Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 8, Editie 9

Beste ondernemers,

Ook deze keer hebben we een goed gevulde nieuwsbrief voor u vol met nieuws voor en door ondernemers. U wordt op de hoogte gehouden van allerlei bijeenkomsten. We willen u alvast even op de hoogte brengen van de Afsluitingsbijeenkomst van het project Duurzaam Inzetbaarheid Personeel op 28 juni aanstaande en we stellen graag onze nieuwe stagiair aan u voor.

 

27 mei VPB-lid Harwig opening nieuw kantoor - 28 mei Open Dag

Back to the Future

Opening Harwig met Red one Solarauto

Emmen, 17 mei 2017 - Op vrijdagmiddag 27 mei om 15.30 uur neemt Harwig haar nieuwe kantoor aan de Atlantis 3 officieel in gebruik.

Voor Harwig staat de verhuizing naar het nieuwe pand symbool voor het vertrouwen dat men heeft in de toekomst. Het Emmer bedrijf viert in 2017 haar 110-jarig bestaan. Ter gelegenheid van de opening heeft Harwig op haar terrein een techniekplein ingericht. 

Op het techniekplein zijn hightech gadgets te zien en worden demonstraties gegeven. Klapstuk is de spectaculaire Red One Solarauto van het Solar Team Twente. De auto op zonne-energie werd vorig jaar tweede op de Bridgestone World Challenge in Australië. Voor scholieren en studenten met een technische opleiding het neusje van de zalm! Al op vrijdagochtend 27 mei zijn alle scholen uit de regio uitgenodigd om het bedrijf te bezoeken waarbij Harwig zich inzet om de jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Vanwege de grote belangstelling worden de studenten en scholieren in verschillende groepen ontvangen.

“Jongeren en techniek, dat is onze toekomst“, zegt directeur Bernard Nederhoed van Harwig Installatietechniek in Emmen. “Daarnaast kunnen onze klanten bouwen op meer dan honderd jaar aan kennis en ervaring. Om ook onze lange historie bij de opening te benadrukken zal een groot aantal gepensioneerden een prominente rol spelen bij de opening; Harwig gaat back to the Future “, aldus Bernard Nederhoed.

Het moderne gebouw met een energie A-label past bij het innovatieve karakter van techniek. Harwig is sinds eind vorig jaar de nieuwe eigenaar van het bijzondere gebouw dat nog redelijk recent is gebouwd voor de technische dienst van woningcorporatie Lefier. Het bijzonder vormgegeven pand van de bekende architect Gunnar Daan, is gelegen aan een doorgaande weg dichtbij alle zorg- en onderwijsinstellingen die Harwig al sinds jaar en dag tot haar klanten rekent.

Het nieuwe pand is niet alleen een prachtig visitekaartje voor de specialist in technische installaties, het heeft wellicht ook zo haar aantrekkingskracht op hoger opgeleide specialisten die het bedrijf steeds nodig heeft, hoopt directeur Nederhoed. “Want die willen werken met en tussen de modernste techniek in een heel prettige omgeving. En dat kunnen we met het nieuwe pand allemaal bieden.”

Harwig Installatietechniek heeft naast haar hoofdvestiging in Emmen, vestigingen in Groningen, Almere en Apeldoorn. Het bedrijf bestaat al ruim honderd jaar en heeft een team van ruim 160 medewerkers. Harwig is expert in hoogwaardige installatietechniek voor onder andere elektrotechniek,  klimaatbeheersing en verwarmingstechniek. Tevens is het bedrijf gespecialiseerd in de aanleg van zeer complexe brandmeld- en beveiligingssystemen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, datacentra, onderwijsinstellingen en andere kwetsbare gebouwen.

Harwig Installatietechniek schenkt het geld dat genodigden meebrengen naar de opening aan het Ronald McDonald Huis in Groningen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bernard Nederhoed (06-53 64 81 52) of Maureen Nederhoed (06-55 38 26 88) email: directie@Harwig.nl 

Voor alle overige belangstellenden; u kunt de Open Dag bezoeken op zaterdag 28 mei van 10.00 - 15.00 uur!

