Zonnepark Oranjepoort

 

Zonnepark Oranjepoort

In Emmen realiseert GroenLeven met de VPB als initiatiefnemer het unieke Zonnepark Oranjepoort dat komt te liggen tussen de bedrijventerreinen Bargermeer-Zuid en Bedrijvenpark A37. Het zonnepark heeft een oppervlakte van 35 hectare. De 90.000 zonnepanelen leveren 30 megawatt aan stroom, genoeg voor ruim 9.000 huishoudens. Zonnepark Oranjepoort is één van de grootste zonneparken in Nederland. 

Uniek
Het zonnepark levert niet alleen genoeg stroom voor 9.000 huishoudens, daarnaast wordt het op een brede manier ingezet. Zo wordt er op het park een Fieldlab gerealiseerd waar bedrijven en onderwijsinstellingen onderzoek kunnen doen met proefopstellingen van onder meer zonnepanelen, energie opslagtechnieken en nieuwe materiaalvormen zoals bio-composiet. Inwoners van Nieuw-Dordrecht en Oranjedorp kunnen via de energiecoöperatie Nieuw-Oranjepoort meeprofiteren van het zonnepark. Een deel van het zonnepark is namelijk beschikbaar gesteld voor een postcoderoosproject.  

Initiatief
Het zonnepark is er gekomen op initiatief van de VPB Emmen. Het project past in het streven van de VPB, met meer dan 300 leden binnen het Emmense bedrijfsleven, om waar mogelijk te helpen bij het verduurzamen van de bedrijven en bedrijventerreinen rond Emmen. Het zonnepark wordt eind januari 2019 officieel geopend.  

Gegevens
Aantal zonnepanelen: +/- 90.000
Opbrengst: 38 megawatt
Aantal huishoudens: 9.000 

Bijzonderheden 
Één van de grootste zonneparken in Nederland;
Uniek Solar Innovation & Experience Centre met proefopstellingen voor onderwijsinstellingen en bedrijven in de omgeving;
Participatiemogelijkheden voor omliggende dorpen door groot postcoderoosproject.

 

Medio maart 2018 start GroenLeven met de bouw van het Zonnepark Oranjepoort, omdat wij het belangrijk vinden dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen rondom de bouw, brengen wij een digitale nieuwsbrief uit. Wilt u zich aanmelden voor deze nieuwsbrief? Vul uw gegevens in op  www.groenleven.nl/nieuwsbrieforanjepoort

 

Klik hier voor de flyer betreffende het Zonnepark Oranjepoort

 


Locatie Zonnepark Oranjepoort