Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 8, Editie 10

Beste ondernemers,

Voor u heeft u de VPB Nieuwsbrief, nummer 10 alweer dit jaar. Ook deze editie brengen we u graag op de hoogte van wat er allemaal speelt in deze regio. We hebben aandacht voor diverse evenementen die binnenkort plaats gaan vinden en stellen onze nieuwe leden aan u voor. Verder vindt u weer een column van de schulddienstverlening en hebben diverse VPB-leden iets te melden. 

 

Succesvolle ALV bij Hampshire Hotel Zuid-Drenthe in Erica

Op dinsdag 31 mei jl. vond de Algemene Leden Vergadering van de VPB bij Hampshire Hotel Zuid-Drenthe in Erica plaats onder tropische temperaturen. Deze vergadering verliep zeer succesvol. Om 16.00 uur heette de voorzitter van de VPB, de heer Jelle Dokter de aanwezige leden van harte welkom. Daarna werd door Regina Rocks van Hampshire Hotel een presentatie gegeven over op welke wijze zij duurzaamheid toepassen. Na de formele vergadering, waarin Herman Idema, directeur VPB, de verschillende projecten de revue liet passeren, werd door Green Planet bij monde van Ted Wildenberg een presentatie gegeven waarin te zien is dat zij niet zomaar een tankstation zijn, maar in alles bijzonder. Bent u nieuwsgierig geworden naar wat hier toch mee bedoeld wordt; u leest er alles over in bijgevoegde presentatie.

Na afsluiting door de voorzitter konden de aanwezige leden onder het genot van een drankje en een hapje netwerken. We zien u allen graag terug op de volgende Algemene Leden Vergadering in het najaar. Zodra hiervan een datum en locatie bekend is, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

 

Klik hier om de presentatie van de VPB en van Green Planet te lezen

 

13 juni Broodje Bahco bij Mulder Schilders

 

Bij het laatste Broodje Bahco voor de zomer schuiven we aan bij Mulder Schilders aan de Jules Verneweg 40 in Emmen op maandag 13 juni a.s. We hebben weer een leuk thema voor u en wel; ‘Buiten schilderen in de winterperiode’  U kunt zich helaas niet meer opgeven aangezien het Broodje VOL is!

Ook in de maanden september, oktober, november en december worden deze lunchnetwerkbijeenkomsten georganiseerd. We zijn hiervoor nog op zoek naar locaties bij leden. Indien u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met Jeanette Otter, office@vpb-emmen.nl 

   

14 juni Finale Young Business Award

Op dinsdag 14 juni (inloop 19:00) presenteert Jort Kelder de finale van de Young Business Award 2016! Tijdens de finale strijden de zes finalisten: 24sessions, Athom, BMTEC, EC2C, McNetiq en Motial om de prijzenpot van maar liefst 12.500 euro! Ons lid BMTEC staat in de finale en we hopen oprecht dat hij wint. Lees meer ... >

16 juni Eindevent Minor Green Logistics Stenden Hogeschool

 

Graag nodigen we u uit voor het eind event van de minor Green Logistics van Stenden Hogeschool. Een minor die onderdeel uitmaakt van de studie Logistiek en Economie en waarin Circulaire Economie  een belangrijke pijler is. Studenten presenteren de resultaten van hun onderzoek bij een drietal bedrijven. Dr. Niels Schenk van BioBTX vertelt over  hoe hij in samenwerking met anderen bio-chemicaliën ontwikkelt voor de bio-gebaseerde economie en u als bedrijf/organisatie krijgt de gelegenheid  om te verkennen of er mogelijkheden zijn om meer circulair te ondernemen en  waar die kansen en mogelijkheden dan liggen. Lees meer ... >

23 juni Golfclinic Golfbaan Zuid-Drenthe speciaal voor VPB-leden

Kennismaking met Golfbaan Zuid-Drenthe

De golfsport is uitermate geschikt voor het onderhouden van uw zakelijke relaties. Golfbaan Zuid-Drenthe biedt het bedrijfsleven veel gelegenheid om samen met relaties sportief te recreëren in een prachtige-omgeving op de meest uitdagende baan van Drenthe. De combinatie van de fantastische golfbaan en het prachtige hotel, maakt Resort Zuid-Drenthe tot een prachtig verlengstuk van uw bedrijf. 

Speciaal voor de VPB-leden organiseert Golfbaan Zuid-Drenthe op donderdag 23 juni a.s. een golfclinic. 

Programma:    

15.00 uur Ontvangst en welkomstwoord door golfpro Martin Kavanagh

15.30 uur Start colfclinic en start Clinic en spelen op de Par 3 baan

17.30 uur Afsluitend met een drankje en bittergarnituur.