   

 

31 mei Algemene Leden Vergadering VPB

Beste leden, 

Zoals u inmiddels wel zult weten wordt op dinsdag 31 mei aanstaande de 1e Algemene Leden Vergadering van 2016 gehouden bij Hampshire Hotel Zuid-Drenthe in Erica. 

Voor diegene die zich nog niet hebben aan- of afgemeld, sluit ik nogmaals de uitnodiging voor deze bijeenkomst bij. We hebben er ook deze keer weer alles aan gedaan om een aantrekkelijk programma voor u samen te stellen en natuurlijk brengen we u op de hoogte van wat we hebben gedaan en wat voor projecten en activiteiten we nog uit gaan voeren in 2016 waar u als VPB-lid uw voordeel mee kunt doen. We hopen dat u allen in groten getale zult komen. 

AANMELDEN : office@vpb-emmen.nl 

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet. Tot dinsdag 31 mei aanstaande.

De volledige uitnodiging met programma vindt u hier!

 

   

1 juni Symposium Internationaal Zakendoen

"Wereldwijd met uw bedrijf"

U bent al actief in het internationale handelsverkeer? En u wilt eens flink met collega-ondernemers netwerken en sparren? Dat kan op 1 juni! Of u overweegt eigenlijk al jaren om internationaal zaken te gaan doen, maar hebt nog nooit antwoord op al uw vragen kunnen krijgen? Is mijn product of dienst wel geschikt voor export? 

Lees meer ... >

13 juni Broodje Bahco bij Mulder Schilders

Eén keer per maand wordt bij één van onze leden voor onze leden het Broodje Bahco georganiseerd. De volgende keer zal het broodje plaatsvinden op maandag 13 juni a.s. bij Mulder Schilders, Jules Verneweg 40 in Emmen. Als thema komt deze keer aan de orde: 'Buiten schilderen in de winterperiode'. Indien u aan wilt schuiven kunt  u zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl 

14 juni Finale Young Business Award. Bent u erbij?

24-05-2016

 

Bent u de eerste die het nieuwe Atlas theater in Emmen op 14 juni van binnen komt bewonderen? Dagvoorzitter Jort Kelder neemt u op deze unieke locatie graag mee in de wereld van innovatieve startups waaronder het nieuwe VPB-lid BMTEC Lees meer ... >

U kunt zich hier aanmelden als bezoeker

16 juni Eindevent Minor Green Logistics Stenden Hogeschool

 

Vooraankondiging Eindevent Minor Green Logistics Stenden Hogeschool

Graag maken wij u alvast attent op het eindevent van de minor Green Logistics 
van Stenden Hogeschool op 16 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het betreft een 
minor die onderdeel uitmaakt van de studie Logistiek en Economie en waar 
Circulaire Economie een belangrijk onderdeel vanuit maakt. Studenten presenteren
de resultaten van hun onderzoek bij een aantal bedrijven. Een succesvolle 
gastheerspreker vertelt over Circulaire Economie binnen zijn eigen organisatie en u 
als bedrijf krijgt de gelegenheid om te verkennen of er mogelijkheden zijn om meer 
circulair te ondernemen en waar die kansen en mogelijkheden dan liggen. U kunt zich 
nu alvast aanmelden via educohof@emmen.nl 

Lees meer ... >

16 juni Factory Business Festival

 

Factory Business Festival in achtertuin OndernemersFabriek

Beste VPB Emmen leden!

Op donderdag 16 juni vindt, in navolging van De Business BBQ, het 'Factory Business Festival' plaats. De tuin van de OndernemersFabriek Assen wordt omgetoverd tot een knus festival terrein. Daar waar vorige zomer een geweldige Business BBQ werd georganiseerd, sluit VPB Emmen dit jaar aan als partner en maken we er een mooi ondernemersfeestje van.

