Nieuwsbrief VPB Emmen Jaargang 8, Editie 12

Beste ondernemers,

Voor u heeft u de laatste nieuwsbrief van de VPB voor de vakantieperiode. We willen u voordat we met zomerreces gaan nog op de hoogte brengen van het laatste nieuws. We doen verslag van de Slotbijeenkomst van het project Duurzaam Inzetbaarheid Personeel bij VPB-lid Kieft en we vertellen u graag alvast de data die u eventueel vrij kunt houden voor de activiteiten die na de vakantieperiode gepland staan. Zoals de 2e Algemene Leden Vergadering van de VPB die gehouden zal worden op donderdag 10 november a.s. bij Broekhuis Emmen B.V. aan de Nijbracht 59.  Tijdens de vakantieperiode zal er altijd een lid van het team van de VPB aanwezig zijn, dus als u iets heeft, kunt u ons bereiken via de gebruikelijke e-mailadressen en telefoonnummers. Verder rest ons niets anders dan u een hele prettige zomer toe te wensen en voor nu natuurlijk veel leesplezier!

 

Uitreiking prijs Ondernemersevenement Modern Noaberschap

Op donderdag 23 juni jl. is de prijs uitgereikt van de netwerkopdracht waaraan de ondernemers tijdens het ondernemersevenement “Modern Naoberschap” van 9 maart jl. zich hebben gewaagd.  De opdracht was om zoveel mogelijk visitekaartjes van andere ondernemers te verzamelen, en daar is massaal gehoor aan gegeven. Met deze netwerkopdracht heeft de VPB de intentie om ondernemers duurzaam met elkaar in verbinding te brengen en het onderling zakendoen te vergroten.


Na telling door de jury is er een top 3 samengesteld, de winnaars zijn;

Rolien Brust,  Brust Accountants en Adviseurs

Peter Naumann, Naumann Support

Erik Veenstra, Wildlands

De prijswinnaars hebben inmiddels hun prijs in ontvangst genomen.

v.l.n.r. Peter Naumann (2e prijs), Rolien Brust (1e prijs) en Erik Veenstra (3e prijs)

 

Slotbijeenkomst project Duurzame Inzetbaarheid Personeel

Op dinsdag 28 juni jl. heeft de VPB haar slotbijeenkomst gehouden voor het project Duurzame Inzetbaarheid Personeel. De inloop bij Kieft All Office aan de Marco Polostraat 20 was vanaf 15.30 uur waarna om 16.00 uur de gasten werden welkom geheten door Liesbeth Horstmann, projectmanager van de VPB.

De diversiteit onder de deelnemers van het onderzoek waren groot. Er hebben in totaal 22 bedrijven uit 20 verschillende sectoren meegedaan aan het onderzoek Duurzame Inzetbaarheid Personeel. De presentatie van het onderzoek is verzorgd door Alfons Hurenkamp van Lugus. Volgens hem doen ondernemers onbewust aan duurzame inzetbaarheid. Het is belangrijk om ondernemers hiervan bewust te laten worden. Hij is zeer positief over het behaalde resultaat bij de deelnemers.

Klik hier voor de presentatie van Lugus


Presentatie door Alfons Hurenkamp van Lugus

Aansluitend heeft Willy Hamstra van Area Reiniging de leden van de VPB meegenomen in de keuken van Area. Dit heeft zij gedaan met verfrissende ideeën over het duurzaam inzetten van personeel. Zij werken hierbij samen met oud-schaatster Moniek Kleinsman om de werknemers bewust van hun leefstijl te laten worden. Het is voor de werknemers mogelijk om gebruik te maken van bijvoorbeeld statafels. Achter deze statafels is het ook mogelijk om te fietsen op kantoor en tegenwoordig liggen de frikandellen niet meer vooraan in de kantine.

Klik hier voor de presentatie van Area

Afsluitend zijn alle aanwezige deelnemers van het project in het zonnetje gezet. Zij hebben het certificaat Duurzame Inzetbaarheid Personeel en een feestelijke boeket bloemen mogen ontvangen uit handen van Liesbeth Horstmann van de VPB. Nadien kon er nog worden nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje. 

