Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 8, Editie 11

Beste lezers,

Voor u heeft u de VPB Nieuwsbrief. We schenken aandacht aan diverse onderwerpen, zoals de bijeenkomsten die nog gepland staan voordat het vakantieseizoen begint. Onze stagiair Pascal Sanders vraagt aandacht voor het afstudeeronderzoek voor de VPB. We stellen u graag een nieuw lid voor en houden u op de hoogte van het laatste nieuws; wist u bijvoorbeeld dat de brandweer afscheid heeft genomen van de brandkraan? U leest (en ziet) er in deze nieuwsbrief alles over.

 

Zonne-akker locatie Oranjepoort te Emmen

De Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen B.V.  (VPB) wil graag een zonne-akker realiseren op de locatie Oranjepoort met een oppervlakte van 37 Ha. De bedoeling is om met dit zonnepark ca 23 Megawatt aan energie op te wekken. De gronden zijn in eigendom van de gemeente Emmen. Het college van burgemeester en wethouders wil hieraan meewerken. De VPB wil bij het ontwikkelen van de zonne-akker lokale bedrijven de kans geven om hieraan mee te werken. Ook worden voor het onderhoud van en toezicht op de zonne-akker lokale partijen benaderd. Nu de ondernemersvereniging toestemming heeft van de gemeente voor het gebruik van de gronden, gaat zij verder onderzoeken, gesprekken voeren met eventuele ontwikkelaars en maken de gemeente en VPB nadere afspraken over voorwaarden.   

De VPB, bij monde van directeur Herman G. Idema, hanteert niet voor niets de leus dat samenwerken loont. Wethouder René van der Weide wil graag meewerken aan de plannen:“Enige tijd geleden hebben wij met een structuurvisie Zonne-akkers bepaald waar in de gemeente ruimte is voor velden met zonnepanelen. Deze locatie past daarin. Bovendien zegt VPB ons toe om dit lokaal op te pakken en ook voor het onderhoud en toezicht te werken met mensen uit de omgeving. Ik kan geen betere manier bedenken om een mooie slag te maken in de verduurzaming van onze gemeente.”

Vol Broodje Bahco bij Mulder Schilders

Het broodje Bahco van de maand juni werd maandag 13 juni jl. gehouden bij Mulder Schilders. Alle stoelen waren bezet. Door Herman Idema (VPB) en Pieter Franx (Mulder Schilders) werd een levendige presentatie gehouden over het thema; Buiten schilderen in de winterperiode. Verder werd uitgebreid gediscussieerd over de verdubbeling van de N34, iets waar de VPB zich ook hard voor maakt. Ook werd bekend gemaakt dat de VPB toestemming van de gemeente Emmen heeft gekregen voor de realisatie van de Zonne-akker op de locatie Oranjepoort. Hierover heeft u al kunnen lezen in voorgaand item.

 

   

 

Dit was het laatste Broodje Bahco voor de zomer. In september zullen we verder gaan met de organisatie van deze netwerklunchbijeenkomst. Nadere informatie over locaties en data zullen volgen zodra deze bekend zijn.

Het afstudeeronderzoek voor de VPB

 

Beste VPB leden,

Voor diegene die mij nog niet kennen, mijn naam is Pascal Sanders. Ik studeer Commerciële Economie aan Stenden Hogeschool in Emmen. Op dit moment ben ik bezig met een afstudeeronderzoek voor de VPB.

Het onderzoek gaat over de marktpositionering van de VPB. Centraal staat het verbeteren van de belangenbehartiging voor de ondernemers. U als lid van de VPB kunt een belangrijke bijdrage leveren voor het onderzoek. Als er iets is waar u mee zit of waarvan u denkt dat dit anders kan, horen wij dit graag! Alle verzamelde gegevens zullen worden verwerkt in een scriptie met resultaten, conclusies en aanbevelingen van het onderzoek. Deze zal ook beschikbaar worden gesteld aan de leden van de VPB.

Via onderstaande link komt u bij de online enquête terecht. Het betreft een aantal meerkeuze en open vragen en dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

http://www.thesistools.com/web/?id=512708 

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

  Pascal Sanders

LET OP! Data HRM Netwerk in het najaar

Na de zomer hebben we weer twee HRM Netwerkbijeenkomsten gepland. Het complete programma wordt nog uitgewerkt maar we willen u alvast de data en de onderwerpen mededelen.

 

* Gepland is : dinsdag 27 september met als onderwerp; Beoordelingsgesprekken

* Gepland is : dinsdag 29 november met als onderwerp; Trends en ontwikkelingen 2017

 

Schrijft u de data alvast op in uw agenda? We zullen u na de zomer verder informeren over de invulling van het programma en locatie waar de bijeenkomst gehouden zal worden.

28 juni Slotbijeenkomst Project Duurzame Inzetbaarheid Personeel

Op 28 juni 2016 van 15.30 tot 18.00 uur, heeft de VPB de slotbijeenkomst van het project Duurzaam Inzetbaarheid Personeel gepland. Tijdens deze bijeenkomst zullen Willy Hamstra (Projectleider Personeel & Organisatie), Moniek Kleinsman (oud Topschaatser) en Karin Betten van Area Reiniging laten zien hoe zij het personeel van Area Reiniging in beweging hebben gekregen om Duurzame Inzetbaarheid te omarmen. Area Reiniging wil graag haar expertise delen met de leden van de VPB én daar waar het kan samen op trekken.  

Tijdens deze bijeenkomst wil de VPB graag de deelnemende bedrijven in het zonnetje zetten. Zij hebben hun bedrijf opengesteld voor dit project.

Deze bijeenkomst is niet alleen voor de ondernemers die deelnemen aan dit project, maar ook voor de overige VPB-leden. 