We luiden de zomer in met een heus Business Festival waar ondernemers uit Drenthe en omstreken elkaar ontmoeten, kennis delen en inspireren op informele wijze. Met food, drinks, muziek en veel meer! Als lid van VPB Emmen kun je je met voordeel aanmelden voor deze bijzondere business bijeenkomst! De kaarten kosten 40 euro. (Deze kun je bij de entree met cash of pin betalen.) 

Wil je aanwezig zijn bij het Factory Business Festival? Opgeven kan via info@ondernemersfabriekdrenthe.nl Doe dit tijdig, want er is een beperkt aantal kaarten! Bij aanmelden ontvang je 10 munten ter waarde van  €10,- , deze kun je besteden bij een van de foodtrucks of cocktail barretjes!

Graag tot 16 juni!

24 juni 6e Emmer Haringparty in Wildlands

Een bijzondere locatie

De Emmer Haringparty vindt plaats op een wisselende, maar altijd bijzondere locatie. Dit jaar is gekozen voor wederom een bijzondere locatie; de grootste dierentuin van Europa, Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het Nortica gedeelte zal speciaal worden vrijgemaakt voor de Emmer Haringparty. In een mooie ambiance zullen passende gerechten worden geserveerd.

Haring veilen voor een goed doel

Traditiegetrouw wordt tijdens de Emmer Haringparty een vaatje haring geveild. De gehele opbrengst van de Emmer Haringparty komt ten goede aan een goed doel. Voorgaande jaren is ruim 10.000 euro naar het goede doel gegaan. Het goede doel van dit jaar wordt nog bekend gemaakt.

Een succesvol netwerkevenement

Zowel ondernemers als particulieren hebben de afgelopen jaren duidelijk laten blijken dat de Emmer Haringparty hoog gewaardeerd wordt als zakelijk netwerk evenement, maar evenzeer als de perfecte gelegenheid om met vrienden en familie bij te praten onder het genot van heerlijke, verse haring en verfrissende drankjes. Met andere woorden: daar wilt u toch ook bij zijn?!


Meer informatie en kaarten zijn te vinden op http://www.emmerharingparty.nl

 

   

28 juni Vooraankondiging Afsluitingsbijeenkomst Project DI

Op 28 juni 2016 van 15.30 tot 18.00 uur, heeft de VPB de afsluitingsbijeenkomst van het project Duurzaam Inzetbaarheid Personeel gepland. Tijdens deze bijeenkomst zullen Willy Hamstra (Projectleider Personeel & Orgqanisatie), Moniek Kleinsman (oud Topschaatser) en Karin Betten van Area Reiniging laten zien hoe zij het personeel van Area Reiniging in beweging hebben gekregen om Duurzame Inzetbaarheid te omarmen. Area Reiniging wil graag haar expertise delen met de leden van de VPB én daar waar het kan samen op trekken.  

Op dit moment wordt gezocht naar een locatie. Zodra deze vaststaat, zullen wij u daarvan op de hoogte brengen. Deze bijeenkomst is niet alleen voor de ondernemers die deelnemen aan dit project, maar ook voor de overige VPB-leden. Dus zet u deze datum alvast in uw agenda?! U hoort er binnenkort meer over.

 

.

12 oktober Emmen gastheer Nationaal Economisch Forum 2016

Emmen gastheer Nationaal Economisch Forum 2016


VAKMANSCHAP EN INNOVATIE IN HET 
NEDERLANDSE EN DUITSE INDUSTRIEEL MKB


Vakmanschap leidt altijd tot innovatie?

Op 12 oktober 2016 vindt de tweede editie van het Nationaal Economisch Forum plaats in het spiksplinternieuwe Atlas Theater en Wildlands Adventure Zoo Emmen in Emmen. Ondernemers, wetenschappers, politici en sociale partners uit heel Nederland ontmoeten elkaar en spreken met elkaar over vakmanschap en innovatie in het industriële MKB in Nederland en Duitsland.

Een aantal vooraanstaande wetenschappers en Nederlandse en Duitse ondernemers geeft hun visie vanuit onderzoek en vanuit de zakelijke praktijk. Dagvoorzitter is RTL-Z anchor en financieel deskundige Peter van Zadelhoff.

