Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 5, Editie 7

Beste ondernemers,

Onderstaand treft u de nieuwste editie van de nieuwsbrief van de VPB. Deze keer aandacht voor diverse onderwerpen, nieuws en wetenswaardigheden. Onder meer een verslag over het Broodje Bahco van 6 mei jl., Inbusiness Telecom heeft een prijs uitgereikt aan een "fan" en W & O Drenthe heeft onlangs bezoek gehad van Tweede Kamerlid Erik Ziengs (VVD). U ziet er is weer genoeg gebeurd de afgelopen tijd wat de moeite is om te vermelden. 

Verder willen wij u er graag op wijzen, dat op 22 mei a.s. het KVO-B certificaat betreffende Business Park Meerdijk & Bedrijventerrein Barger-Oosterveld aan ons uitgereikt gaat worden door de burgemeester van Emmen de heer Cees Bijl bij Autobedrijf HABO in Barger-Oosterveld. Iedereen is hiervoor van harte welkom. U kunt zich aanmelden via office@vpb-emmen.nl Meer informatie kunt u vinden in onze activiteitenkalender.


 

Broodje Bahco bij Wever Totaal Transport

Zoals elke maand hebben we weer een Broodje Bahco gehouden. Deze keer waren we maandag 6 mei jl. te gast bij Wever Totaal Transport met als thema "Bereikbaarheid". Nadat we door Laura Wever hartelijk welkom waren geheten kregen we een heerlijke lunch. Na een korte voorstelronde van de aanwezigen vertelde Herman Idema (VPB) onder deze lunch het één en ander over het thema, onder meer over het "Gemeentelijk Verkeers en Vervoers Plan". Hierna werden de ondernemers in twee groepen opgesplitst voor een rondleiding door het pand van Wever en werd verteld hoe het in zijn werk gaat in de transportwereld. Kortom een zeer interessante bijeenkomst.

                       

Volle bak bij Wever Totaal Transport

                                                                                                 
                                                                                                  Rondleiding door het bedrijf

Het volgende Broodje Bahco wordt gehouden bij de ABN-AMRO Bank op dinsdag 4 juni a.s.. Dan is het thema "SEPA". Voor meer informatie hierover kunt u kijken op onze activiteitenkalender.


 

MKB Green Deal, samen minder energie verbruiken!

Dat klinkt goed, met 20 bedrijven 20% energie besparen! Dat is onze doelstelling.

Hoe?
Door op een andere manier naar uw bedrijfspand te kijken. Hoe is het gesteld met de isolatie? Hoe vaak wordt de verwarmingsketel onderhouden en is deze nieuw of oud? Heeft u in de keuken een oude of een nieuwe koelkast staan. Het zijn de simpele dingen die het verschil kunnen maken. Misschien heeft u een dak dat al wat ouder is en die aan vervanging toe is, waarom dan niet direct zonnepanelen plaatsen? Zo kunnen we doorgaan.

Heeft u belangstelling in een besparing? En wilt u dat de VPB eens langs komt om een kijkje te nemen wat de mogelijkheden zijn? OF bent u al bezig met een renovatie? Meld het ons via l.horstmann@vpb-emmen.nl

Wilt u meer weten over het MKB Green Deal zie MKB.nl/greendealFacebook actie flyer Inbusiness Telecom geslaagd!

Op de Emmense Ondernemersbeurs van 20 maart jl. bij de Sligro heeft de VPB namens haar leden iedereen bij vertrek een Pakket Dienstverlening meegegeven. In dit pakket zat ook een leuke Facebook actie flyer van Inbusiness Telecom.  Deze is goed ontvangen. Inbusiness Telecom heeft aan hun "fans" heel veel kaarten kunnen uitdelen voor de wedstrijd van FC Emmen op 19 april jl. Daarnaast hadden ze ook een prijs te vergeven. Maandag 29 april is deze prijs uitgereikt aan de heer Richard Schijff van de Spar in Barger-Oosterveld. De heer Schijff was aangenaam verrast en nam de prijs, een Gigaset A400 Duo, met plezier in ontvangst van Daniëlle Hugen van Inbusiness Telecom.                                       
                                         Richard Schijff en Daniëlle Hugen

W&O Drenthe bezocht door Erik Ziengs

Tweede Kamerlid Erik Ziengs (VVD) heeft donderdag 2 mei jl. een bezoek gebracht aan VPB-lid W & O Drenthe. Hij werd door Marleen Hilbrands ontvangen. De mensen die voor W&O Drenthe werken zijn deelnemers aan het W&O leer/werk traject. Ze worden bijvoorbeeld door een regionale gemeentelijke sociale dienst of andere instantie doorverwezen en werken bij  W & O  Drenthe met behoud van de uitkering. Voor deze mensen is het belangrijk dat vanuit hier weer een stap gezet kan worden naar het reguliere arbeidsproces. Ze verrichten een veelzijdigheid aan productiewerkzaamheden, zoals sorteerwerk, assemblage- en inpakwerkzaamheden. 

