Feestelijke Openingsdag van de Week van de Mantelzorg in het Van der Valk Hotel

13-11-2017

De week van de mantelzorg startte maandag 6 november met een feestelijke openingsdag in het Van der Valk Hotel Emmen. Vele toegewijde mantelzorgers kwamen naar het hotel om zo eens zelf een beetje verwend te worden. De opkomst was overweldigend.

Tijdens deze dag draaide het eens niet om de zieke, maar om de mantelzorger. Even een dagje voor henzelf om te kunnen genieten van wat entertainment, een heerlijke lunch en heel veel ruimte om je verhaal kwijt te kunnen bij zowel lotgenoten als professionals.

Na een feestelijk ontvangst met koffie en thee werd de dag geopend door wethouder Jan Bos van Zorg, Welzijn en Bedrijfsvoering. Hierna kon iedereen genieten van het komische cabaret Jong Belegen, die liedjes afwisselde met grappige, maar ook ontroerende anekdotes. De voorstelling werd gevolgd door een uitgebreide lunch.

Het middagprogramma stond in het teken van de behoefte van de mantelzorger. Hierbij werd duidelijk hoe belangrijk erkenning en waardering voor hen is. De heer Taco Eisinga, huisarts in Erica, leidde de middag in. Vervolgens was er gelegenheid om in groepen ervaringen uit te wisselen en tips te verzamelen vanuit de mantelzorgers voor de professionals. De verzamelde tips en adviezen zijn meegegeven aan de heer Eisinga, die naast zijn functie als huisarts tevens een bestuursfunctie vervult bij de Zuid-Oost Drentse Huisartsen Coöperatie.

Gedurende de dag, konden met name werkende mantelzorgers ook een bezoekje brengen aan de Buzz on Tour. Hier werden, onder leiding van professionals, verhalen en tips uitgewisseld over de combinatie van werk en mantelzorg. Wat is de behoefte van de mantelzorgende werknemer, hoe communiceer je dit naar de werkgever, naar collega’s en hoe ga je hier als werkgever mee om. Wat voor oplossingen zijn er denkbaar om werk en mantelzorg zo goed mogelijk te kunnen combineren.

 

Buzz on Tour

 

Rond de klok van vier kwam er een einde aan deze dag en ging iedereen moe maar voldaan naar huis om weer verder voor hun geliefden te zorgen. Hopelijk nog meer geïnformeerd en geïnspireerd en met het vooruitzicht op meer leuke activiteiten in de komende week, de week van de Mantelzorg.

VPB-lid Lampe Vitaal heeft heel toepasselijk in deze Week van de Mantelzorg de erkenning "Wij werken Mantelzorgvriendelijk" in ontvangst mogen nemen.  Iets waar men trots op mag zijn en is.

 

Berry Lampe (li)en Debbie Ruiter van Lampe Vitaal nemen de erkenning in ontvangst

 

Terug naar het nieuwsoverzicht