Bezoekers van het Nationaal Economisch Forum 2016 behoren tot de eerste groepen van bezoekers die kennis maken met het splinternieuwe Atlas Theater en kunnen indien gewenst ook een bezoek brengen aan het dit jaar geopende Wildlands Adventure Zoo Emmen. Een levend voorbeeld van innovatief en duurzaam ondernemen.

Het Nationaal Economisch Forum 2016 is een gezamenlijk initiatief van het SIC (Stichting Industriebeleid en Communicatie) en de gemeente Emmen.

Verzeker u van een plaats, meld u aan!

 

 

Het Nationaal Economisch Forum is een onderdeel van het Emmen Economic Industrial Event op 12 en 13 oktober in en rond het Atlas Theater en Wildlands Adventure Zoo Emmen. Twee dagen lang staan industrie en innovatie centraal. Onderdelen van het Emmen Economic Industrial Event zijn verder het Regionaal Ondernemers Event op 12 oktober. Op 13 oktober een Ondernemerslunch en een live uitzending “Zaken doen met” van BNR-Nieuwsradio. Rondom de vaste programmaonderdelen is tijd ingeruimd voor informele contacten tussen de aanwezige ondernemers, bestuurders, sprekers etc..

5 november Vijfde Open Bedrijvendag Emmen!!

U als lid van de VPB willen we graag op het volgende attenderen; ook in 2016 is er weer een Open Bedrijvendag Emmen, de vijfde op rij. Om deze editie iets extra’s mee te geven zijn de initiatiefnemers al druk bezig met de organisatie voor 5 november 2016. Er zijn een aantal leuke ideeën om er iets bijzonders van te maken. Daar hebben we natuurlijk wel deelnemers bij nodig.

Graag willen wij u uitnodigen om ook dit jaar weer deel te nemen aan de Open Bedrijvendag Emmen. Deelname is nog steeds gratis, ook aan deze speciale editie!

De website is weer gereed om aanmeldingen te ontvangen. Als u zich vroegtijdig aanmeldt op de website www.obdemmen.nl, kunt u zich nu al presenteren aan alle bezoekers van de site.

Hoe meer deelnemers hoe groter het feest, dus laten we er samen weer een succes van maken!

Met vriendelijke groet,

Namens de deelnemende partijen,


Jennie Snippe

         

 

   

Gewijzigde openingstijden postbussen

Onlangs bereikte ons via één van onze leden een brief waarin kennis werd gegeven van de gewijzigde openingstijden voor de postbussen bij Staples Office Centre. Met ingang van 1 juni a.s. kan de post 's ochtends pas om 09.00 uur afgehaald worden. Hier zijn niet alle leden even blij mee. De VPB heeft als belangenbehartiger daarom een brief geschreven naar Post.NL dhr. Arno van Bijnen, commercieel directeur. 

Klik hier om deze brief te lezen

Wij hopen op een spoedig (positief) antwoord.

VPB-lid DTS is samenwerking aangegaan met CH Brandbeveiliging

Graag wil ik u middels dit schrijven laten weten dat DTS Opleidingen vanaf heden een samenwerking is aangegaan met CH Brandbeveiliging uit Stadskanaal. Dit betekent dat wij nu naast ons vertrouwde aanbod lees meer ... >

Klachten Openbaar gebied? Meld dit via de button op onze website

We willen onze leden en andere bezoekers van onze onze website www.vpb-emmen.nl graag wijzen op de mogelijkheid om klachten betreffende het openbaar gebied te melden via de button die op onze homepage staat. Met één klik komt u op de website van de gemeente Emmen waar u uw klacht kwijt kunt inzake bijvoorbeeld groenonderhoud of openbare verlichting. Doet een lantaarnpaal het in uw straat bij uw bedrijf het niet meer, dan kunt u dit hier melden of u kunt bij een kruising niet meer zien of er iets aan komt rijden, omdat onkruid te hoog staat, ook dat kan gemeld worden. 

 

Verder willen we u ook graag wijzen op het volgende:

De groeimaand juni staat voor de deur en dit houdt in dat ook het gras in het openbaar gebied weer hoger wordt. De gemeente Emmen heeft ten aanzien van het maaibeleid groen openbaar gebied een extensief maaibeleid. Dit houdt in dat er stukken groen minder vaak worden gemaaid, welke stukken dit zijn kunt u terug vinden op de verschillende kaarten. Mocht het groenonderhoud tot overlast leiden of gevaarlijke situaties, dan kunt u dit melden bij de VPB www.vpb-emmen.nl via bovengenoemde button én bij de gemeente Melding Openbaar gebied  

 

Maaien extensief gebied kaart 16 

Maaien extensief gebied kaart 12

Maaien extensief gebied kaart 11

Maaien extensief gebied kaart 8

Cursus De Vitale Mantelzorger

Lampe Vitaal en Welzijnsorganisatie Sedna bieden voor Werkende Mantelzorgers een  cursus aan dat men niet overbelast raakt.

Heeft u een Mantelzorger in dienst die deel wil nemen? Laat hem/haar zich snel aanmelden vol = vol

 

-        Voor wie? Mantelzorgers (Zij die meer dan 8 uur per week voor minimaal 3 maand voor een naaste zorgen)
                     Vooral voor Mantelzorgers die moeite hebben met de balans werk en zorgtaken en kans hebben                            overbelast te raken

-        Waar? In ’t Aole gemeentehoes te Schoonebeek

-        Wanneer? Vanaf donderdag 30 juni

Meer en uitgebreide informatie zie flyer.

Even voorstellen; HBO Stagiair VPB Pascal Sanders

Mijn naam is Pascal Sanders en kom uit Emmen, ben 23 jaar oud en studeer Commerciële Economie aan Stenden Hogeschool. Mijn interessegebieden zijn economie en marketing. Sinds 25 april ben ik begonnen met mijn afstudeerproject bij de VPB Emmen. Hier word ik gesteund door mijn collega’s en zal ik twintig weken lang mij bezig houden met de marktpositie van de VPB, met als doel om te onderzoeken welke rol de VPB op dit moment inneemt en welke activiteiten zou de VPB moeten ontplooien om de belangen van haar ondernemers nog beter te kunnen behartigen.

Het persoonlijke doel dat ik nastreef is het houden van een goed kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Om dit te bewerkstelligen zal ik contact op gaan nemen met de leden. Na het onderzoek zullen vanuit de geanalyseerde gegevens aanbevelingen komen over de marktpositionering van VPB Emmen.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met diverse activiteiten. Dit betreft met name voetbal. Ik ben lid van DZOH. Hierin vervul ik een rol als toernooicommissielid en scheidsrechter. Wij organiseren elk jaar het Oldenburger|Fritom jeugdtoernooi. Hier ben ik begonnen met het fluiten van wedstrijden. Inmiddels fluit ik jeugd- en senioren wedstrijden voor de KNVB. Omdat scheidsrechter zijn een eenzame bestaan kan zijn, ben ik aangesloten bij de scheidsrechtersvereniging. Hier houd ik mijn conditie op peil en zorg vanachter de bar voor de inwendige mens. 

Nieuwe leden!

Als nieuwe leden mogen wij begroeten:

De Nieuwe Start
Vasco da Gamastraat 6
7825 VJ  Emmen

Tel. 0591 - 55 61 55
Email info@denieuwestart.nl 
Website www.denieuwestart.nl 

 

 

EMD Fijnmechanica
Willem Schoutenstraat 8
7825 VV  Emmen

Tel. 0591 - 63 54 05
Email info@emdfijnmechanica.nl 
Website www.emdfijnmechanica.nl 

 

 

Partymakelaar.nl
Phileas Foggstraat 149
7821 AW Emmen

Tel. 0591 - 31 32 78
Email info@partymakelaar.nl 
Website www.partymakelaar.nl 

 

 

Autoschade Herstel HS Veenoord
De Velden 15
7844 TG  Veenoord

Tel. 0591 - 55 40 16
Email info@autoschadehs.nl 
Website www.autoschadeherstelhsveenoord.nl 

 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454