Nieuwe Fietsroute; Welkom op Bargermeer

03-10-2013

WELKOM OP BARGERMEER

Fietsen door het gebied Bargermeer is fietsen door een bijzonder gebied. Uitgestrekt, met veel groen, verrassende hoekjes en doorkijkjes naar een prachtig historisch landschap, maar ook ‘door de economische motor’ van Zuidoost-Drenthe. Bargermeer is de thuisbasis van vele honderden bedrijven, klein en heel erg groot. Het vormt een belangrijke spil in onze nationale aardgasvoorziening en de productie van bijzondere chemische producten, goederen en materialen.
Deze fietsroute van ongeveer twee uur en met een lengte van ongeveer 30 kilometer, biedt een unieke mogelijkheid om aan de ene kant ontspannen te fietsen door een prachtige omgeving met naast bijzondere bedrijven veel groen en tal van historische waarden. U fietst langs bedrijven en organisaties waarvan u diensten en producten dagelijks tegenkomt. Thuis, op het werk, in de winkel, onderweg. De bedrijven op Bargermeer en de aangrenzende bedrijventerreinen bieden werk aan ongeveer twaalfduizend mensen.
Deze fietsroute is ontstaan vanuit het Bahco-programma, Bargermeer Herstructureren Collectief Ondernemen. Een project waarbinnen gemeente en bedrijfsleven al meer dan tien jaar nauw samenwerken. Doel: het moderniseren en toekomstbestendig maken van de bedrijventerreinen in Emmen en omgeving en het optimaliseren van het ondernemersklimaat. Het project wordt gesteund door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Provincie Drenthe en de Europese Unie.
Fietsen over Bargermeer voegt een dimensie toe aan het ervaren van Emmen als prettige woonplaats en groene vakantieomgeving. De vele QR-codes en websites die u in deze routebeschrijving vindt, maken het mogelijk om met een smartphone thuis, op uw vakantieadres of onderweg snel extra informatie te vinden over de route, de historie en de bedrijven die u passeert.
Namens de gemeente Emmen en de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen  (VPB) wensen wij u veel fietsplezier. FIETSROUTE www.emmen.nl/bahco

Terug naar het nieuwsoverzicht