20 april Rabo Meet & Grow evenement

23-03-2017

Rabobank: passende financiering voor bedrijven reikt verder dan bancair krediet

Ondernemers kijken voor het financieren van hun plannen steeds vaker niet alleen meer naar de bank, maar ook naar andere aanvullende financieringsmogelijkheden. Wanneer de bank een deel kan doen maar niet alles, kan stapelfinanciering uitkomst bieden. Denk aan combinaties met crowdfunding, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, private equity of informele investeerders. Op donderdag 20 april organiseren de lokale Rabobanken uit Friesland, Groningen en Drenthe het evenement ‘Rabo Meet & Grow’. Ondernemers die zich willen oriënteren op financieringsmogelijkheden en partijen die aanvullende financiering bieden zijn van harte welkom bij Bites & Flights op Vliegveld Eelde. U kunt zich hier aanmelden.

Financieringsmix
Ondernemers met een goed onderbouwd plan, kunnen voor financiering gewoon terecht bij de bank. Gemiddeld genomen verstrekt de Rabobank iedere dag zo’n 41 miljoen euro nieuw en hernieuwd krediet aan ondernemingen in Nederland. De behoefte aan aanvullend en meer risicodragend kapitaal groeit en ook het aanbod van financieringsmogelijkheden neemt toe. De trend dat ondernemers voor de financiering van hun plan vaker een beroep gaan doen op een financieringsmix in plaats van 100% bancair krediet is onomkeerbaar. Een goed onderbouwd plan verdient een passende financiering. Dat is lang niet altijd volledig bancair krediet. Bij risicovolle investeringen is risicodragend kapitaal bijvoorbeeld meer op zijn plaats. ‘Bij die zoektocht naar aanvullende financiering kan de Rabobank voor ondernemers een regierol vervullen. We zijn regionaal sterk geworteld, hebben volop kennis en ervaring van bedrijvensectoren en we weten waar behoefte is aan financiering en welke partijen kapitaal hebben om te investeren. Met die kennis en ervaring kunnen we ondernemers als geen ander ondersteunen met het realiseren van hun financiering, of dat nu bancair krediet is of met het wegwijs maken in crowdfunding of door de ondernemer in contact te brengen met andere investeerders’, zo licht Nienke Tempel, accountmanager MKB, Rabobank Emmen-Coevorden, toe.

Persoonlijk en dichtbij
Met de regionale Rabo Meet & Grow bijeenkomsten creëert de bank een marktplaats dichtbij de ondernemer waar vraag en aanbod van kapitaal en kennis samenkomen. Ondernemers met een financieringsbehoefte ontmoeten aanbieders van aanvullende financiering in verschillende marktrondes. De Rabo Meet & Grow marktplaatsen zijn een bron van kennis, informatie en inspiratie voor zowel ondernemers op zoek naar financiering als voor kapitaalaanbieders, zo heeft de praktijk inmiddels uitgewezen. ‘Natuurlijk is er vandaag de dag veel informatie online te vinden en in tal van andere kennisbronnen, maar uiteindelijk is persoonlijk contact cruciaal voor een succesvolle en duurzame match tussen een de kredietvrager/ondernemer en de financier. Rabo Meet & Grow voorziet daarin op een aansprekende en uitdagende manier’, aldus één van de deelnemers.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht