Provincie Drenthe, Gemeente Emmen en het bedrijfsleven (VPB) gaan voor energiebesparing!

01-09-2016

 

 

Start Energielening voor bedrijven in Emmen 

Op 1 september 2016 gaat de regeling Energielening Emmen van start. Met deze lening kunnen bedrijven in de gemeente Emmen een voordelige financiering aanvragen voor energiebesparende maatregelen. 

Bedrijven in Emmen kunnen de lening aanvragen bij de Drentse Energie Organisatie (DEO). Op 1 september wordt hiervoor officieel de website www.energieleningemmen.nl gelanceerd. De eerste bedrijven hebben zich al bij DEO gemeld.  

Volgens de Wet Milieubeheer zijn bedrijven verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen als deze binnen vijf jaar terug te verdienen zijn. Met de energielening helpt de gemeente Emmen bedrijven om aan deze verplichting te voldoen en  wil de gemeente bedrijven helpen duurzamer te ondernemen.  

De gemeente Emmen en  de Drentse Energie Organisatie (DEO) stellen samen € 300.000,- beschikbaar tegen een lage rente van 1%. Bedrijven kunnen maximaal 75% van de energiebesparende investering lenen. Voor de lening geldt een ondergrens van € 5000,- en een bovengrens van € 50.000,- per lening. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicolien Tolk, gemeente Emmen, tel 14 0591.

Terug naar het nieuwsoverzicht