De aanwezige deelnemers van het project

 

Berini Brommers Expositie Emmen

Emmen heeft een kleurrijk verleden qua maakindustrie. Wist u bijvoorbeeld dat er aan de Albatrosstraat 6 in de beginjaren 60 Berini brommers werden geproduceerd? Wij niet! De fabriek besloeg 10.000 m2, terwijl het moederbedrijf in Rotterdam maar 7.000 m2 ter beschikking had. Maar deze nostalgie willen we wel omarmen én onder uw aandacht brengen!!

Een inwoner van Emmen, de heer Wim Heeroma heeft het idee om een expositie in het pand aan de Albatrosstraat 6 te organiseren. Deze expositie zal plaatsvinden van 10 – 24 september. Tijdens de expositie worden vele types van de brommers tentoongesteld, verder is er een bedrijfsfilm uit de beginjaren 60 en zijn er de bouwtekeningen en fabrieksfoto’s uit die tijd . Uiteraard ook de bijbehorende  folders  van de producten van 1948 t/m 1978. Berini zelf was maar 2 jaar actief in Emmen. (Motorenfabriek Pluvier) De bromfietsmarkt stortte toen totaal in. Het enige antwoord was toen Berini weer terug te verhuizen naar Rotterdam. De gemeente Emmen was destijds erg blij met een project waar 200 arbeidsplaatsen gecreëerd werden….  Kortom er is materiaal genoeg om tentoon te stellen. 

Er zijn ook  nog een paar praktische zaken die de organisatie wil oppakken;

-Hoe krijgen we de verschillende brommers uit heel Nederland in Emmen, is er een transporteur die kan helpen?

-Zijn er “brommergekken” die zelf een Berini in de schuur hebben staan en deze willen tentoonstellen?

-Zijn er nog foto’s, tekeningen, verhalen die gedeeld kunnen worden?

Wilt u meer informatie? Stuur een mail naar Wim Heeroma; wheeroma@tele2.nl of kijk op de website; www.berini-emmen.nl 

 

Hoe haalt รน, meer, voordeel uit de VPB?

Nieuws van contractpartner Hondsrug Personeels Management 

Als uw werknemer lekker in zijn vel zit, is er geen probleem. Als dezelfde werknemer zegt dat het goed gaat maar regelmatig ziek thuis zit, is er wel iets aan de hand. Een zieke werknemer kost een werkgever al gauw € 250,- per dag. Reden genoeg om eens te praten over hoe om te gaan met verzuim. Wat doet u als een medewerker zich ziek meldt? Accepteert u het griepje en geeft u het een week of belt u de volgende ochtend hoe het met hem/haar gaat? De meeste werkgevers zijn heel coulant, omdat ze graag te boek willen staan als goede werkgever, maar dat wil niet zeggen dat u niet even mag informeren naar de verwachting van terugkomst. We weten allemaal dat het bezig zijn met ziekteverzuim tijdrovend en energievretend is. Hondsrug Personeels Management staat u graag bij en adviseert u hoe te handelen. Ook kunnen wij de complete zorg overnemen, zodat u verder kunt met de zaken waar u wel energie van krijgt. Maak nu vrijblijvend een afspraak en ontvang een gratis informatiepakket.

Hondsrug Personeels Management
De Bukakkers 20
7811 KZ Emmen
Tel. 0591 67 73 58

Mail: info@hondsrugpm.nl 

www.hondsrugpm.nl 

 

Uitreiking cheque Ronald McDonald door VPB-lid Harwig!

Emmen, 5 juli 2016 -Jolanda Kamphuis van Ronald McDonald Huis Groningen heeft vorige week uit handen van Bernard Nederhoed van Harwig Installatietechniek een cheque ter waarde van € 5.000,- mogen ontvangen. Ter gelegenheid van de opening van haar nieuwe pand op 27 mei had Harwig haar relaties gevraagd een bedrag te doneren in plaats van cadeaus.

Onder grote belangstelling heeft Harwig op 27 mei haar nieuwe pand aan de Atlantis in Emmen geopend. Ter gelegenheid van de opening had Harwig op haar terrein een techniekplein ingericht. Al op vrijdagochtend 27 mei had Harwig alle scholen uit de regio uitgenodigd om het bedrijf te bezoeken om de jongeren te enthousiasmeren voor techniek.