 

Aanmelden voor de clinic kan via sales@zuiddrenthe.nl.

Deelname is geheel gratis.

 

Business Cup Golf

Golfbaan Zuid-Drenthe organiseert maandelijks voor haar bedrijfsleden een 9 holes business cup wedstrijd.

Wilt u meer informatie of als introducé een keer meespelen dan bent u van harte welkom. Aanmelding kan via sales@zuiddrenthe.nl.

 

28 juni Slotbijeenkomst Project Duurzame Inzetbaarheid

Op 28 juni 2016 van 16.00 tot 18.00 uur, heeft de VPB de slotbijeenkomst van het project Duurzame Inzetbaarheid Personeel gepland. Tijdens deze bijeenkomst zullen Willy Hamstra (Projectleider Personeel & Organisatie), Moniek Kleinsman (oud Topschaatser) en Karin Betten van Area Reiniging laten zien hoe zij het personeel van Area Reiniging in beweging hebben gekregen om Duurzame Inzetbaarheid te omarmen. Area Reiniging wil graag haar expertise delen met de leden van de VPB én daar waar het kan samen op trekken.

Tijdens deze bijeenkomst wil de VPB graag de deelnemende bedrijven in het zonnetje zetten. Zij hebben hun bedrijf opengesteld voor dit project.

Deze bijeenkomst is niet alleen voor de ondernemers die deelnemen aan dit project, maar ook voor de overige VPB-leden. 

Programma;

15.30 uur Ontvangst koffie – thee en iets lekkers

16.00 uur Welkomstwoord Liesbeth Horstmann

16.15 uur Project Duurzame Inzetbaarheid Personeel VPB, door Alfons Hurenkamp (Lugus)

16.35 uur Area Fit, hoe motiveer je je personeel tot een gezondere leefstijl?

               Door Willy Hamstra en Moniek Kleinsman

17.00 uur Afsluiting met deelnemers

17.15 - 18.00 uur  Napraten onder het genot van een hapje en een drankje

 

Locatie: Kieft All Office, Marco Polostraat 20 te Emmen

Aanmelden: office@vpb-emmen.nl 

VPB-lid Faciliteiten Beveiliging Nederland

Alarmopvolging en Surveillance is meer dan alleen op een melding afgaan. Onze beveiligers zijn allemaal gepokt en gemazeld in het signaleren en interpreteren van situaties die actie vereisen.


Met de modernste technologieën betreffende meldingen vanaf de meldkamer kunnen wij binnen 15 minuten ter plaatse zijn bij een alarmsituatie. Onze surveillant die het dichtste bij de locatie is, ontvangt de melding automatisch en weet dus direct waar hij moet zijn. Tevens krijgt u, als klant dezelfde melding in uw mailbox en uiteraard de acties die hierop zijn ondernomen.


We werken in Zuid-Oost Drenthe samen met enkele gerenommeerde partners op gebied van camera beveiliging en risicoanalyses. In het gesprek met u als klant zullen deze items dan ook zeker aan bod gaan komen. Omdat wij relatieonderhoud zien als één van de belangrijkste pijlers zal Faciliteiten Beveiliging Nederland regelmatig met u evalueren.


Onze tarieven zijn transparant en duidelijk. Geen verborgen kosten en addertjes onder het gras. Ook daarin is Faciliteiten Beveiliging Nederland VEILIG EN VERTROUWD.


Bent u geïnteresseerd wat FBN voor u kan betekenen ???
Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor, we komen u graag informeren.

 


Pioniersweg 18
7826 TA Emmen
0591 – 764141
info@fbn-security.nl  
www.fbn-security.nl 

Column Schulddienstverlening

De zomer komt er weer aan. Van het weer worden wij al blij. Maar ook van onze nieuwe ( landelijke) tendens; werken in en vanuit het gebied.

In elk gebied zitten een aantal collegae van ons team, Zo zit Hanneke in het gebied Noord en Kim in De Blokken.

 We hopen dat de burger ons sneller kan vinden en andersom ook. In het gebied zijn veel andere hulpverlenende instanties aanwezig waar we nauw mee samen werken. Bijvoorbeeld Sedna, stichting MEE, de Ggz en zo kunnen we blijven typen.

We merken nu al dat het de samenwerking met andere instanties en het bedrijfsleven versterkt. 

Naar het gemeentehuis komen is dus niet per se nodig.

Uw medewerker kan ons opzoeken in het gebied en eens binnen lopen voor informatie en advies. 

Na de zomer zullen we schrijven over budgetbeheer.

Wij wensen u alvast een fijne vakantie!                                             

Vragen? Mail naar Kim de Mik of Hanneke Gortmaker via schulddienstverlening@emmen.nl of bel 14 0591 en vraag naar Kim of Hanneke.