Aanmelden: office@vpb-emmen.nl 

Klik hier voor de volledige uitnodiging

4 juli Symposium Vietnam a world of opportunities

SYMPOSIUM
VIETNAM A WORLD OF OPPORTUNITIES: BINH DUONG SMART CITY, SMART INDUSTRIAL, SMART INVESTMENT

UITNODIGING
Waarom zakendoen of investeren in Vietnam en in de provincie Binh Duong in het bijzonder steeds aantrekkelijker wordt.

De gemeente Emmen en Hoogeveen en Stenden Hogeschool organiseren in samenwerking met Binh Duong Smart City uit Vietnam een symposium dat is bedoeld voor investeerders en voor ondernemers uit de regio Zuidoost Drenthe. Het gaat om ondernemers die al actief zijn in het buitenland en op zoek zijn naar nieuwe markten en om ondernemers die nog niet exporteren, maar erover denken naar Azië te gaan exporteren.

U treft hierbij het programma aan en een toelichting waarom het de moeite waard is om in Vietnam en Binh Duong zaken te doen.

De voertaal tijdens het symposium is Nederlands, er zal voor simultane vertaling worden gezorgd naar het Vietnamees. Voor de sprekers die hun inleiding in het Vietnamees uitspreken, zal voor een simultane vertaling naar het Nederlands worden gezorgd.

Wij hopen u op 4 juli te mogen verwelkomen.

Namens de gemeente Emmen  Namens de gemeente Hoogeveen  Namens Stenden Hogeschool

Bouke Arends,                          Karel Loohuis,                             Hanny van Geffen,
Burgemeester                           Burgemeester                             Directeur School of Commerce

 

Bekijk hier de volledige uitnodiging

7 juli GreenDrinks De Groot Installatiegroep en ABN-AMRO

Normaliter hebben we in de vakantiemaanden geen GreenDrinks, maar door het uitvallen van de april-sessie EN omdat het combinatie-onderwerp zo mooi is, wijken we daar van af en organiseren we op 7 juli toch nog een GreenDrinks, de laatste voordat de vakantieperiode begint.

Opnieuw een MVO-insteek, met niet alleen aandacht voor het Milieu (duurzame producten, diensten, services van De Groot Installatiegroep) maar ook voor de Mens (inzetten van mensen met een handicap in het bedrijfsleven, gefaciliteerd door Participatieadviseur Karin van der Haar van ABN.Amro). 

Klik hier voor de complete uitnodiging

12 oktober Emmen gastheer Nationaal Economisch Forum 2016

Emmen gastheer Nationaal Economisch Forum 2016


VAKMANSCHAP EN INNOVATIE IN HET 
NEDERLANDSE EN DUITSE INDUSTRIEEL MKB


Vakmanschap leidt altijd tot innovatie?

Op 12 oktober 2016 vindt de tweede editie van het Nationaal Economisch Forum plaats in het spiksplinternieuwe Atlas Theater en Wildlands Adventure Zoo Emmen in Emmen. Ondernemers, wetenschappers, politici en sociale partners uit heel Nederland ontmoeten elkaar en spreken met elkaar over vakmanschap en innovatie in het industriële MKB in Nederland en Duitsland.

Een aantal vooraanstaande wetenschappers en Nederlandse en Duitse ondernemers geeft hun visie vanuit onderzoek en vanuit de zakelijke praktijk. Dagvoorzitter is RTL-Z anchor en financieel deskundige Peter van Zadelhoff. Lees meer ... >

5 november 5e Open Bedrijvendag Emmen

Het duurt nog even…maar voor dat je het weet is het als zo ver…De Open Bedrijven Dag 2016!! Op zaterdag 5 november is het zover, dan wordt voor de 5e keer de Open Bedrijven Dag georganiseerd. Deze keer hebben we in Emmen een thema gekozen waar we als regio goed in zijn; Circulaire Economie en Duurzaamheid!
Laat zien wat je al doet als ondernemer en neem je mede-ondernemers en inwoners van Drenthe mee in de wereld van Circulaire Economie en Duurzaamheid binnen je eigen onderneming. Vaak kan je met een kleine stap een groot verschil maken. 

Wilt u ook deelnemen? Klik hier om uw aan te melden

 

 

 

 

    

     

Nieuw bluswatersysteem Brandweer Drenthe

Innovatief met bluswater: Nieuw bluswatersysteem Brandweer Drenthe

Brandweer Drenthe heeft watertanks in gebruik genomen en volledig afscheid genomen van de brandkraan. Grote watertanks met 15.000 liter water rijden sinds 1 januari 2016 achter de tankautospuiten aan om ze overal in Drenthe te voorzien van voldoende bluswater. Bekijk de video voor meer informatie.

Jong en Veer - Mantelzorg in bedrijf

Mantelzorg in uw bedrijf –zakelijk én sociaal–

Hoe voorkomt u dat uw werknemers met mantelzorgtaken zich ziek melden en uitvallen? Wat kunt u doen om mantelzorg in uw bedrijf bespreekbaar te maken? Hoe zorgt u voor een mantelzorgvriendelijk organisatieklimaat?

Adviesbureau Jong en Veer zet zich in om de vitaliteit, employability en werkvermogen van mantelzorgers binnen bedrijven en (zorg)organisaties te verbeteren. Lees meer ... >

Nieuwe leden!

Als nieuw lid mogen we bij de VPB verwelkomen:
 

Permepa B.V.
Kapitein Grantstraat 3
7821 AP  Emmen

Tel. 0591 - 75 04 92
Email info@vince-design.nl 
Website http://www.vincedesign.nl 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454