“Jongeren en techniek, dat is onze toekomst“, zegt directeur Bernard Nederhoed van Harwig Installatietechniek in Emmen. “Daarnaast kunnen onze klanten bouwen op meer dan honderd jaar aan kennis en ervaring, onder onze vaste klanten zijn veel onderwijs en zorginstellingen. Niet alle kinderen kunnen zorgeloos naar school maar verblijven soms langere tijd in bijvoorbeeld het UMCG. Zij kunnen dan niet met school naar een dergelijk uitstapjes als het Techniekplein van Harwig. Maar een ziek kind kan al helemaal niet zonder zijn ouders.” Aldus Bernard Nederhoed.

Als je kind ziek is, wil je als ouders zo dicht mogelijk in de buurt zijn. En als het een handicap heeft, wil je dat het zoveel mogelijk dezelfde dingen kan doen als zijn of haar leeftijdgenootjes. Al ruim dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland.

Harwig Installatietechniek heeft naast haar hoofdvestiging in Emmen, vestigingen in Groningen, Almere en Apeldoorn. Het bedrijf bestaat al ruim honderd jaar en heeft een team van ruim 160 medewerkers. Harwig is expert in hoogwaardige installatietechniek voor onder andere elektrotechniek,  klimaatbeheersing en verwarmingstechniek. Tevens is het bedrijf gespecialiseerd in de aanleg van zeer complexe brandmeld- en beveiligingssystemen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, datacentra, onderwijsinstellingen en andere kwetsbare gebouwen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bernard Nederhoed (06-53 64 81 52) of Maureen Nederhoed (06-55 38 26 88) email: directie@Harwig.nl

Drentse Business Versnellers gezocht!


Provincie Drenthe en de Drentse Rabobanken willen tijd en geld investeren zodat u toekomstplannen kunt maken.

Kortgeleden bent u op een bijeenkomst van de Provincie Drenthe geweest. Het thema van deze bijeenkomst was innovatie en subsidie in de breedste zin van het woord. Als vervolg hierop willen we u graag attenderen op mogelijkheden die de Provincie Drenthe u in samenwerking met de Rabobanken aanbiedt: De Rabobank Business Versneller. 

De toekomst van uw onderneming
Als ondernemer in ons mooie Drenthe denkt u na over de toekomst: van uw onderneming en uw rol als ondernemer daarin. Plannen van 12 maanden of langer zijn niet meer houdbaar. U moet steeds sneller schakelen tussen diverse ontwikkelingen en kansen. Als u gebruik wilt maken van de ontluikende economische groei en de handen uit de mouwen wilt steken is de Rabobank Business Versneller iets voor u. 

Versnelling en vernieuwing 
De Provincie Drenthe en de gezamenlijke Drentse Rabobanken maken het mogelijk voor ondernemers om hun kennis en vaardigheden als ondernemer verder aan te scherpen en versnelling aan te brengen in hun onderneming. Volgens een aanpak die beproefd is door een groep Drentse ondernemers die u voorgingen en stuk voor stuk enthousiast waren over de aanpak: verfrissende methoden en nieuwe inzichten direct toepassen op ieders eigen bedrijf en daarover stap voor stap sparren met andere deelnemers.

6 bijeenkomsten
De Provincie en de Rabobanken hebben besloten om aanzienlijke middelen beschikbaar te stellen en opnieuw een beperkt aantal ondernemers, tegen een gereduceerd tarief, gebruik te laten maken van dit aanbod. Dat geldt dus ook voor u! In 6 praktische bijeenkomsten ontwikkelt u een stappenplan met als resultaat een concreet toekomstplan voor uw onderneming!

Bijgesloten treft u de brochure met meer informatie aan. 

Heeft u interesse? Neem contact op met Projectenbureau Drenthe, Henk Klaver T 06 53131581 E henk.klaver@projectenbureaudrenthe.nl of Laura de Vries T 06 27055064laura@mensenzaken.nl

Klik hier voor de brochure

30 augustus Cultuurborrel Emmen

Met veel plezier laten we weten dat u in augustus een uitnodiging ontvangt voor de Cultuurborrel Emmen 2016. Noteert u de datum alvast in uw agenda?

Cultuurborrel Emmen op dinsdag 30 augustus 2016 van 16.00 – 18.00 uur
bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen
De Fabriek – Ermerweg 88b, 7812 BG Emmen

Nadat het CBK Emmen in 2013  de eerste Cultuurborrel organiseerde namen Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging het stokje over. Dit jaar pakt het CBK Emmen dit initiatief weer op. We nodigen mensen uit, die op de één of andere manier actief zijn in de cultuursector in deze regio. Niet alleen mensen uit de sector zelf, maar ook beleidsmakers, politici, journalisten en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven krijgen een uitnodiging.