 

VPB-lid Webba nu ook gevestigd in Zwolle

Internetbureau Webba heeft per 1 januari 2016 Groeispurt b.v. overgenomen. Met de overname versterkt Webba haar positie in regio Zwolle en omstreken.

Groeispurt is een vergelijkbaar webbureau, waarbij de klant centraal staat. De afgelopen jaren hebben ze een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Net als Webba bouwen ze de meest uiteenlopende websites en webshops.

"We zijn zeer content dat Groeispurt nu Webba is. Het is een zeer aangename aanvulling op ons toch al groeiende bedrijf. Nu is het zaak om ons werkgebied te vergroten. Daarnaast moeten we ook zorgen dat de bestaande klanten het goede gevoel behouden, aldus Edwin Gels. Groeispurt heeft een mooi klantenbestand, bestaande uit veel reclame- en communicatiebureau's, waarbij Webba nu in veel gevallen de vaste ontwikkelpartner is.

Inmiddels zijn alle bestaande klanten op de hoogte gesteld van de samenvoeging, wat positief ontvangen werd. Het is de wens van Webba om de werkzaamheden vanuit Zwolle verder uit te bouwen. Door de goede marktpositie en professionele medewerkers ziet Webba genoeg kansen om de eerder genoemde positie te versterken.

Daarnaast voorziet Webba in de regio Zwolle een nieuwe aantrekkingsmarkt voor technisch personeel. De krapte die heerst op de arbeidsmarkt voor programmeurs kan hopelijk met een tweede vestiging in Zwolle zorgen voor meer aanbod van geschikte kandidaten.

Pand Webba Zwolle

Wegwerkzaamheden in de gemeente Emmen

Komende maandag 13 juni vinden er op twee plaatsen in Emmen wegwerkzaamheden plaats.

- Aan de Nijbracht wordt het wegdek cq. asfalt gerepareerd tussen 06.00 en 09.00 uur.

- De op- en afritten van de Dordsestraat worden gerepareerd tussen 09.00 en 18.00 uur

 

Op 14 juni zijn er herstelwerkzaamheden op de Meerdijk en Splitting Barger-Oosterveld

- tussen de Handelsweg en de Wembey vinden de hele dag herstelwerkzaamheden plaats.

 

Klik hier om het kaartje van de wegwerkzaamheden aan de Nijbracht te zien

 

Klik hier om het kaartje van de wegwerkzaamheden aan de op- en afritten van de Dordsestraat te zien

 

Klik hier om het kaartje van de wegwerkzaamheden van de Meerdijk en Spitting te zien

 

Nieuwe website in de lucht bij VPB-lid Pors Bedrijfsadviseurs

VPB-lid Pors Bedrijfsadviseurs stelt u graag op de hoogte via deze nieuwsbrief dat hun nieuwe website in de lucht is. Neemt u gerust een kijkje op 

www.porsbedrijfsadviseurs.nl

 

Pors Bedrijfsadviseurs Emmen geeft bedrijfsadviezen van begin tot eind, van financieringsaanvraag tot bedrijfsoverdracht, van ondernemersplan tot ontslagaanvraag. Pors bedrijfsadviseurs heeft jarenlange ervaring opgedaan op het gebied van bedrijfsadministratie en -advies, om u hier zo perfect mogelijk mee van dienst te kunnen zijn. Of u nu een klein of een groot vraagstuk heeft, Pors bedrijfsadviseurs Emmen heeft het antwoord, anders vinden we het antwoord.

 

 

 

 

VPB-lid FirmaFruit geeft 'Een abonnement op bananen'

Het bedrijf FirmaFruit bezorgt sinds kort goedgevulde fruitschalen bij bedrijven in Drenthe en Groningen.

We worden in Nederland steeds bewuster van wat we eten, ook tijdens het werk. Toch blijft het altijd lastig om de verleidingen van ongezonde tussendoortjes te weerstaan. Maar wat nou als dat lekkers gewoon gezond is? Als het aan FirmaFruit in Emmen ligt, kan dat prima. 

Lees meer ... >

 

Bron: DvhN

Nieuwe leden!

Als nieuwe leden mogen wij begroeten:

 

Fijnhout Drenthe van der Horst B.V.
Veilingstraat 46
7833 HN  Nieuw-Amsterdam

Tel. 0591 - 55 25 04
Email info@fijnhoutdrenthe.nl 
Website www.fijnhoutdrenthe.nl 

 

 

BMTEC
Oosterbracht 4S
7821 CJ  Emmen

Tel. 0591 - 85 15 95
Email info@bmtec.nl 
Website www.bmtec.nl 

 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking.

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454