaties komen koeien en schapen grazen om de kavels te onderhouden.

Daarnaast zijn er op verschillende locaties kavels waar schapen grazen, deze staan achter hekken die makkelijk te verplaatsen zijn.

De koeien en schapen komen op de volgende locaties te lopen;

Rondweg - Jacob Le Mairestraat

Hondsrugweg

Dordsestraat

Kanobaan - Rietplas

Barger Compascuum - De Runde

Het is de bedoeling dat de koeien en schapen vanaf mei op de locaties gaan grazen.

Mocht u meer informatie wensen dan kunt u bellen met de heer Geertsema van de gemeente Emmen;
0591-68 59 26

Koeien op bedrijventerrein BP A37

Nieuwe leden!

Als nieuwe leden mogen wij begroeten:

Solar Sunroofs
Kapitein Nemostraat 1D
7821 AD  EMMEN

Tel. 0591 - 74 50 95
Email info@solarsunroofs.nl 
Website www.solarsunroofs.nl 

 

Stichting IPE
Jacob le Mairestraat 289
7825 XG  EMMEN

Tel. 0591 - 63 42 49
Email a.louwes@stichting-ipe.nl 
Website www.stichting-ipe.nl

 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454