De Cultuurborrel Emmen is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken in een ontspannen sfeer. Wij zorgen voor een leuk programma, lekkere hapjes en drankjes en dat alles in de setting van twee prachtige tentoonstellingen, Domestic Safari van Marjolijn Mandersloot en Het Minimuseum Emmen. 

U kunt zich nu alvast aanmelden via cbk@emmen.nl, maar u kunt dit ook doen als u half augustus de uitnodiging van ons ontvangt. 

We hopen u op 30 augustus te ontmoeten! 

Met vriendelijke groet,

Namens het hele team van het CBK Emmen

Suze van der Ster
Communicatie
0591 68 58 21 
s.vdster@emmen.nl

Centrum Beeldende Kunst Emmen
Postbus 30.001, 7800 RA Emmen
Bezoekadres:
De Fabriek - Ermerweg 88b, 7812 BG Emmen
www.cbkemmen.nl

22 september Biobased Business Event Emmen

Kom 22 september naar het Biobased Business Event Emmen!

Locatie: Emmtec Industry & Businesspark

Inspireren, informeren en ontmoeten, daar gaat het om! Het Biobased Business Event Emmen is dé etalage voor biobased bedrijven en producten. Ontmoet uw businesspartners en potentiële investeerders. Laat u inspireren door en informeren over Innovatieve technische toepassingen en concrete business cases. Lees meer ... >

27 september HRM Netwerk

De volgende HRM Netwerkbijeenkomst zal als onderwerp hebben; Beoordelingsgesprekken.  

Schrijft u de datum alvast op in uw agenda? We zullen u na de zomer verder informeren over de invulling van het programma en de locatie waar de bijeenkomst gehouden zal worden.

AANMELDEN; office@vpb-emmen.nl

12 oktober Emmen gastheer Nationaal Economisch Forum 2016

Emmen gastheer Nationaal Economisch Forum 2016


VAKMANSCHAP EN INNOVATIE IN HET 
NEDERLANDSE EN DUITSE INDUSTRIEEL MKB


Vakmanschap leidt altijd tot innovatie?

Op 12 oktober 2016 vindt de tweede editie van het Nationaal Economisch Forum plaats in het spiksplinternieuwe Atlas Theater en Wildlands Adventure Zoo Emmen in Emmen. Lees meer ... >

5 november 5e Open Bedrijvendag Emmen

Het duurt nog even…maar voor dat je het weet is het als zo ver…De Open Bedrijven Dag 2016!! Op zaterdag 5 november is het zover, dan wordt voor de 5e keer de Open Bedrijven Dag georganiseerd. Er hebben zich al 12 bedrijven aangemeld. Deze keer hebben we in Emmen een thema gekozen waar we als regio goed in zijn; Circulaire Economie en Duurzaamheid! 
Laat zien wat je al doet als ondernemer en neem je mede-ondernemers en inwoners van Drenthe mee in de wereld van Circulaire Economie en Duurzaamheid binnen je eigen onderneming. Vaak kan je met een kleine stap een groot verschil maken. 

Wilt u ook deelnemen? Klik hier om uw aan te melden

 

    

     

Nieuwe leden!

Als nieuwe leden mogen wij begroeten:

 

Anima Consult
Hooggoorns 14
7812 AM  Emmen

Tel. 06-26 30 29 52
E-mail info@animaconsult.nl 
Website www.animaconsult.nl 

 

 

 

de Trans (locatie 291)
Jacob le Mairestraat 291
7825 XG  Emmen

Tel. 0591 - 63 00 55
E-mail bwcopy@detrans.nl 
Website www.detrans.nl 

 

Wij heten hen van harte welkom bij de VPB en hopen op een prettige samenwerking!

Zelf iets te melden?

Heeft u nu ook iets te melden over uw bedrijf of wilt u bijvoorbeeld ook de door u georganiseerde activiteit graag vermeld zien op onze website en/of in de nieuwsbrief, geeft u dit dan door aan ons via office@vpb-emmen.nl  Dan zorgen wij dat dit in orde komt.

kalender
info@vpb-emmen / 0591 653454