Het bezoek werd door allen als zeer positief ervaren. Emmen en natuurlijk het bedrijf zelf werd op een goede manier op de kaart gezet m.b.t. tot de ontwikkelingen die hier allemaal gebeuren. Daar zijn ze bij W & O trots op. De doelgroepen en de verschillende soorten werkzaamheden zijn enorm uitgebreid het laatste jaar, uitstroom naar regulier werk wordt hierdoor vergroot en de kansen op de arbeidsmarkt moeten met beide handen worden aangepakt!


Op de foto 2 werkneemsters W & O, Marleen Hilbrands (W & O), 
kamerlid Erik Ziengs                                                          

Erik Ziengs steekt de helpende hand toe                                         
                    

Werk & Mantelzorg, wat doet dat met ΓΊ?

U heeft er misschien wel van gehoord, Mantelzorgers. Wie zijn dat? Heel kort gezegd; "Iemand die meer dan 8 uur per week voor tenminste 3 maanden voor een naaste zorgt." Iedereen kan mantelzorger zijn, en iedereen kan het overkomen.

Waarom deze aandacht?
Weet u hoeveel medewerkers binnen uw organisatie Mantelzorger zijn? En hoeveel "grijs verzuim (Presente-isme)" dit binnen uw organisatie oplevert? Weet u hoe groot de kans is dat deze medewerkers uitvallen? Kortom een onderwerp dat zeker aandacht nodig heeft en dat verdient. 

De VPB is bezig om samen met de werkgroep Werk & Mantelzorg, Mantelzorg verder onder de aandacht te brengen bij haar leden en we zullen u de komende tijd dan ook blijven informeren. Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen dan horen we het graag! Mail ons l.horstmann@vpb-emmen.nl

 

Even voorstellen : UnivΓ© verzekeringen

In Emmen is onlangs het convenant Werk & Mantelzorg ondertekend. Eén van de ondertekenaars was Univé Dichtbij uit Emmen. Univé Dichtbij is al jaren contractpartner van de VPB .

Voor meer informatie klik hier!Bedrijven Contactdagen Emmen

Op 5 en 6 juni a.s. vinden de Bedrijven Contactdagen Emmen plaats in het Hampshire Hotel. Meer informatie kunt u lezen in bijgevoegde informatiefolder of u kunt contact opnemen via info@bcemmen.nl  

Bedrijven Contactdagen Emmen
Open Bedrijvendag Emmen

Op zoek naar dé mogeljikheid om uw bedrijf op spraakmakende wijze te presenteren aan andere bedrijven en bezoekers? Dat kan! Samen met u organiseren wij op zaterdag 2 november a.s. de Open Bedrijvendag Drenthe voor Emmen.We bouwen hiermee voort op het succes van de Openbedrijvendag van 2012. Dit event trok al veel bezoekers! Deelname aan de Openbedrijvendag is gratis.

Klik hier voor meer informatie!
 

Aanbesteden; kansen voor VPB-leden!

Jaarlijks koopt de overheid voor ruim € 60 miljard in. Boven een bepaald bedrag moet de overheid een opdracht (om een dienst of product te leveren) volgens de Europese regels aanbesteden. Bedrijven kunnen eenvoudig meedingen bij overheidsaanbestedingen via het online marktplein TenderNed. Op 1 april 2013 is de Aanbestedingswet van kracht geworden. Die moet kleinere bedrijven en dus ook VPB –leden een eerlijker kans geven op een opdracht.

Klik hier voor meer informatie


Uitnodiging Drenthe onderneemt het

Op woensdag 29 mei a.s. vindt het Ondernemerssymposium plaats Kansen zien kansen plukken

DRENTHE onderneemt het laat de kracht van de regio zien


Voor meer informatie en uitnodiging klik hier!


 

Nieuwsbrief Arbeidsinformatie april/mei 2013

In maart kwamen er opnieuw veel werklozen bij, namelijk 30.000. Eind maart telde Nederland, volgens het CBS, 643.000 werklozen. Dit is een recordaantal. Als percentage van de beroepsbevolking is het met 8,1% nog geen record, maar het is nog niet zo lang geleden (juni 2011) dat Nederland zich op het zogeheten ‘evenwichtsniveau’ van 5,0% bevond.
 
Voor de nieuwsbrief Arbeidsinformatie april/mei 2013 klik hier!


 

Nieuwsbrief Emmlight

Van ons VPB-lid Emmlight is de nieuwsbrief uit!

Klik hier voor de nieuwsbrief!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl Dan zorgen wij dat dit in orde komt.
kalender
21
Jun
Emmer Haringparty
24
Jun
Label C: wat moet (of kunt) u ermee?
25
Jun
Tweedaagse training - Praktisch leiding geven op de werkvloer
25
Jun
Broodje Bahco
info@vpb-emmen / 0591 653454