Project Zonnepark Oranjepoort

 

Zonnepark Emmen

In Emmen realiseert GroenLeven met de VPB als initiatiefnemer, het unieke Zonnepark Oranjepoort dat komt te liggen tussen de bedrijventerreinen Bargermeer-Zuid en Bedrijvenpark A37. Het zonnepark heeft een oppervlakte van 35 hectare. De 90.000 zonnepanelen leveren 30 megawatt aan stroom, genoeg voor ruim 9.000 huishoudens. Zonnepark Oranjepoort is één van de grootste zonneparken in Nederland. 

Uniek zonnepark

Naast dat het zonnepark genoeg stroom levert voor 9.000 huishoudens wordt het zonnepark op een brede manier ingezet. Zo wordt er op het park een Fieldlab gerealiseerd waar bedrijven en onderwijsinstellingen onderzoek kunnen doen met proefopstellingen van onder meer zonnepanelen, energie opslagtechnieken en nieuwe materiaalvormen zoals bio-composiet. Inwoners van Nieuw-Dordrecht en Oranjedorp kunnen via de energiecoöperatie Nieuw-Oranjepoort meeprofiteren van het zonnepark. Een deel van het zonnepark is namelijk beschikbaar gesteld voor een postcoderoosproject.  

Initiatief

Het zonnepark is er gekomen op initiatief van de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB). Het project past in het streven van de VPB, - met meer dan 300 leden binnen het Emmense bedrijfsleven- , om te helpen, waar mogelijk, de bedrijven en bedrijventerreinen rond Emmen te verduurzamen. GroenLeven bouwt het park en de verdere ontwikkeling en landschappelijke inpassing gaat in samenwerking de VPB Emmen en de gemeente. 

Overzicht gegevens

Aantal zonnepanelen: +/- 90.000

Opbrengst: 38 megawatt

Aantal huishoudens: 9.000 

Bijzonderheden 

  • Één van de grootste zonneparken in Nederland;
  • Uniek Solar Innovation & Experience Centre met proefopstellingen voor onderwijsinstellingen en bedrijven in de omgeving;
  • Participatiemogelijkheden voor omliggende dorpen door groot postcoderoosproject.

Medio maart 2018 start GroenLeven met de bouw van het Zonnepark Oranjepoort, omdat wij het belangrijk vinden dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen rondom de bouw, brengen wij een digitale nieuwsbrief uit. Wilt u zich aanmelden voor deze nieuwsbrief? Vul uw gegevens in op  www.groenleven.nl/nieuwsbrieforanjepoort

 

Klik hier voor de flyer betreffende het Zonnepark Oranjepoort

 


Locatie Zonnepark Oranjepoort